Loppu Kauhavalla Nitrojen EM lyhyeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Ugalabugala, 4.10.2019.

 1. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Tätä toivon minäkin.
   
 2. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Pulling on erittäin mielenkiintoinen lajina, harmi vaan että kisat tuppaavat olemaan aina kaukana täältä katsoen tai muiden tapahtumien kanssa päällekkäin.
  Meteliä ja näyttävyyttä katsojaystävälliseen tapaan esitettynä, juuri kuten Pannu H-D kuvaili :odcool:

  Hyvinkäälle rakennettiin jopa pienimuotoinen pulling rata, olin katsomassa kun siellä ajettiin sen yhden kerran...mutta siellä se pusikoituu nyt lentokentän vieressä.
  "NCC Street Slide:a" katsomassa ollessa kun käy "puskassa helpotuksella", niin tulee aina katsottua että tuossa tuokin pulling rata on tai siis oli... :odconfused:

  Vielä kun tänne saataisiin Truck Pulling mukaan siinä muodossa kun se on Amerikassa...enkä nyt tarkoita että täällä käytetyt kuorma-auto olisivat jotenkin tylsiä...kaipaan silti erityisesti viritettyjä erilaisia Pick up Truck:a ahdettuine metanolikoneineen ja viritettyine dieseleineen kiskomaan rekeä.
  Täällä niitä ei valitettavasti ole, eikä taida olla edes sopivaa luokkaakaan niille ? :odeek:

  Jenkkilässä samoilla laitteilla saatetaan ajaa sekä kiihdytystä että vedetään rekeä..."pikku muutoksin" sama Drag Truck muuntuu seuraavaksi viikonlopuksi Pulling Truck:ksi ja taas takaisin...erityisesti suosituissa Diesel Drag Truck/Pulling Truck:ssa tätä harrastetaan.

  No menihän taas off topic :odoops:
   
  Muokattu: 3.8.2021
 3. Hyvää off topicia on aina syytä jatkaa. Katselin kerran, että Suomessakin ajetaan sellasta luokkaa, jossa moottorina on max nelipyttyiset 2,5 litraset turbodieselit. Siellä on äärimmilleen ahdettuja VAG:in ja Pösön dieseleitä. Se kuulostaa aika jännältä.
   
 4. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Juu niin on, Compact Diesel Tractor luokka.

  Ps. Miguelos, sinä kun olet kova avaamaan uusia kiintoisia topicceja, pitäskö avata ihan oma Pulling topicci, niin ei "Kaahavalaiset" hermostu ? :odroll:
   
 5. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Vaikka topikki onkin avattu muualle, niin totuus on että myös pullinki on hiipunut siitä vanhasta loistosta 90 luvulta (jolloin suomalaiset dominoi joitakin luokkia Euroopassa).

  - Muistelen, että joskus 90 luvulla sitä saattoi nähdä ylen pääuutisissa ja erään hyvin tunnetun rallikuskin (ex) vaimokin ajoi sitä.

  ... Ei sen enempää tähän ketjuun tästä aiheesta.
   
  three hundred tykkää tästä.
 6. JarmoY

  JarmoY 3rd gear

   
  speedy tykkää tästä.
 7. MJF

  MJF Double Gearhead

  En kyllä ole aikoihin käynyt fyyran kisoja katsomassa, mutta mitä viimeksi kävin tractorpullinkia katsomassa niin lähdin kesken pois kun ei jaksanut katsella niitä tasoitusajoja joka vedon jälkeen. Paljon nopeampitempoista oli kiihdytysajot ainakin siihen aikaan.
   
 8. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Parhaimmillaan vedetään tuntitolkulla ilman pidempiä taukoja, mitä nyt välillä liimaa ja kumia ladulle.

  Pahimmillaan sitten keräillään öljyä yli tunti....onneksi harvoin.
   
  Rami_Vaan ja SPORT TRUCK tykkäävät tästä.
 9. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Pitää paikkansa, jos jossakin lajissa niitä ylimääräisiä viivytyksiä ja odottelua tulee, niin Drag Racing:ssa yllä kuvatussa muodossa.
  Hyvällä tuurilla joku kisa mennyt suht pienellä odottelulla, mutta ainahan sitä on jonkun verran radan siivousta, -kumitusta, -liimausta, -kuivaamista, ajanottolaiteisto kränää jne...onneksi on avoin varikko :odcool:
   
 10. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Rami_Vaan tykkää tästä.
 11. Corvette87

  Corvette87 Gearhead

  Viikko sitten Kaivarissa oli meteliä ja porukkaa melko runsaasti. Kiihdyttely ei nyt kiinnosta kansan syviä rivejä, ei nyt eikä varsinkaan jatkossa. Mikä tahansa tapahtuma kun on ollut pari vuotta jäähyllä menettää osan katsojistaan. Todetaan, että aika hyvin tässä pärjää ilmankin. Siihen kun lisää kaikki ilmaston muutos jutut, niin aihe ei ole media seksikäs. :eek:
   
 12. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Suomalaisissa on paljon sosialidemokraatteja ohjenuoranaan että jos itsellä ei ole kivaa niin ei saa muillakaan olla kivaa.
   
  Muokattu: 12.8.2021
  Peeaa, tukkijulli, three hundred ja 1 muu tykkäävät tästä.
 13. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Ristus notta Horneteista lähtee taas metakkaa. Niillä on joku kokoontuminen täällä, tai jotain.

  Mutta nehän saa kokoontua ja kaahata mielensä mukaan. Kun on se lupa.
   
 14. Parempi Hornetit luvan kanssa, kuin Suhoit ilman lupaa..;)
   
  dart -66 tykkää tästä.
 15. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Se metakka on vapauden ääni :rolleyes:.

  Eikö ookki hienoo !
   
 16. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Ei mua haittaa ollenkaan. Jaa...hetkinen..

  Jahah, siellä taas mennään täyskaasulla. Ei muuten nitrovehkeetkään pidä tällaista jytinää. Ne on nopsempia toki vedoissaan.

  "Vain muutaman sekunnin tähden."
   
  Muokattu: 17.8.2021
 17. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Just näin ja meinasinkin ensin kommentoida just "Sukhoista ilman lupaa" mut silloin kun ne täällä viimeksi kävivät niillä oli se lupa...

  Kirjoitan tätä pihaterassilla ja villikissa käveli just pihaan. Lieneekö hänen henkensä...tai joku niistä...:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Grumman_F4F_Wildcat
   
 18. rodhot

  rodhot Gearhead

  Mitenkä tämä Kauhavan kiihdytysrata oikein alkoi? Tehtiin rata,väliaikaisa lupia,ympäöristölupa vireille ? Valituksia ja lisää valituksia .
  Oman kokemukset löytyy ympäristöluvan,rakennus/toimenpide lupien+lopputarkastukset yms. jotta saatiin toiminta käyntiin.
   
 19. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  No siinä oli sata vuotta lentokenttä eli Lentosotakoulu kun sellainen tarviittiin Suomeen ja paikalliset isännät sitten sopivat että tässä olis maata.

  Ei silloinkaaan ihmisvoimalla lennetty eli moottorithan siellä pärisi.
   

Kerro tästä muillekin!