LVM:n esitys: yli 40-vuotiaille ajoneuvoille katsastusvapaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rocketman, 23.1.2019.

 1. tito

  tito Gearhead

  Varmaan mainittukin jo,käyttömaksuja luulisi kertyvän enemmän uudistuksen myötä valtiontaloutta paikkaamaan..
   
 2. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Miten tämä uudistus ja käyttömaksut on yhteydessä toisiinsa? Ei yli 40v autojen katsastus liene ollut valtiolle mikään rahasampo nytkään?
   
 3. tito

  tito Gearhead

  Niin ajattelin että kynnys ottaa liikenteeseen olisi pienempi kun ei tarvii katsastaa ja käyttömaksuja kertyisi enemmän ...
   
  sdfsd tykkää tästä.
 4. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Aa ok ymmärsin vääri
   
 5. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Tällä palstalla kyllä onnistuu omiin muroihin kuseminen. Harrasteautolaista ja rakentelusäännöistä oli puhetta että lievenevät. Niin porukka kilvan keksi omia tiukennuksia, ettei vaan viranomaiset sit keksi niitä....
  Ps. -78 tai vanhempi Dodgen pick-up rupesi kiinnostamaan kummasti :D
   
  esmi, 64c10, Harri S ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. ari2004

  ari2004 Gearhead

 7. Lerssinen

  Lerssinen Double Gearhead

  Lausuntoja..
   
 8. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Kun noita lausuntoja luki niin tuli vain mieleen että onkohan sinne käynyt vaan kaikki mielenterveyshäiriöiset kirjoittelemassa. Sen verran autistista ja foliohattu kirjoittelua oli.
   
 9. darpen

  darpen Gearhead

  Tuolla toistuu tuo "katsastamattomat muutokset" ja niiden myötä ajoneuvon turvallisuuden heikkeneminen.
  Jo nyt on liikenteessä luvattomia laitteita ja eipä nuo taida sen enempää vaaraa aiheuttaa kuin muutkaan.
  Eikö kaikkein yksinkertaisinta olis että jos poliisi tien päällä löytää laittomuuksia, niin se olis sit sama juttu kuin mopon virittämisessä, eli laite luvalliseksi ja konttorin kautta kotiin?
   
 10. darpen

  darpen Gearhead

  Kross Guido nimellä kirjoittava henkilö on paneutunut oikein kunnolla asiaan, eikä ole lähtenyt turhalle linjalle tuolla lausunnoissa:)
  Siellä on oikein raamattua siteerattu...
   
 11. peltsi

  peltsi Gearhead

  lausunnon antajissa on useempi tyyppi joiden lääkitys ei ole ajan tasalla. varmaan kirjoittelevat päivät pitkät lausuntoja aiheesta ku aiheesta. tuskin vaikutusta läpimenoon.
  Myös OTI:n vaikutus esitykseen on hyvin kyseenalainen. Sillä ei ole mitään roolia onnettomuustutkinnassa vaikka omasta mielestään johtavat ko tutkintoja. Tuskin virkamiehet noteeraa ko. huuhaa instanssia.
   
 12. Mecki

  Mecki 3rd gear

  "..., jos hommat on tehty pykälien mukaan."

  Tuossa kiteytyy mun mielestä koko Suomalainen nykyinen ajatusmailma. Kaikki pitää tapahtua jonkun instanssin laatiman säännön mukaan ja sääntöjen noudattamista pitää valvoa.

  On huolestuttavaa kuulla nuorten suusta ensimmäisenä, kun he etsivät ratkaisua johonkin ongelmaan, että "saako niin tehdä?". Ratkaisun toimivuus ja vaikutusten analysointi pitäisi olla ensimmäisenä mielessä!

  Olisi kiva kuulla joskus jonkun valvovan viranomaisen suusta että: "Ai, sä oot tehny sen noin, toi onkin tosi hyvä ratkaisu." sen sijaan että: "Toi ei nyt täytä sääntöjä eikä sitä voi hyväksyä." Joskus olen kyllä kuulut että: "Toi on kyllä hyvä ellei parempi ratkaisu, mutta se ei täytä sääntöjä." Siinä ei auta lujuuslaskelmat eikä muut analyysit, kun niitä ei osata/haluta/saada tulkita järjellä.

  Uskomatonta, että vanha Venäläinen Tsaarinajan slaavilainen virkamies-/maaorjakulttuuri istuu tässä maassa vielä niin lujasti suuressa osassa kansaa, vaikka itsenäisyyttä on jo yli 100 vuotta takana.

  Eläköön innovatiivisuus!

  ME
   
  talonmiehen vapaapäivä, mikaa7146, Sarkar ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Hyvin kiteytit, noin se homma vaan menee tässä maassa :odconfused:

  Se itsenäisyys menetettiin jo vuosia sitten...silloin kun Suomi myytiin EU:lle :odrealmad:
   
 14. Mecki

  Mecki 3rd gear

  Silloin kun EU:sta äänestettiin mun mieliala oli vähän samanlainen kuin nyt. Joku tolkku järjettömien poliitikkojen ja virkamiesten toimintaan piti saada aikaiseksi ja tulihan sieltä paljon hyvää muutosta vapaampaan suuntaan, vaikka päättäjät täällä tappeli vastaan kynsin hampain.

  EU äänestyksestä jäi kuitenkin vähän kusetuksen maku, kun sitten myöhemmin ruvettiin puuhaamaan Euroopan yhdysvaltoja, vaikka aluksi puhuttiin vain vapaasta kaupasta ja liikkumisesta sekä tähän liittyvien lainsäädänntöjen yhtenäistämisestä oleellisin osin. Byrokraattien piti sitten ruveta säätelemään kaikkea ja meidän kahjot lukee "bumagaa" kuin raamattua herätyskokouksen hurmiossa. Etelässä säädökset otetaan vähän enemmän suuntaa antavina ohjeina soveltuvin osin.

  Sä sanoit jotain äänestämisestä, mutta se teksti katosi jonnekin. (Editointi? SENSUURI ???) Joo, nyt täytyisi kaikkien kyllä äänestää joilla on oikeasti halua muuttaa tai estää jotain järjettömyyksiä mitä on tapahtumassa vihervasemmiston toimesta ja johon konservatiivisemmatkin puolueet on ääntenkalastelussaan liittyneet.

  "Demokratia on perseestä, mutta tähänastisista järjestelmistä paras."
  Winston C. (ei ehkä ihan sanantarkka lainaus, mutta ajatus säilyy)

  ME
   
  Inlinee tykkää tästä.
 15. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Suomessa äänestys ihan turhaa kun kaikilla puolueilla sama agenda. Naamat vaan vaihuu, sama paskapolitiikka jatkuu.
   
  Nikuzai, duel, xarper ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. Mecki

  Mecki 3rd gear

  Ei nyt ihan sama agenda ihan kaikilla ja ihmisethän ne on ne jotka saa asioita tapahtumaan, ei ideologiat. Kannattaa varmaan kuunnella niitä jotka puhuvat asioista eikä haaveista, ovat realisteja ja ymmärtävätkin asioista ja niiden toteuttamiskelpoisuudesta jotain. Puolueesta riippumatta. Demokratiassa eniten perseestä on se, että kansan johtajina voi toimia kuka tahansa "kiva kaveri" josta tykätään, ansioilla ja taidoilla ei ole merkitystä.

  "Kansa ansaitsee johtajansa" sanoi eräs Veikko V. aikoinaan.

  Vaihtoehtona on sitten se mitä mun isoisät teki sata vuotta sitten. Hankki omatoimisesti koulutuksen ja välineet ja teki muutoksen.

  Ai niin, sehän on sääntöjen vastaista. Ei niin voi tehdä. => Alistuminen (=maaorja)

  Tämä menee nyt ihan off topic, sorry.

  ME
   
 17. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Yleinen konsensus on suomen puolueiden keskuudessa lisää veroja, lisää valtio-ohjausta, suurempi julkinen sektori ja lisää sääntelyä.
   
  Nikuzai, Sarkar ja xarper tykkäävät tästä.
 18. mcmies

  mcmies Gearhead

  Täältä puuttuu "en tykkää"-nappi...:D

  Mutta joo, näin näyttäisi olevan. Olisko ollu kepulaiset kun lupasivat yhtäaikaa vähemmän veroja, enemmän julkisia menoja ja ei yhtään lisää velkaa. Erikoismiehiä!:confused:
   
  peltsi ja sdfsd tykkäävät tästä.
 19. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Varmaan meinasivat pistää mamut maksamaan mutta......
   
 20. Mecki

  Mecki 3rd gear

  Joo, näinhän se menee kun meillä on virkamies (julkisen sektorin varoilla elävät) / maaorja (tuottavaa työtä ja toimintaa harjoittavat) asetelma voimissaan.

  Ja kyllähän toi 40v. autojen katsastuksesta vapauttaminen ui tähän kaavaan täysin, kun kuluja aiheutuu valtiolle enemmän kuin tuloja. Jää julkiselle puolelle enempi törsättävää. Tällä kertaa vain sattuu olemaan myös posiitiivista (edullisempaa) meille harrastajille myös. Verojen kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.

  Jotain muitakin harrastustamme helpottavia muutoksia voisi tässä ilmapiirissä saada läpi, kun vain pystyy osoittamaan miten se kartuttaa valtion kassaa. (Ja vielä kun onnistuu verhoilemaan sen johonkin "maailma pelastuu" höpinään niin läpimeno on taattu.)

  Niitä joilla sitä rahaa on vielä kukkarossa kehottaisin ynnäilemään kuinka paljon sitä rahaa kuluu kaikkiaan vuositasolla noihin 10,20,50,70,90 € pikkumaksuihin jotka ei tunnu missään ja joilla ei mitään saa. Ei mikään pikkusumma enään. Perseaukiselle 50€ on ihan sama kun 5000€ kun ei kumpaakaan pysty maksamaan.

  ME
   

Kerro tästä muillekin!