Lumina.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja softail, 14.11.2005.

 1. heavy duty

  heavy duty 1st gear

  Lumppu kuoli!!

  Nyt se sen teki, Lumppu kuoli! Eli lauantaina tulin himaan 20.00, 23.00 lähin hakemaan röökiä, niin ei perhana, starttaa vaan muttei syty. Sen verran tuolla perhanan kylmässä lumisateessa on nyt sitä tutkinut, että probleema lie bensapuolella.

  Pilotilla hörähtelee ja lupailee. Hyppylangalla on annettu bensapumpulle suoraan virtaa releen ohi, ei vaikutusta. Just mittailin asentoanturit, ehjät. Akku oli irti n, tunnin. Tankkia on piesty kumivasaralla kuin vierasta sikaa. Rupee kotikonstit loppumaan, kellään hyviä ideoita? Jos on bensapumppu sökö, mitä uumoilen, mitähän mokoma maksaa ja kukahan sen lahdessa osais vaihtaa.. :odroll: Niin ja auto on -96
   
 2. impala67

  impala67 Gearhead

  yleensä bensapumppu kuolee ns. laakista ja sitte ei näissä nykyautoissa auta kuin pudottaa tankki alas ja vaihtaa pumppu. ei se välttämättä ole niin paha rasti. kantsii perehtyä kirjallisuuteen, jotta osaa opastaa työn vaikka mille tahansa tusinakorjaamolle.
   
 3. Detroit steel

  Detroit steel 1st gear

  Sen mitä noden Luminoiden kyydissä on tullut oltua ja 350tkm itekkin jopa ajettua niin sen pa-pumpun surinan on aina kuullu ihan hyttihin selekeesti kun virrat laittaa päälle joten siinä ei vissihin ole arpomista että pyöriikö tuo vai ei kun asian toteamiseksi ei tarvihe kabiinista poistua.
   
 4. micco

  micco 3rd gear

  Re: Lumppu kuoli!!

  Luminan bensapumppu on kallis mutta sinne voi sovittaa pikku puuhalla halvimmillaan muutaman kympin pumpun joita saa vaikka piltemasta. Itse laitoin jonkun motskarin pumpun joka sattui löytymään romulaatikosta. Hyvin toimi siihen asti kunnes venttiilin seetirengas tipahti palotilaan :mad:
   
 5. heavy duty

  heavy duty 1st gear

  Pumppu tulee huomenaamulla, samoin sihti pumpulle. Auto lähti tänään hinurilla pajalle. Sen verran suuritöinen vaihdettava, että pannaan nyt omilla osilla kuntoon, ettei tarvii hetikohta taas olla tankkia irroittamassa. Pumpun ja sihdin lähtöhinta yhteensä n, 120€, ei nyt ihan mahdoton. Saas nähdä oliko diagnoosi oikea, lähteekö tolla elämään.
   
 6. micco

  micco 3rd gear

  No halpahan se pumppu sitten oli...
   
 7. heavy duty

  heavy duty 1st gear

  Enpä muistanut tänne päivittää, mutta asia selkesi. Eli bensapumppu oli sykähtänyt. Pätevä kaveri löytyi homman tekemään, työveloitus 2 tuntia. Niin, ja ihmettelin tuolla aiemmin kun oli teksti, että pumppu olisi äänekäs. Melkoiset korvat saa olla jos meinaa surinaa kuulla, en ole aiemmin huomannut surinoita, ja nyt piti ihan kuunnella kuuluuko ääntä, no ei kuulu surinaa mutta toimii.
   
 8. Pexi_

  Pexi_ 1st gear

  Hei oiskos jollain luminallisella tietoa mistä mahtaa johtua kun molemmat takapään perusjarruvalot lakkas pelittämästä. Keskimmäinen kyllä toimii. Samoin vilkut toimii. Mutta jarrua kun painaa ei suostu valot pelittämään.
  Yritin lueskella johdotuskaaviota ja veikkailen et kipu on jossain vilkun katkasijassa... mutta ennen kun alan repimään paikkoja aattelin viel kysellä täältä onko jollain kokemusta aiheesta?!? Missä voisi vika piillä?
   
 9. ihd

  ihd Gearhead

  Vilkun katkaisijassapa hyvinkin, itsellä oli sama vika aikoinaan luminassa. Paina jarrua ja heiluta lilkkuviikseä edestakaisin niin jossain kohtaa pitäisi jarruvalojen syttyä. Kulumaa hankala korjata, vaihtoon menee katkaisija, tai sitten voi yrittää omalla vastuulla liimata jotain muovia siihen kuluneeseen katkaisijaan.
   
 10. Pexi_

  Pexi_ 1st gear

  Siellähän se vika tuntui olevan. Pistin suosiolla uuden tilaukseen ja samalla uuden solenoidin takaluukkuun. Viimetalvena piti vanha ottaa irti kun ei luukku enää pysyny kiinni kun lukko jumitti pakkasilla :) Kiitos siis sen sähköavaajan.

  Sellasta piti viel kysellä et mitäs öljyjä ootte syöttäny luminalle ja millasella välillä vaihdellu?
   
 11. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Mobil 1:stä viimeksi pistin ja 15 000 km / 12 kk on vaihtoväli. Siinä oli muistaakseni muutaman 1000 km ero, katsoiko suomalaisesta vai amerikkalaisesta manuaalista.

  Mullakin tuo solenoidi kiukutteli viime talvena, tosin ei välttämättä toiminut vaikka oli lämpimässä tallissa vuorokauden. Otin sen tallin pöydälle puoleksi vuodeksi ja laitoin takaisin paikalleen, sen jälkeen on pelannut ongelmitta :eek: Saas näkyä taas kun pakkaset alkaa, miten käy.

  Cruise on pimeenä, onko hyviä ehdotuksia mistä lähtisi vyyhtiä purkamaan. Eipä tosin ole kyllä juuri tullut kaivattua kun ei ole paljon matka-ajoa ollut.
   
 12. Rivieraruisaaja

  Rivieraruisaaja 1st gear

  Alkoi lumppu räpsimään Airbag- valoa, ja samanaikaisesti mittarivalotkin värisee. Ihan kuin olisin kuullut merkillistä surinaakin tapahtuman aikana, mutta vannomaan en mene. Tehnyt tuota nyt muutaman kerran kesken matkan. Mistähän kannattaisi alkaa riaknosoimaan?
   
 13. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Milläs Luminasta saa vikakoodit ulos - taitaa tarvita enemmän kuin paperiliittimen? Minkähänlainen lukija kannattaisi hommata, mikä kävisi muihinkin USA- ja euroautoihin?
   
 14. Pexi_

  Pexi_ 1st gear

  Jahas. Talvi tuli ja luminaattorissa alkoi ongelmat. Elikkäs onko kellää ollu vastaavia kokemuksia. Auto tuntuu selvästi nykivän kun ajaa tasaista nopeutta vakkarilla. Ei koko ajan vaan aina vähän väliä tuntuu selvä nykäisy ajossa. Nopeden ollessa luokkaa 65->. Tekee saman myös kun sopivasti painaa kaasua 80 nopeudessa. Kunhan ei nyt vaan olisi vaihdelaatikko laukeamassa. Aattelin eka et ois vettä tankissa ja lisäilin kahteen otteeseen pullollisen masinolia löpön joukkoon mut ei oo tuntunut olevan vaikutusta asiaan.
  Ajatuksia tai vastaavia kokemuksia kellään?
   
 15. kippis

  kippis Gearhead

  Pexi, onko tulpanjohot vaihettu ikinä ? tulpat siihen samaan syssyyn... omistamassani oli myös ne virranjakajan nastat mihin noi piuhat tulee niin melkoisesti saanu hapettumaa. noista lähtisin liikkeelle.
   
 16. Pexi_

  Pexi_ 1st gear

  Tulpat vaihdettu reilu vuosi sitten kun tuli vaihdettua suodattimet ja öljyt samalla reissulla. Noi vois kyl olla tietty ekat. Mistä ite tilailit uudet ja minkä hintasta oli?
   
 17. kippis

  kippis Gearhead

  käytän paikallista varaosaexperttiä. perusosat löytyy hyllystä ja tilaamalla seuraavana päivänä, tulee us partsilta. lahdessa siis. olisko ollu reippaasti alle 50 euroa noi, en muista. ehkä 30-40 ?
  juu siinä loppu nykimiset heti kun vaihdoin johdot ja tulpat, jakajankantta en muistaakseen vaihtanu vaan hiekkapaperilla hieman hioin ja sähkölaite "aine" päälle suojaksi.
   
 18. kippis

  kippis Gearhead

 19. Pexi_

  Pexi_ 1st gear

  Taitaa olla rapian vajaa 140... jos muistan oikein :) Et kyl se saattais olla. Ekat 90 tk, ajo ollu tosi rauhallista ja lyhyttä matkaa -> isoisältä peritty kulkine. Tulpat siihen vaihdoinkin sillon öljyjen ja suodattimien kanssa kun olin ite ekat 5tkm kilsaa ajellu. Eli noin 100tkm kieppeillä.
   
 20. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  itsellä on tämmöinen näyttää odd 2 ja vanhemmat,jatkuva live näyttö tai freeze,hyvä peli,ja jättää vkl dokaamisen pois niin hintakin on kuitattu.
   

Kerro tästä muillekin!