Maalareilta kysymystä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Pas(i)kiainen, 8.1.2014.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Suojatahhan se täytyy, mut oishan mukavampi jos sitä sumua ei tulisi lainkaan :wink:


    Pitäis varmaan olla joku slowmotion/high speed kamera ja sopivan paksua väri ainetta ja katella sit videolta miten mikäkin muutos vaikuttaa jos rassaa vaikka ne sivun reiät soikeaksi tai rungossa jotain kohtaa ja johonkin kohtaan lisää tavaraa
    Eli samalla tyylillä kun kansia portataan ja palotilaa täytetään paremman ja tasaisemman tuloksen saamiseksi

    Niin ja vielä sellainen pikku lisäys, et se maalin peitto alue muistuttaa aavistuksen päällään seisovaa päärynää

    Ja maalin jatkuvasti joka sekoitus kerralla muuttuva seos ei lainkaan helpota maalaamista
    Muuten kun kaikki värit sotkee keskenään on sävynä enemmän tai vähemmän marjapuuro :poff:
     
  2. DX

    DX Double Gearhead

    Tsiikaas nyt huolella ilmasuuttimen hajotusilmaröörit, meinaan ihan huomaamatonkin lakkanööli kanavassa tekee viuhkan toispuoleiseksi, sit siinä maalisuuttimen nokassa ei sais olla epäsymmetrisyyttä kuten kolhuja.

    Mut se on nyt onnittelun paikka kun roskat on alkanu häiritsemään. :lol:

    hommaa peittelykalvoa, sen kanssa ei vituta peitellä, auto huppuun ja hyvillä saksilla se leikkaantuu lykkäämällä, vikkelin liikkein tehtynä koko auto on peitelty muutamassa minuutissa esmes. puskurin paikalleen maalaamista varten. maksaa autoa kohti 2 - 3 euroa.

    joku farmarin takaluukkukin on pop peitellä tolla, jois sisäverhous on esmes. klommon takia irrotettu niin tekee vaan vekin kalvoon ja pujottaa avatun takaluukun siitä läpi ja teippaa kalvon ikkunan alareunaan molemmin puolin ja sit vaan laskee luukun maalausasentoon jotain pulikkaa vasten ja vetää kalvon löysät kohti keulaa.

    ite säästän kalvon ja käytän sitä seuraavan tapauksen pohjien ajaksi suojaamiseen, vaihtaat sit puhtaat peitteet pintamaalauksen ajaksi ja heittää edellisen roskiin.
     
  3. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ok, nyt on jo kaksi painavaa mielipidettä. Naapurikin asuu kilometrin päässä joten uskallan vetää ilman elastista (ei se pussihousu). :rotfl: :rotfl:
     
  4. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Sain herkisteltyä maalit :) Ruiskun kanssa oli tosin pieniä teknisiä ongelmia, kun ei oltu maalattu varmaan puoleen vuoteen ja se oli vähän "unohtunut" hyllyyn, kun maalasin tuolla mun hinkkariruiskulla, johon holautan vain tinneriä, ettei kuivahda, no kyllähän se ehti vähän puolessa vuodessa kuivahtaa :rotfl:
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Sepäs siinä onkin et on kaikki reiät pyöreät ja puhtaat, sen kattelen aina ja putsaan sen ilmasuuttimen ja maalisuuttimen oon pitänyt huolen ettei siinä ole kolhuja ja tarkistin viimeksi maalauksen jälkeen, ettei ees vuoda.
    Ruisku selälleen ja imuputkellinen ohennetta läpi sit huolellinen kuivaus ja imuputki täyteen acetonia pikkasen läpi kuivaus ja pinta imuputkeen tasalleen, sit syömään ja muuta tekemään. Pari tuntia meni niin ei ollut lainkaan vajunut :D




    Toi peittely kalvohan vois olla ihan järki homma, nyt on käytössä paperilakanat.
    Sellaista kans mietiskelin, et jos teippais niitä sellaiseen auton muotoon, ettei tartteis keskeltä kattoon aina teipata.


    Tosin se peittelykalvo vois olla, että menisi monet kerrat uusiokäyttöön

    Nyt en tiedä missä piilossa on ihan oikeeta peittelypaperia sellainen rulla puolillaan, sain sen maalaamosta kun oli ydin rispaantunut niin ei pyöri siinä telineessä joten heille se oli jätettä.
    Sit isoa joulupaperia on vielä useampi arkki varmaan päälle 5kg

    Teippi vaan tahtoo olla nykyän niin hirmu hintasta ja oikeen huonoa teippiä ei kannata käyttää, meinasi puskuri mennä vituiksi kun teipit irtosi, kun epähuomiossa huonolla paperit kiinnitin :oops:
     
  6. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Itse olen käyttänyt peittelyyn paikallisesta lehtipainosta haettua sanomalehtipaperia. Rullanpohjia saa hakea uloskantohintaan, rullaan kun tahtoo jäädä aina se 3 - 5 cm paperia käyttämättä. Muutaman rullan kun aina ottaa, niin sillä tällainen sunnuntaimaalari pärjää helpohkosti vuoden. Toki en autoja maalaile, niin ei sitä niin paljoa mene.

    Maalarinteipit olen hakenut Würthilta. Maksaa minkä maksaa, ei sitä viitsi huonollakaan teipillä teipata. Ja halpisteipeissä saattaa osansa tehdä ikäkin, eli jos on kovin pitkään ollut hyllyssä niin voi alkaa kovettua ja sit halkeilla rullalta ottaessa. Ei sekään kaikkea huonoutta selitä, mutta yksi vaihtoehto muiden joukossa.

    Sama homma vesihiomapapereissa. Biltemasta kerran ostin, kun halvalla sai 800 vesihiomapaperia, niin kyllä se oli aika kuraa. Meni sellaiseksi veteläksi rätiksi kun liotti vesiastiassa. Würthin ja Mirkan paperit ovat olleet tukevampia ja kestävät siinä muodossa mihin ne taittelee.
     

Kerro tästä muillekin!