maalauksen hinta ( mutta tällä kertaa osamaalauksen ;) )

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja samip, 17.12.2008.

  1. samip

    samip 1st gear

    tällä kertaa ei ole kyse yli- vaan osamaalauksista ja niiden hinnoittelusta ja koska täällä on työkseen tekeviä automaalareita kiinnostaisi tietää missä haarukoissa liikkuu osamaalauksien hinnat eripuolella suomea vaikkapa alla olevien osien maalauksissa.

    -etulokasuoja metallihopea painauma yläreunassa eli o/v-luokka
    -sama kuin yllä mutta pintaluokka
    -sama kuin yllä eli pintana mutta lisäksi värihäivytys etuoveen

    -konepelti metallihopea pintaluokka kivenhakkaumia etureunassa

    -takaoven vaihtotyö b-osaan+ vaihto-oven maalaus pintana+ värihäivytys etuoveen + takalokasuojaan

    -etupuskurin jossa painauma maalaus o/v luokka
    -uuden tehdas pohjustetun muovipuskurin maalaus

    otetaan näille kaikille osille autoksi sama, vaikkapa isohko euroväyrynen ja hinnoiksi siis kelpaa noin hinnat eli ei tarvitse wincabaksella näitä laskea. :)
     
  2. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Viimeksi kun joku tätä kysyi kukaan ei osannut vastata mitään.
     
  3. samip

    samip 1st gear

    ai tätä on jo joskus kysytty... no mut kyse on enempi varmaan siitä että siihen ei viitsitty vastata...

    mut kiinnostaisi myös minkälaista tuntiveloitusta maalaamot pitelee eripuolella suomea, jospa tähän viitsittäisiin paremmin vastata? :-?
     
  4. SC 285

    SC 285 1st gear

    Mulla on 74 €/h. (Suurimmillaan Lahdessa on n. 85 €/h)

    Tollasen väyrysen uuden etupuskurin listoineen tänään maalasin. Ilman lisävärejä. Taisi olla reipas 430€. Toi hinta on siis koneelta.

    Toi toinen puskuriversio on saman verran + muovikorjausaika jos sitä tarvii lämmitellä. Ehkä n. 0.5 h.

    Etukansi ei mee pintana. Kiveniskut on vedettävä hinkkiksellä jos hyvän haluu. Eli OV Hinta voisi olla jossain 500-600 kantimilla. Ohjelma voi näyttää jopa enemmänkin.

    Etusiipi OV:na voisi olla jossain 300 - 350 huitteilla.

    Noi on aina tapauskohtaisia juttuja silloin kun asiakas tulee hommaa paikan päälle näyttämään. Yhtiön kolarikorjausmaalaukset laskutetaan suoraan ohjelman mukaan....

    AMK Automaalaus Oy, Lahti
     
  5. samip

    samip 1st gear

    Kiitos kun vastasit... arvelinkin että ainakin sinulta tulee tähän vastausta... :)

    Oletko laittanut oman maalaamon? Muistelen että olit vielä vieraalla töissä viimeksi kun maalauksista höpöteltiin täällä. Edelleen kun muistelen niin taisit myös käyttää dupontin värejä?

    Syy miksi näitä utelen on se että harkinnassa on alkaa tekemään näitä maalauksia joko sivu- tai päätyönä ensi vuoden puolella ja kun tässä pitäis vähän jo laskeskella mitä noista töistä pitäis veloittaa että jäis jotain palkkaakin.

    Alkuun maalaan ihan hallitiloissa eli osamaalauksilla olis tarkoitus lähteä liikkeelle velattomana ja jos sitten alkaa näyttämään siltä että töitä riittää niin vois uskaltaa mennä pankinjohtajan juttusille et sais kammion.

    Täällä keski-suomessa ei ihan noihin tuntitaksoihin taida päästä edes Jyväskylässä ja koska tän oman putiikin laitan vielä pienemmälle paikkakunnalle niin joutuu varmaan ton veloituksen miettimään sen mukaan... mut ei tietysti viitsisi ihan ilmaiseksikaan niitä tehdä. Ajattelin että 40-50euron tuntihinta, wincabaksella työt laskettuna suuntaa antavaksi hinnaksi, voisi olla vielä sellainen että jäisi jotain itselle ja ihmiset autoja maalattavaksi toisi. Oma dupontin vesilinja jo on hankittuna mut akryylit täytyy toistaiseksi hakea väriliikkeestä.
     
  6. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Mitäs maksaa joku röpyliäinen valurautaosa, vaikkapa moottorinkansi käsinhiottuna tasaiseksi nypyistä ja sileäksi maalattuna metallivärillä ja lakattuna? Eli tälläinen sangen työläs operaatio?
     
  7. SC 285

    SC 285 1st gear

    Joo aloitin oman maalaamon tämän kuun alusta. Muutaman vuoden ollut mielessä ja nyt tuli sopiva tila eteen. Siinä oli kammio valmiina. Vanha kun mikä mutta toimiva systeemi. Vesiväreilläkin pelaa hienosti.

    DuPontin linjan otin kun niillä on tullut vuodesta -92 maalattua niin aika tuttu kampe. Mä en ottanu kuin pelkän vesilinjan. Akryylihommia on niin vähän, että ei kannata linjaa seisottaa. Haen myymälästä sit kun tarvii.

    Mä ostin Paint Plan ohjelman ja sen mukaan lasken hinnat. Toi cabas on vähän turha mulle kun teen pelkkää maalausta. Nii ja tossa paintissa on laskutusohjelma samassa.
     
  8. samip

    samip 1st gear

    Jepulis, itsekin ajattelin että akryylit saa haettua liikkeestä mut tietty värimyyjä yritti niitäkin tuputtaa... mut ei ole hankintalistassa kyllä pitkään aikaan. Kammio kyllä olis ehdoton mut tässä vaiheessa pitää unohtaa ellei vastaan tule erittäin edullinen käytetty koppi.

    Kattelin tos kans et tollanen ohjelmakin on olemassa... näyttäis aika helppokäyttöseltä nettisivujen perusteella... täytyy varmaan harkita itsekkin sen ottamista sitten kun sen aika on. Cabas tosiaan vähän turhan laaja ohjelma pelkkään maalaamoon eikä vakuutusyhtiöille ilmeisesti ole väliä kumpaa käyttää. Mut onkohan tossa paintplanissa varaosien hinnat?

    Mitä muuten tarkoittaa toi lisäväri? Luulin että se olis esim. jos koko puskuri ja lista maalataan mutta lista on eri värinen... mut olin kai väärässä koska väyrysessähän on listat eri väriset?
     
  9. SC 285

    SC 285 1st gear

    Paintissa ei ole varaosien hintoja. Pinta-aloissa on jonkun verran heittoja cabasiin??? mutta paint onollut käytössä noissa maalaamoissa missä olen ollut töissä. Se riittää kun tekee pelkkää maalausta. Ja on halvempi ylläpitää kuin cabas. Jos on paljon yhtiön hommia että tekee sekä oikaisut että maalaukset, niin sitten cabas on hyvä, mut silti pitää olla joku laskutusohjelma. Vähän aikaa noita pähkäilin mutta päädyin paintiin.

    Lisävärissä olet ihan oikeassa. Mutta elegance mallissa on puskurinväriset listat... tiistaina väritin sellasen puskurin missä oli erivärinen lista ja yhtenäinen. Tässä elegancessa oli kaksi erillistä listaa....
     

Kerro tästä muillekin!