Luvat leveemmille renkaille

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja mopster, 22.9.2005.

  1. mopster

    mopster Gearhead

    Joo, ja tommosen vertailukoon mäkin löysin jostain taulukosta, mutta katsastusaseman viralliset kirjat näyttää leveydeks 204 ja inssi ois ollu valmis hyväksymään 305 renkaat. Pahus kun toi muutos tulee vasta joskus tulevaisuudessa ja homman joutuu selvittämään sitten uudelleen.
     
  2. Cadillac390Man

    Cadillac390Man Gearhead

    Täytyykö muutoskatsastukseen olla leveemmät renkaat alla vai voiko muutoskatsastuksen tehdä ilman leveempiä renkaita?

    Tarvitseeko olla jotain dokumenttejä mukana?

    Onko jotain rajoja, kuinka paljon rengas saa olla otteessa merkittyä kapeampi, jos kantavuus riittää?
     
  3. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Täytyy olla ne kyseiset uudet renkaat alla, mitkä haluat siis autoosi katsastaa. Jotta katsuri voi tutkia kuinka ne sinne auton pyöräkoteloihin mahtuu, ottaako kiinni johonki ääriasennoissa yms.

    Rekisteriote mukana riittää, jos se uusi rengaskoko menee siihen 102mm lisää orkkiskokoon haitariin. Jos uusi rengas ei mene siihen haarukkaan, mutta autoasi on saanu uutena myös isommalla renkaalla, niin sitte kannattais olla todistusta tästä. Ellet luota että katsuri viittii / jaksaa ettiä jostain taulukosta kaikki mahdolliset orkkisrengaskoot sun autoon. Homma sujunee varmasti kepeämmin, jos on dokumenttia mukana isoimmista orkkisrenkaista, joista on sitte helppo ynnäillä maksimi uusi koko,

    Kapeudesta en oo varma, mut käsittääkseni jos kantavuus riittää, niin ei pitäis olla ongelmaa. Elletsä nyt yritä laittaa siihen jotai erikoisvahvoja fillarin renkaita.
     
  4. -TH-

    -TH- Gearhead


    Muista kuitenkin tarkistaa renkujen korkeus, jottei käy niin,että uudet kumit on liian korkeat vaikka leveys olisikin raamien sisällä.
     
  5. montego

    montego 1st gear

    Mitenkäs tuo raideväli,tuli hommattua vanteet joissa ulos tulee 4tuumaa ja sisälle 3tuumaa,saakohan noilla katsastettua?
     
  6. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    mulla on tuossa ´65 gtssä takana 295. tosin muutoskatsastettu noin jo aikoja aikoja sitten ennen minua, kavennettu samalla perää. Katsastusmiehet ei noihin ole puuttunu eikä varmaan kuulukaan puuttua kun on asiallisesti otteessa.

    Luulisi nyt että jollei käytäntö ja pykälät ole ihan älyttömiä muuttuneet muutamien vuosien saatossa (tosin sekin mahdollista) niin kyllä dusseen saisi ainakin ton 295 jos kerran dartissakin on :)

    sitä en tiedä mikä on ollut "perusteluna" muutoksissa näiden käyttöön ottamiselle, kilpurina tuo toimi aiemmin, joten silloin on muutokset tehty.

    ihan kivathan noi kuitenkin on :rotfl:
     
  7. Matador360

    Matador360 1st gear

    mikä mahtais olla milleissä E60x15 ja E78x14 :eek: otteessa nyt niin pienet,ettei mitkään mitat mee läpi :(
     
  8. Matador360

    Matador360 1st gear

    ja mitäs noi kirjaimet meinaa e,f,g,h?Löytyiskö joku sivu mistä noi näkis milleissä? :eek:
     
  9. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    täs oli vielä tälläi esimerkki 1. joka suoraan aken sivuilta jossa selkeesti selitetty mun mielestä ainakin toi maksimileveys, noi lakipykälät menee ainakin multa ohi aina...

    "auton rekisteröintitodistuksessa on merkitty rengaskoot 185/65 R15 ja 195/60 R15.
    Auton mallisarjatietoihin on merkitty lisäksi rengaskoko 205/45 R16 joka ei näy rekisteröintitodistuksessa.
    Tämä on mallisarjan suurin rengaskoko eli vertailurengas.
    Tällöin autoon voidaan asentaa ILMAN MUUTOSKATSASTUSTA enintään 225 leveät renkaat (195+30mm) 16" vanteilla (15"+25mm)
    MUUTOSKATSASTUKSELLA autoon voidaan hyväksyä enintään 307mm leveät renkaat (205+102mm)
    Renkaan ulkohalkaisija ei kuitenkaan saa muuttua yli 51mm vertailurenkaasta eikä auton raideleveys yli 30mm alkuperäisestä leveydestä."


    Näin naisena mä ainakin ymmärsin ton ihan helposti :rotfl:
     
  10. 340cid

    340cid Gearhead

    E70-14 vertailukoot ovat 195/75-14 sekä 205/70-14
     
  11. kille77

    kille77 Gearhead

    renkaista

    mul otteessa 8.55-15 eli ens keväänä tarkotus rekisteröinti katsastaa toi yorker ni meneekö läpi esim. 225-60-15 ja 245-60-15 kumeil ilman muutos katsastusta??? toi 8.55=217,17mm ni mahtuu tohon 30mm sääntöö jos nyt oikees olen? vai mitenkäs... :odroll:
     
  12. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Onks paljon välii? Kyseessähän on rekisteröintikatsastus. Käsittääkseni siinä katsastetaan myös kaikki muutokset samalla.
     
  13. Heko

    Heko 1st gear

    Jos autoon on tehty muutoksia rekisteristä poissaolon aikana, niin siihen tulee rekisteröintimaksun lisäksi muutoskatsastusmaksu. Se lisämaksu oli rekisteröinnin yhteydessä halvempi kuin erillinen muutoskatsastus, jotain luokkaa ~17e muistaakseni. Eli ei sillä oo sen isompaa väliä. Testasin tämän hinnottelun kun kesken rekisteröinnin katsi huomasi moottorin vaihtuneen... :oops: :soosoo: :lol:
     

Kerro tästä muillekin!