Maahantuotavan museauton autoverotus Suomessa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja hannuva, 2.1.2005.

  1. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tullin väki tarkistaa VIN-numeron ennen kuin autoa viedään satamasta mihinkään. Eli pitää näyttää tullille.
     
  2. xjford

    xjford 1st gear

    mä kyl toin omani satamasta ilman mitään tullauksia. meni puolisen vuotta ennenkuin sen tulliin kuskasin. ja ei siinä mitään ongelmaa ollut.
     
  3. SamiL

    SamiL Gearhead

    tulli

    Ihmettelen kyllä tuota. Tavara kuin tavara on tulliselvitettävä, ennenkuin sen saa tullirajan yli haltuunsa.
     
  4. MudMax

    MudMax Gearhead

    xjford on varmaan tuonut autonsa EU-alueelta , jolloin tullirajaa ei ole ylitetty , mutta nimetön kyselikin korin tuontia usasta .
     
  5. Chrome

    Chrome 1st gear

    Eikös auton joka on menossa verotettavaksi tulisi olla päällisinpuolin ajokunnossa?.... tosin ehkä nollaveropäätös autot saattavat olla rajalla.

    Tiedän että Helsingissä ei ole suostuttutekemään veropäätöstä autoon joka on ollut täysi projekti.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo juuri tollaista rojektia mietin kun uudestaan nämä kuitenkin on rakennettava :)
     
  7. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    ajoneuvon maahan saapuessa voi ottaa tulli passituksen haluamaansa tulliin jolloin pitää maksaa ns, vakuus maksu joka hyvitetään tulli ja alv maksun yht,ajoneuvo veron maksu, ajoneuvo on kats varustuksessa ja kun.vanhemissa autoissa veron määrittelee ns raati joka on Hämeen linnassa.voi läh tullin ottamat kuvat jos auton vienti on hankalaa,näin kun ajoneuvo saapuu EU,n ulko puolelta.Näin kävi minulle.
     
  9. xjford

    xjford 1st gear

    totta puhut. enpä tullut ajatelleeksi :oops: . hyvä että jotkut ovat tarkkana :D
     
  10. karra

    karra Double Gearhead

    Katsoin verottajan sivuilta että huhtikuussa oli 1983 MB 380 SL tuontiautosta oli maksettu vajaa 700 euroa veroa. Onko ne vielä noin hiton korkeat? Tuo oli otettu käyttöön 31.12.1983 ja minä aion verottaa ensi viikolla vastaavan jonka käyttöönotto on 1.1.1981 eli tasan kolme vuotta eli about 36 kuukautta vanhempi on omani. Takaisinlaskennassa taitaa joka kuukausi alentaa auton verotusarvoa.

    Viitisen vuotta sitten 1980 vuotisesta 450 SEL 6.9stä meni 528 euroa veroa.

    Tästäkin tulee aika heti museoauto eikä tällä ajeta siis arkiajoa, pelkkä harrastusrahareikä. Silti suomen valtio katsoo tämän pyhäksi lehmäksi. No ei tuo konkurssiin vie mutta ottaa pattiin kummiskin.
     
    Pläkkäri tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!