Loppu Kauhavalla Nitrojen EM lyhyeen

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Ugalabugala, 4.10.2019.

 1. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Kaivaa vaan taskua tai takaa riskin, ni eiköhän ne kisat järjesty. Monet asiat jotka jäävät puuttumaan kun ei kukkaro taivu, harmittaa. Periaatteessa Kauhavalle on sitouduttu tekemään kymmenenksi vuodeksi iso kansainvälinen kilpailu, tulee suorituspaikkoja mihin hyvänsä niin "nitrokisa" pidettäneen siellä.

  FHRA:n johtokunnassa tais vaihtua peräti yks henkilö et siltäosin tuskin mitään valtavaa uudistusta ole luvassa. Ja realiteetit tietty säilyy. Toimitusjohtaja vaihtuu myös, mutta toimitusjohtaja toteuttaa hallituksen linjoja tai se on aika pian entinen toimitusjohtaja. Toki se voi myös lobata ja muuttaa hallituksen linjaa.

  Mut nähtäväks jää, näillä mennään eteenpäin ainakin seuraava vuosi.
   
 2. Ugalabugala

  Ugalabugala 1st gear

  Noh....eipä oo FHRA julkassu maksaneista katsojista minkäänlaista tietoa mutta kyllä oli sääli kattoa Kauhavan katsojamääriä ( tyhjät istumakatsomot , hinnat pilvissä , Pääsylippu Su. 40 € +autoparkki 10€ + istumakatsomo 20€ ) verrattuna porukkamäärään mitä Alastarossa oli vuodesta toiseen ... taivaan tosi on se että Kauhava aivan liian pitkällä ns. valtaväestöstä ja vaikka mitä sirkustemppuja yritettäisiin ei tuu hommista mitään. Negatiivinen en halua olla mutta kun tosiasioita katsotaan homma ei tuu rokkaamaan ....Valitettavasti ...
   
  Muokattu: 7.10.2019
 3. RamiEspoosta

  RamiEspoosta 2nd gear

  Kyllä on julkaissut... Jäsenistölle suunnatulla keskustelupalstalla FHRA:n omilla sivuilla.
   
 4. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  Niin. Olen paikkakuntalainen enkä käynyt itsekään kaikissa kisoissa. Matkaa se reilu pari kilsaa. Syitä oli monia ja toki pääsyynä se, että olin Tampereella usein niinä viikonloppuina kun täällä oli kisoja.

  Toisaalta tulipa keväällä käytyä Hot Rod Showssa Pirkkahallissa, kun se oli sopivasti kyseisenä viikonloppuna ihan vieressä.

  Kun asuin Helsingissä kymmenisen vuotta, jätin muistaakseni yhtä kertaa vaille väliin joka kerta kevään American Car Shown, vaikka asuin Herttoniemenrannassa. Ei vaan kiinnostaneet vuodesta toiseen sinänsä hienot entisöidyt mutta ah niin samanlaiset muskeliklassikot.

  Naapurissa Seinäjoella kävi Vauhtiajoissa 60.000 katsojaa:

  "https://www.ilkka.fi/uutiset/maakun...tuma-kiinnosti-enemman-kuin-koskaan-1.3029958 "

  Joku siellä rokkas.
   
  Pertti K, 1purehell ja max tykkäävät tästä.
 5. Vauhtiajoissa aivan perkeleen vähän porukkaa. Kaveri lennätti vähän dronea ja eihän siellä kisassa ole paljon ketään ja kun käy iltabileissä katsomassa, niin ei häävi läntti ole ihmisiä katsomassa. Pitää muistaa että näissä tapahtumissa laskevat yhden lipun moneen kertaan per päivä eli joka erillistapahtumaan lasketaan jokainen lippu. Eräs kaveri otti selvää virallisen lipunmyyntifirman kautta montako lippua oli vauhtiajoille myyty niin oikeasti ne liikkuu joissain tuhansissa , reilusti alle 10t. Ja kun tässä keskellä SJK asuu, niin provissin ja tangojen aikaan sentään näkee että katukuvassa on ihmisiä normaalia enemmän, vauhtiajojen aikaan ei ole missään caravan/teltta -paikoituksia eikä mitään.... (joskus oli). Kalle kustaa korkki on tehnyt niin monta räpellystä ja välttänyt konkurssit niin sata kertaa mutta onneksi on rikas isäukko, joka aina pelastaa ja tuomion ajaksi kalle poika palkannut jonkun kaverin TJ:ksi (liiketoimintakielto).

  No, mutta FHRA ilmoitti myös aina ennen kymmeniä tuhansia Alastaron EM kisan katsojamääräksi. Tosiasia on se että katsojamäärillä ei näitä kinkereitä enää pelasteta, vaan sitä rahaa pitää tulla muilla diileillä.

  A
   
 6. GS

  GS Gearhead

  Joo, nyt kun olisi ”lääniä” ja ympärillä fasiliteettejä, lyödään hanskat tiskiin. Pikkuisen kun nyt olisi mielikuvitusta rakentaa kokonaisuutena massaa vetävää suurtapahtumaa alueelle, niin ei, ei kuulemma kannata???
  Kummallista näköalattomuutta joka ilmeisesti johtuu siitä että perusajatus on ...”että kun on kaukana”...?
  Riippuu ihan kuka ja mistä katsotaan, mutta se on fakta, että jos on tarjota jotain jolle on kysyntää, se toimii oltiin sitten missä tahansa.
  Helsingin keskustassa menee läpi mikä tahansa paska ja jengiä jo kaatuu paikalle riittävästi, mutta eihän tällä ajatuksella voi rakentaa mihinkään muualle, vaan tuote pitää olla kunnossa.
  Helsingin keskustassa vain ei tulla järjestämään Drag Race EM-kilpailua kaikilla ”höysteillä”, vaan se tapahtuma on aina kaukana helsinkiläisten itsensä näkökulmasta. Tätä emme voi muuttaa, vaan ainoa mitä voimme muuttaa on rakentaa sellainen tuote että kilometrit kisapaikalle lyhenee henkisellä tasolla muutamaan kymmeneen kilometriin.
  Kauhava paikkana kartalla on ihan ok, kunhan tarjottava tuote on kokonaisuutena sellainen että jengi tahtoo tulla ”elämysmatkailemaan” edes yhtenä viikonloppuna.
  Lipun hinta...50€ tai 100€...kallista vai ei, on suhteellista. Paskasta paljon, timantista vähän.
  Kauhavalla olisi kuitenkin oikeasti potentiaalia järjestää ja rakentaa tapahtuma johon lähdettäisiin ajelemaan Ruotsista ja kauempaakin.
  Pelkkä ujo Drag Race kisa ei tähän riitä, mutta ei sen tarvitsisikaan riittää kun kerran nyt olisi mahdollista rakentaa ympärille muutakin.
   
  Pertti K, PilsnerBil, Araldite73 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Älähän keuli Pauli, lue asia ensin mihin liittyi! Mun kommentti liittyi siihen että miten ihmeessä Tierppiin riittää porukka!
   
  Ugalabugala tykkää tästä.
 8. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Nii ja puhuin ruotsalaisista katsojista.
   
 9. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  Ei kait siellä rata-alueella tosiaan juurikaan ole porukkaa, kun kukaan kuskeistakaan ei halua ajaa betonikaiteitten välissä mutka-ajoa. Ohittaminen on yhtä vaikeata kuin jossain Monacossa ja jos sitten tössii niin auto on tuhannen paskana.

  Iltabileet tuon viikonlopun varmaankin tekee kannattavaksi.

  Pointti oli kuitenkin se, että jopa täällä maallakin saa kerättyä maksavia katsojia tuhatmäärin.
   
 10. Ugalabugala

  Ugalabugala 1st gear

  Niin eikös toi Tierpin rata oo sen n. 100km. päässä Tukholmasta joten ei oo ihme ett katsojia riittää.... jos rata ois esim. KymiRingillä on satavarmaa että katsojia ois ihan eritavalla ku Kauhavalla....
   
 11. godfather

  godfather Gearhead

  Myös Tierp:issä on ollut aivan liian vähän katsojia. Tähän saakka uusi omistaja on ollut kärsivällinen ja pumpannut joka vuosi rahaa toiminnan pyörittämiseen. FHRA:lla ei valitettavasti ole sellaista varakassaa josta EM kisan tappiot voitaisiin kuitata.
   
  jknR, Mika.V ja JuhaKuu tykkäävät tästä.
 12. godfather

  godfather Gearhead

  Teoriassa Kymi Ringille voisi rakentaa radan Drag Racingille.
  Pääsuoran sivuun tehtiin FHRA:n pyynnöstä varaus Drag Stripille Olin mukanan delegaatiossa pari vuotta sitten. Tuolloin Kymi Ringin maansiirtotyt olivat käynnissä.
  Kyseessä on todellakin vain varaus.
  Investointi olisi alkuvaiheessa vähintään miljoona euroa.
  Tuohon tulisi sitten päälle kaikki muu tarvittava infra.

  En jaksa uskoa, että kukaan olisi valmis tuonkokoiseen investointiin. Toivottavasti olen väärässä.
   
  jknR, Pertti K, Mika.V ja 1 muu tykkäävät tästä.
 13. z 900

  z 900 Gearhead

  Eihän tuo kymiring nyt ole mitenkään erikoisen helppo yhteyksiltään?
  Vertaan kauhava Juna asemalta matka radalle noin 2,8 km. Jos oikeasti haluaa lähteä esim helsingistä kauhavalle tai pohjoisesta niin eipä taida olla helpompaa tulla monellekaan moottoritapahtumapaikalle suomessa???? Tietenkin jos haluaa välttämättä tulla omalla autolla niin se on sitten eri juttu.??????
   
  1purehell tykkää tästä.
 14. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Ei se matka etelän vetelälle ole paha. 06 liikkeelle ja klo11 on radalla tölkki kädessä.

  Jos on jotain minkä takia ajaa paikalle niin sitten ajetaan paikalle.
   
  xarper ja z 900 tykkäävät tästä.
 15. GS

  GS Gearhead

  Se on juuri näin.
  Vuosittaisilla suviseuroilla on kuitenkin kesästä toiseen lähemmäksi 100000 ”festarikävijää” per päivä ja aivan sama missä ne pidetään. Jengi ajaa jopa Poriin...
   
  Pertti K, onoff road, faffeli ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. Herje

  Herje Gearhead

  Näin kilpailijan näkökulmasta Kauhava on loistava paikka.
  Jos sattuu esim tupakat tai ruokapuoli loppumaan kesken , ei kylille ole pitkä matka hakemaan täydennystä.

  Toki kehittämistä löytyy.
  Kuten wc/bajamaja , roskikset yms.
  Rata on hyvä ja toimii ainakin omalla tehottomalla kalustolla...
   
 17. hantta

  hantta Gearhead

  Ei riitä, että kisoissa käy 250 racefania, kun samaan aikaan tuhansia perheitä käy lähempänä olevilla jokkis ja tractorpullingkisoissa, ne kun ovat lähempänä, ja se on se maksava joukkio ;)
   
 18. jokkiskisassa 1000 maksavaa? taitaa olla aika iso kisa. yli puolet hang a round äijiä kisakuskien mukana.

  Jos on 1000-1500maksavaa katsojaa maaseudun SM traktorpulling kisassa, on se vitusti porukkaa ja ehkä sinne mennään navettatöiden välissä jeesustelemaan. Tuhansia ei ole muualla kuin unelmissa.

  Mukava seurata kun porukka itselle uskottelee että sinne saadaan SM kisoihin hyvin porukkaa ja EM kisaan helposti 6000 +..... Ehkä enemmän voisi saada kuin mitä on ollut, mutta kannattaa nipistää itsensä hereille ja herätä tähän päivään. NYKYÄÄN ON NIIN PALJON KAIKKEA MAAN JA TAIVAAN VÄLILTÄ ETTÄ DRAG RACINGIA MENEE KATSOMAAN VAIN VANNOUTUNEIMMAT KATSOJAT (jos menevät nekään). Justiinsa tuolla vannoutuneet on kirjoitelleet yläpuolella että Kauhava on hevon vitun kuusessa ja eivät kusekaan sinne päin! En minäkään menisi Alastarolle, Pieksämäelle...katsomaan SM kisaa ja EM kisassa riittää yksi päivä ihan hyvin. En isossa ja kauniissa Trumplandiassakaan notku montaa päivää NHRA kisassa, vaan yksi pitkä päivä riittää ja siitä saa sen annoksen mitä kaipaa, kun ihan harrastajanakin minulla on muutakin tekemistä, mutta niin ei ollut ehkä 20-30v sitten eli pitää muistaa että Ajat muuttuu....

  Tierp SUmmit racing kisa Elokuussa: Em kisa, katsojia TO nolla. Mekaanikkoja katsomossa sen mitä oli. PE ehkä 500-1000ihmistä tai jotain, työpäivä, lomakausi ohi..... LA hyvin porukkaa mutta ei niin täynnä kuin olisi lomakauden aikana eli Heinäk. alku - Elok. puoliväli.
  Su kohtalaisesti porukkaa. Tuskin olivat budjetoineetkaan sinne mitään 10 000hlö per koko 4pvä. Eikä ne NHRA kisatkaa enää ole semmosia joissa tehdään katsojaennätyksiä. Ehkä Nascar puolella vielä katsomot täyttyy 2-3päivänä kun osavaltioon tulee Nascar kiertue.

  A
   
 19. hantta

  hantta Gearhead

  Sanotaanko selkosuomeksi, että viikonlopun aikana jaetaan muutamalle tuhannelle kuluttajalle pärinää ja pauketta, ja ne jakaantuvat, niin jokkis, tractor pulling, veneskaban, mikroautokisan, kiihdytyskisan ja vaikka lentonäytöksen kesken, ja yleensä perhe valitsee sen mielenkiintoisemman tai lähimmän, ja painotan, tämä on se suuri massa, joka rahottaa paljolti meidän racefanien harrastusta. Tämä nyt viiden vuosikymmenen kokemuksella nimenomaan kiihdytyskisoista.
   
 20. homer

  homer Gearhead

  1000 maksanutta jokkiskisoissa olisi jo aika hyvin. Kuski ja yksi mekaanikko taitavat yleensä päästä sisään ilmoittautumismaksulla. Kävin reilu viikko sitten Hollolassa Päijät-Hämeen ajoissa (jokkista) jotka yleensä ovat keränneet rinteen täyteen katsojia mutta tällä kertaa sielläkin oli kyllä tavallista väljempää. Samoin oli Somerolla toissapäivänä.
   

Kerro tästä muillekin!