Lunta auton katolla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja E.B.Ford, 6.2.2010.

  1. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    kävinpä tuossa päivällä tallilla niin näytti harrastepelien päällä
    olevan yli puolimetriä lunta päällä.
    E-S lehden uutisen mukaan lumen vesiarvo on tällä hetkellä
    41-80kg m2. vähän vettä niskaan niin auton katosta tuleekin allas.
    mut kyllähän se pomppaa takas sitten keväällä ellei ole jo monen
    talven lumikuormat veltostuttaneet kattoa.
     
  2. puavo the baboon

    puavo the baboon Gearhead

    itellä hirvee linttaromu jonka katolta KOLASIN alku talven lumet :poff: viikko takaperin et piästään huutamaan ni nyt o saman verran katolla! :eek: ee minua haettoo vua pitää varmaa kohta kiivetä myös tallin ja talon katolle kolaamaan.. :odroll:
     
  3. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Älkää antako kattojen painua ja vanhojen tallien romahtaa, moni ei tajua miten paljon se lumi painaa. Teitä on varoitettu.
     
  4. karra

    karra Double Gearhead

    Mie luin (myös) Etelä-Saimaata ja siinä mainittiin että Suomessa kattorakenteet on mitoitettu 200 kg/m2 eli parinkymmenen sentin vesipatjan (teoreettisen painon) kestää.

    Tuo nykyinen on siis 4 -8 cm vettä , mutta painaahan se toki. Onneksi on oma harrastekalusto lämpöisessä, käyttömersun katoksen päälle on itse asiassa jonkinmoinen kinos jo muodostunut ja letukan kattoa harjaillaan aina kun jaksellaan :D .
     
  5. advance

    advance 3rd gear

    Jossakin ohjelmassa joku asiantuntija sanoi, että jos semmonen metri on talon katolla lunta niin kannattaa kolata poissa. Ainakin täällä tuuli vie tuota hötyä hyvin katolta.

    Tuntuskai että se viimeistään sitten se katto rösähtää niskaan kun siinä on neliölle yli 200kiloa lunta ja reilu satakilonen ukko kolailee vielä päällä lumia.
     
  6. mke77

    mke77 Gearhead

    :D ite kävin oman tallin katon kolaamas tänäpän, enkä pudonnu ku kerran...yllättävän liukas tommone senttaalikattoki o :rotfl:
     
  7. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    lapion kanssa heiluin peltikatolla lumenpoisto tarkoituksessa ja "lähti ku talkkari jäiseltä peltikatolta"-vitsi ei ole ollenkaan tuulesta temmattu. perse edellä lasketeltiin useaan otteeseen. pari kertaa sain jalalla pysäytettyä ränniin ja meinasin että en kokeile kolmatta kertaa ja tulin katolta alas, ihan tikkaita pitkin
     
  8. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Harrastetallin omistaja murti nilkkansa pudotessa toissapäivänä, juurikin tallin kattoa lumista putsatessa. Että varovasti vaikka sitä lunta olisikin reilusti siinä maassa..
     
  9. advance

    advance 3rd gear

    Tuli tätä lukiessa mieleen käydä katsomassa varaosavarastona toimineen putkirunkoisen teltan kuntoa. Kuten arvata saattaa koko paska oli maantasalla.
     
  10. ford59

    ford59 1st gear

    Taas tulee yli 150 vuotiaan hirsitalon hyvät puolet esiin: yläpohjan turve-hiekka-lumppu-sanomalehti-jne eristys pitää huolen siitä että katolta tulee ylimääräiset lumet vetenä alas. Tietenkin se kattotiilien lämmitykseen menevä lämpöenergia voisi sisälläkin pysyä ainakin kovilla pakkasilla.
     
  11. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    :eek: [​IMG] Onhan sitä lunta pikkasen sadellut :rotfl:
     
  12. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Eilen kuulukin vähän epäilyttävä pauke tallin katolta. En sit kuitenkaan vaivautunu yläkertaan tarkistamaan tilannetta. Lähtiessä huomasin kuitenkin että näyttäs katon harja olevan keskeltä vähän alempana kuin reunoilta. :eek:
    Vasta vuosi sitten tunkattiin se suoraksi, ja uusittiin välikatto. :eek:

    Ja Furya en ole nähnytkään koko talvena. Vähän jännittää että mikä siellä keväällä odottaa kun sitä hakee tallille. Mahtaako olla edes pressu pysynyt päällä. :-?
     
  13. caddy61

    caddy61 Gearhead

    Perjantaina kolattiin lumet pajan katolta. Yhet tikkaat katolle nousua varten ja toiset tikkaat katolle. Lumen kolaaja ei niin helposti tipahda kun tikkaat on peltikattoa vasten. Tietty yhen pitää olla niillä katolle menevilläkin tikkailla.
     
  14. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Itsekin kolailin peltikaton tyhjäksi,emäntä oli narun päässä varmistamassa.Ei tarvinnut kun pikkuisen antaa kolalla vauhtia niin kyllä lähti lumet liukkaasti,ja olisin kyllä itekin ilman varmistusta.Sairaan liukas tuommoinen pelti kun on pikkuisenkin lunta siinä päällä,pystyssä ei tahtonut pysyä millään vaikkei ollut edes promilleja :lol:
     
  15. jaketin

    jaketin Gearhead

    eikös täällä jollekkin harrastajalle käynyt niin, että pressutalli romahti vasta maalatun auton päälle, jättäen ikävät jäljet :(
     
  16. WTF

    WTF Gearhead

    Pitäs varmaankin tuo autotalli rakentaa valmiiksi...



    [​IMG]


    [​IMG]



    [​IMG]
     
  17. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Soton pressutallin päältä tuli lumet jo pudotettua. Talon katolta pitäis jossain vaiheessa käydä kolailemassa kinokset pois. Sitä varten tuli hommattua valjaat + kunnon 20 metrinen köysi ja liukutarrain putoamisen vaimentimella. Halpa vakuutus tollanen putoamissuojainpaketti, 160€ on pieni hinta siitä ettei telo itseään.....
     
  18. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    mulla on ollut käyttiksen päällä jo 5v sama 149€ teltta.
    kyllä se pysyy kunnossa kun pudottaa pitkävartisella lattiaharjalla
    lumet pois tai sisäpuolelta nostaa pressua että lumet/vedet tulee alas.
     
  19. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Lumitöitä
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  20. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    No on meilläkin dartin katossa nyt lommo muistona honkogin halppis pressutalista, romahti jo heti joulukuussa ensi lumien aikana. Putket katkesi, onneks ne putosivat juuri tuuli-ja takalasin viereen ja muuten auto säilyi ehjänä.
    Dartti saa nyt sitten viettää lopputalven raikkaassa ulkoilmassa.
     

Kerro tästä muillekin!