Lumina.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja softail, 14.11.2005.

  1. lumlum

    lumlum Gearhead

    Paha menna sanomaan, mutta noihin ltz-malleihinkin on tehty samoja euro-muutoksia kuin muihin Luminoihin. Ovat kylla sen verran tuoreita, etta alkuperan jaljittamisen pitaisi onnistua. Itse en ole asiaa sen tarkemmin tutkinut.
     
  2. McLeod

    McLeod 1st gear

    Mikähän on ongelmana, kun tuolla Nettiautossa on ollut ainakin jo puolisen vuotta myynnissä Lumina mallia -98, aj. 115 tkm? Pyyntikin on pudonnut tonnilla. Kun on itsellä tuota etäisyyttä Helsinkiin, ei ole ehtinyt käydä katsomassa. Onkohan kukaan foorumilaisista vilkaissut sitä?
     
  3. Ant_ti

    Ant_ti 1st gear

    Tuli hommattua eilen Lumina.
    ´96 3.1L viininpunainen.
    Varusteisiin olen tyytyväinen hintaan nähden, ja kilometrejä mittarissa 159tkm. Ei pahasti.
    Taksimainen tunnelma, hyvä äänieristys ja helvetin mukava vaihteisto.

    Toistaiseksi tyytyväinen, onhan nuita vanhempia jenkkejä ollut vani ja pari stattaria mut tää tuntuu jotenkin sopivan "Eurojenkiltä"
    Hyviä ominaisuuksia tasaisesti sekoitettuna =)
     
  4. ph65

    ph65 1st gear

    Joo,mä kävin kattomassa ja ajoin pikkulenkin. Mua hämäs sen huoltokirja missä oli merkattu kaikki huollot tehdyiksi mutta leimat puuttu, myyjä sanoi että auton on omistanu kaveri joka on Metro-auton huoltomies ja on itse tehny kaikki korjaukset! Auto tuntu kyllä ihan hyvältä ajaa mut se ei oo niin siisti kun nettiauton kuvissa näyttää, sisällä ja ulkokuoressa kaikenlaisia naarmuja,en ostanu sitä ,sillon sen hinta oli vielä 9800€. Kävin kattomassa yhteensä 7 Lumppaa ja melko hyväkuntoisia tuntuivat olevan, sitte löyty viime syksynä -95 mallinen LS aj.160000 ja en oo katunu ,autossa oli vielä orkkis tulpat ja ne vaihdatin ja ihme kyllä vanhat irtos ilman isompaa taistelua, hyvin on pelannu Lumppa ja erittäin hyvä ajaa!
     
  5. McLeod

    McLeod 1st gear

    Kiitti tiedoista! Kyllähän tuollainen huoltoleimojen puute hiukan askarruttaa. Pitää jatkaa hakua. Lumina on kuitenkin tähtäimessä Corsican tilalle. Pitäisi vain ehtiä käydä Helsingin seudulla.
     
  6. slant six

    slant six Gearhead

    Luota vaan itseesi kun noinkin uusi auto on. Pyydä myyjältä rekisteriote nähtäväksi ja selviäähän tuo myös rekisterin historiatiedoista. AKE:sta voi ainakin kysyä :D
     
  7. McLeod

    McLeod 1st gear

    Noissa Luminoissa näyttää osassa olevan automaatin lattiavalitsin ja osassa rattivalitsin. Onko ne eri malleja? Käytännössä vissiin se ja sama. Itse tottunut enemmän tuohon lattiavalitsimeen.
     
  8. lumlum

    lumlum Gearhead

    Jep. Suomeen tuotiin aluksi "karvalakki"mallia ja LS-mallia. Halvempi oli kuudelle rekisteröity ja siis rattivalitsimella, kalliimpi viidelle ja erillisistuimilla. Viimeiset LTZ-mallit olivatkin kaikki sitten lattiavalitsimella.

    Taas kerran; muutto/tuontiautot ovat asia erikseen.

    Hitto ku ois paalua, niin hakisin Lumpan takaisin :cry:
     
  9. isoatlas

    isoatlas Gearhead

    En jaksanut lukea koko ketjua...missäs vm vaihtuu uudempi malli...-93 tai jtn.....muuten kelpo pelejä mut vanhemmissa väsyy tuo taka lehtijousi joka on hiilikuitua..
     
  10. lumlum

    lumlum Gearhead

    1990-95 ykköskoppa
    1995-2001 kakkoskoppa
     
  11. McLeod

    McLeod 1st gear

    Tuli sitten hommattua Lumina -97 LTZ. Ajettu 117 000. Ajokokemus rajoittuu toistaiseksi ajoon Espoosta kotiin Hämeeseen, mutta oli kyyti kolmoskonetiellä hienoa!
     
  12. lumlum

    lumlum Gearhead

    Oi onnea! Paljon kilsoja edessä. :p
     
  13. McLeod

    McLeod 1st gear

    Lumina on käsittämättömän aliarvostettu, kun katselee hintoja. Koeajoin -97 Toyota Camryn, jossa oli mittarissa 182 tkm. Siinä oli automaatti-ilmastointi, mutta muuten jäi Luminaan verrattuna hopealle kirkkaasti. Lisäksi siinä oli liikaa polkimia ja keppi, jonka vatkaamisesta saa ranteeseen jännetuppitulehduksen. Mutta hintaa 4000 enemmän kuin Luminalla.
     
  14. jvaisane

    jvaisane 1st gear

    Camryjen kauppiaat ovat ilmeisesti huomanneet, että heidän kiesinsä hätyyttelevät vuosittain julkistetussa Ruotsin katsastustilastossa parhaita sijoja "vanhojen autojen" eli yli 8 vuotiaiden sarjassa. Keskimäärin hylättyjä ollut vain 4% vanhoista Camryistä. Sehän on aivan käsittämättömän vähän.

    Ilmeisesti Toyo on vain onnistunut tekemään kestävän auton. En usko, että Camry-heebot "harrastavat" kiesiään keskimääräistä enempää. Ainakaan jenkkien puunaajia enempää :rotfl:

    Muuten Lumina menee kyllä Camryn ohi. Siitä samaa mieltä.
     
  15. lumlum

    lumlum Gearhead

  16. lumlum

    lumlum Gearhead

    Lumina romurallissa Belgiassa:

    http://www.fototime.com/ftweb/bin/ft.dl ... fs?userid={3777FE2C-7D7A-4C70-B8A3-237E7C2B8D22}&ndx=258&slideshow=0&AlbumId={30102095-C7D0-4086-95CB-E1D596FBAB3C}&GroupId=&screenheight=800

    No, tuhottiin siellä hyväpeltinen Opel Admiralkin...
     
  17. peekoo79

    peekoo79 1st gear

    Mistä kannattaa jarruosat ostaa? Tarvisi melkein kaikki sekä takasatuloiden korjaussarjan.

    Jenkeistä taitaa saada (huomattavasti?) halvemmalla, mutta tämäkään firma ei kai toimita Suomeen?:
    http://www.r1concepts.com/Items/combo%20oe%20pkg%20036?

    Vai toimittaako ja mitä hinta on postikulujen ja verojen jälkeen? Vinkkejä/linkkejä muihin firmoihin? Auto vm.-90 ja levyjarrut joka kulmassa. Jossain näköjään rumpujakin takana?
     
  18. peekoo79

    peekoo79 1st gear

    Jarrumäntä tuli irroitettua takaa eikä mennyt takaisin. Onko jotain erikoista huomioitavaa takaisin laitossa? (En itse ollut purkamassa) Jossain Volvon jarruissa on kai ainakin käänneltävä jotain kuusiokolopulttia.
     
  19. lumlum

    lumlum Gearhead

    Us-partsista löytyy Luminan jarruosia hyllystä, samoin kai speciality engineeringiltä jne. Netistä luulis löytyvän lisää tietoa. Etujarrupalat oli pari vuotta sitten jotain 50-60.-/pari ja levyt 150.-/pari. Takajarruista ei ole kokemusta. Voi olla, että I-kopan Luminassa on eroja näihin myöhempiin uustuotuihin II-koppaisiin..

    Auttakaa nyt miestä mäessä.

    Haynesin korjausoppaassa on muistaakseni aika seikkaperäisesti räjäytetty noi takajarrutkin.
     
  20. sartuo

    sartuo 1st gear

    Etsin takajarru paloja Regaliin -95,on samat palat kuin Luminassa!
    Metroauto,tilattava ruotsista 148e, US parts hyllystä 47e,AD varaosamaailma seuraavaksi päiväksi 30e!! Hintahaitaria on! Ilmanputsari AD,14,90e ja hyllystä!
     

Kerro tästä muillekin!