Luminaan vanteet, mielipidekysely...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja tuomko, 31.10.2003.

  1. tuomko

    tuomko 1st gear

    Moi, eli tämä on vasta ensi kevään hankitoja, mutta millaiset vanteet kävisivät Luminaan? Tietenkin sehän no katsojan silmässä, mutta kun vanne puoli on niin tuntematonta, niin heittäkää nyt joitain esimerkkejä millaisia malleja tohon euroopan-jenkkiin kannattaa katsella...
     
  2. 63impala

    63impala 1st gear

    Faijalla on LTZ-Luminassa hianot alkup. 17-tuumaiset 5-puolavanteet.(Mallia SS-Impala) Toisaalta yks heppu jyväskylän suunnasta oli hankkinut samankokoiset moniripaiset vanteet valkoiseen luminaansa. Musta ne oli hyvän näköiset. Taisivatpa vielä olla 114,3 jaolla (Luminassahan on 115 jako)
     
  3. tuomko

    tuomko 1st gear

    Joo noi 114,3 sopii kyllä Luminaan.. Chrysler käyttää kans tota 114,3 koska se on niin lähellä sitä oikeaa että menee hienosti...
     
  4. dart -66

    dart -66 Gearhead

    just etsittiin Luminaan vanteita ja valinnanvaraa ei ole paljon; Stilliltä löytyy aika hyvän näköinen malli SR500 (tosin 15" loppu maahantuojalta tällä hetkellä) ja kohtalaisen hyvä 5+5.Noiden vääränjakoisten kanssa ei omasta mielestäni kannata sekoilla, kun ei ole tarkoitettu niin ei ole ja piste. Eihän kai kukaan laita porattuun lohkoonkaan stanumäntiä?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: dart -66 2003-11-01 11:34 ]</font>
     
  5. tuomko

    tuomko 1st gear

    No tossa voit olla kyllä oikeessa... Mut ne sanoo oikeen rengasliikkeessä, et kyllä ne siihen sopii... täytyy kysellä joltain, joka on laittanut nuo hieman väärän kokoset vanteet esim. voikkariin...

    Niin ja siis meinasit tota Stillauton SR500? Eikö se oo vähän racing henkinen... tosin en oo nähny luonnossa... Ja aattelin et sellaset joissa on vähän sitä reunusta vois olla siistit...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: tuomko 2003-10-31 23:57 ]</font>
     
  6. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Häh, "ammattilainenko" sanoo että eri jaolla olevia vanteita voi käyttää!!!!?
    Olen itsekin rengasalalla ja en MISSÄÄN tapauksessa sanoisi asiakkaalle että " on siinä eri jako mutta kyllä se käy", missä tälläisiä vatipäitä on töissä?
    Sikäli on kyllä pakko tunnustaa että liki 20 v sitten olen syyllistynyt itsekin käyttämään Rekordissa Fiatin 14" tykkipyöriä viilatuilla pultinrei`illä mutta ne oli niin hyvännäköiset!
    "Älkää tehkö niinkuin minä teen vaan tehkää niinkuin minä sanon"
     
  7. lesabre

    lesabre 1st gear

    En malta olla kommentoimatta; Ihan oikeasti kannattaa käyttää tismalleen oikean kokoisia vanteita.Loogista.Piste.
     
  8. tuomko

    tuomko 1st gear

    All sprite... jos siis jengi sanoo ettei mitään sinnepäin hömpötyksiä, niin sitten unohdetaan ne... Eli oliko noita Stilauton vanteita sillä 115 jaolla? Juuri nuo mainitsemasi mallit?

    Ja eikö sitten vannevalikoima supistu huomattavasti jos käytetään luminan omaa jakoa..?
     
  9. dart -66

    dart -66 Gearhead

    eli Stillin 5+5 15" ja 5x115mm jaolla löytyy H.Kraatzin varastosta heti.SR500 toimitusajoista en tiedä, kun asiakasta kiinnosti vain ne mitä löytyy heti.
    Tuo valikoiman pienenemminen on kyllä totta, 5x115 kun taitaa esiintyä vain GM-USAn ja Fordin uudehkoissa malleissa.
    Mahdollisesti Sigmalta ja US-Partsista löytyy jotain, eli muuta kuin paikallinen rengasliike töihin tai omatoimisuutta.
     
  10. tuomko

    tuomko 1st gear

    Ja noita ko. vanteita löytyy varmaan myös 16" ja 17" samalla jaolla..

    toi 5+5 on jännän näkönen... voi olla et se istuis ihan hyvin luminaamariinkin... täytyy vähä järkeillä...
     
  11. tuomko

    tuomko 1st gear

    Kysäsin Rengasmaailmasta vanteita, mutta eihän niillä ollu ku yhdet ja nekin oli 15". Taitaa tosi nihkeesti olla tähän jakoon sopivia vanteita markkinoilla...
     
  12. dart -66

    dart -66 Gearhead

  13. tuomko

    tuomko 1st gear

    Joo katos. Sieltä löyty kaks mallia Still-Autolta. Tosiaan se 5+5 ja SR700. Sivuilla sanottiin että ET:n pitäisi olla Luminaan 37mm. Still-Autolla näytti olevan myös Five malli, joka olis ihan siisti, tosin ET on 42. Mahtaako se olla tiukka raja se 37?
     
  14. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Mielenkiintoista, äkkiä laskettuna 7,5 leveä et37 menee sisemmäksi kuin 7 leveä et42:llä. Soitto puhelinmyyntiin ja kysy heiltä? Kyllä sieltä teknistä tietoa saa, ja lähimmän myyjän osoitteen. Se voi tietysti olla esim. oma työnantaja eli Vianor ( jos ei, en ole katkera kuitenkaan :grin: )
     
  15. tuomko

    tuomko 1st gear

    Kyselin Haaparannan puoleltakin ja siellä oli kolme mallia. Advantilata Furious ja Cobra (?). Kuvia en löydä edes valmistajan sivuilta. Kolmas oli joku PT Thunder. Ihan outo kans. Hinnat eivät kyllä olleet pahoja. Siis Stilauton vanteisiin verrattuna. Mutta tiedä sitten minkä näköisiä nuo vanteet ovat.

    Jenkkiosia tuovista mestoista en oo vielä kyselly. Luulis niillä olevan vanteita, mutta hinnat voi olla sitten korkeita.
     
  16. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Ettei tuo eka olisi Advanti ja PT Thunder itse asiassa PCW Thunder, josta taas useampia malleja?
     
  17. tuomko

    tuomko 1st gear

    Siis nimenomaan Advanti. Tuli näköjään typo, Mutta kuvia en oikeinkirjoituksesta huolimatta ole löytänyt. Lähetin viestiä ja pyysin vielä kuviakin, mutta mitään ei ole kuulunut...
     
  18. tuomko

    tuomko 1st gear

    Nyt alkaa vanteitten hankita olemaan tosi ajankohtainen. Mallit ovat tosiaan kiven alla, kuten edellä on todettu. Stilauton mallistosta löytyy neljä mallia ko. jaolla ja luulen että niistä täytyy valita.

    Mutta nyt tarvitsisin infoa, että kuka myy edullisesti Stilautoa? Rengascenter ei myy niitä Kraatzin maahantuomia, vaan edustaa Alession malleja.
     
  19. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Edullisuudesta "tiedä",sopivasti kuitenkin, mutta kysy lähimmästä Vianor-rengasliikkeestä. Ainakin me Lahdessa myymme...
     
  20. tuomko

    tuomko 1st gear

    Kysyin täältä meiltä Porista Vianorilta Stilautoja tai muita sopivia. Myyjä joutui myymään ei-oota. Ei kertakaikkiaan mitään vannetta, joka sopii Luminaan... käsittämätöntä..

    Euromaster lupasi jotain Fondmetalin malleja... saa nyt nähdä pitääkö paikkansa
     

Kerro tästä muillekin!