Maalaus ohjeita

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Jummijammi, 9.10.2018.

 1. DX

  DX Gearhead

  kerro omin sanoin GS miten teet hinkkapohjustuksen vaikkapa solidin pellin päällä olevan aktiivielastothermoplastin päälle ainoastasi oikein.

  anna ku veikkaan, joko laitat tinsun plokkaavaan eristeen ja/tai sitten harsotat hinkkaa, venaat, venaat lisää ja taas venaat ja sitten harsotat taas, venatakses ja sit se kuitenkin halkee

  joke
   
 2. 401

  401 2nd gear

  Eli onko mahdollista että ku saa hinkan pintaan niin sitten voi huoleta ajella vuoden pari ja kun on saanu säästettyä rahat pintaväriin ja lakkaan niin pyyhkäsee hioa joku perjantai ilta koko lossin ja lauantai iltana ennen saunaa ruilauttaa värit pintaan.sunnuntai aamuna purkaa suojaukset pois ja vippaa puskurit paikalleen ja päästelee töihin maanantai aamuna?
   
  Jussi289 ja stealth tykkäävät tästä.
 3. GS

  GS 3rd gear

  Hinkka ei ole UV suojattua, eli hapertuu auringonvalosta melko nopeasti.
   
 4. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Tässä yksi maalausohje, jos ei ole jo ollut.
  Kun maalaat metallihohtoväriä, niin muista sekoittaa ruiskua lähes koko ajan, koska ne flaket valuu pohjalle ajan myötä ja kun maalaa ruiskun tyhjäksi niin loppupäässä maalausta on vähemmän flakea kuin alussa.
   
 5. DX

  DX Gearhead

  normi metallihohtovärin hiput eivät ehdi valua maalauksen aikana käytännössä mihinkään jos ei piirrä samalla kannullisella koko päivää.

  flakelakan kärpiäisten kokoset metallikiteet kylläkin tuppaavat pakkaantumaan varsinkin notkeessa lakassa kannun pohjalle jos ei oo rivakat liikkeet ja joskus silloinkin.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 6. CevyAntti

  CevyAntti 1st gear

  Joskus kasarin lopulla maalikauppias neuvo että fleikkikannuun kannattaa laittaa pari haulia, mutteria tms niin voi ravistella hileita sekasin maalatessa. Hänkin oli huomannu sakkautumisen. Ite en ole koskaan kokeillu moisia enkä kokeile. Maalauksen helppo korjattavuus menee aina edelle noista.
   
  DX tykkää tästä.
 7. Doorslammers

  Doorslammers 1st gear

  Itse oon vetäny isoakin flakea ja kyllä kannua on pitäny ravistella vähän väliä, mitään kuulaa tai muuta en ole kannuun laittanu. 0.6l kannua kun ei laita täyteen niin helpompi ravistella. Maalauksen aluksi teen koko satsin alkuun useampaan mixeri kuppiin valmiiksi sekoitettuna, oon huomannu että on helpompi saada tasainen flake levitys. Normi metalli sävyä en hirveesti sekoittele ruiskutuksen aikana. Kaikki candyt ja flake pulverit oon tilannu ebaystä ja tehny niistä seoksen sekoitettavaksi lakkaan. Pulvereilla ollu hintaa 5-15€ ja sillä saa 5-25g pulveria.
   
  DX tykkää tästä.
 8. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Kyllä mä sain pilattua yhden auton siten että piti maalata toiseen kertaan, koska en tajunnut sekoittaa ruiskua, ja ihan normi ppg:n metalliväri oli kyseessä.
   
 9. DX

  DX Gearhead

  kun alan levittää metalliväriä auton päälle, viihtyy yks kannullinen ruutassa muutaman minuutin, ei se ehdi siinä ajassa kerrostua,
  joku poikkeushomma tai väri sit kyseessä, saatoikko jopa ohentaa väriä liikaa,
  totta kyllä, että jokkut hiput kyllä ovat poikkeuksellisen painavia ja/tai maalarit hitaita

  tossa ite levittelin sateenkaarimirraa, kyseessä hottentottimussen paikkamaalaus, se oli sellasta satunnaista suhauttelua ja kyttäilyä vähän joka suunnasta, jätin kannusta kannen veke ja pyörittelin lakkaa kertakäyttökupissa josta lisäilin ruuttaan sitä mukaa ku sitä meni

  tossa ja ennenku ehditte ihmetellä, häivytin eka hiontaväripaikat ja vanhaa hippua mustalla massalla, jonka päälle sit häivytin hippua ja koitin saaha uuden ja vanhan liukumaan limiin saumattomasti, siihen nähen että en ole moista temppua ennen flakella kokeillut, se onnistui vallan mainiosti

   
  Muokattu: 23.11.2018
 10. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Hyvä tuli.
  Arvostan hyviä maalareita, itse osaan joten kuten, joten tiedän että muuttujia maalauksessa on paljon.

  Esim. ykskomponettiväri, jota oot maalannu päivällä ja teet samanlaisen satsin illalla niin jos maalaat samallalailla niin se valuu, koska ilma on ehtiny jäähtyä.

  Lämpötila onkin erittäin tärkeä muuttuja maalauksessa ylipäätään, 20-25 astetta lie se optimi.
   
 11. Solvent

  Solvent 2nd gear

  Komeeta jälkee! Itse lähinnä vain pohjia enempi maalaillut ja niissäkin huomannut, että moni asia vaikuttaa, kuten esim. tuo mainittu lämpötila... Pahaa vaan teki kattella, kun ilman suojaimia tohdit värjätä.
   
 12. f34

  f34 Gearhead

  Ilman suojaimia? Olihan sällillä ainakin kuulosuojaimet ja tarttuuhan partaankin osa lakasta, ettei kaikki mene henkeen.
   
  DX ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 13. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  Mites ruiskukitti? Netti on pullollaan pelottelua sen ominaisuuksista, kuten kutistumisesta. Jossain luki että parin viikon kuivattelu talliolosuhteissa olisi riittävä ongelman välttämiseksi. Tosin omassa tallissa on vain +10 näin talvella.

  Konepellin pohjia rakentelen. Kolme neliötä pinta-alaa. Epoksi pohjilla, kitattu ja toinen kerta epoksia. Loimuilee sen verran että hiontapohjamaalilla ei ehkä ainevahvuus riitä, tai sitä pitää vetää monet kerrat. Onkos siis parempi useampi kerros hiontamaalia kuin ruiskukitti? Vai ruiskukitti, riittävä kovettumisaika, hionta ja sen pintaan vielä hiontamaali?
   
 14. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Ei se kyllä oikeen hirveen havaittavasti sais loimuilla enää fillerin vetovaiheessa...
  E: Tarkottaa siis, että nyt kun siinä on mattaepoksi, niin sen pitäs jo näyttää silmään hyvältä.
   
 15. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  Kuivana näytti jo paremmalle. Pyyhkäisin kokeeksi pitkällä hiontahöylällä ja tasoittuuhan se. Tosin ei voinut kokonaan vielä hioa, kun ei ole täysin kovettunut ja paakkuuntuu. Pari pientä painaumaa siihen jäi, mutta ne voi paklata. Jostain syystä näytti märkänä ihan karmealle.
  (edit typo)
   
  Muokattu: 8.12.2018
 16. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Oisko sama ku akkojen ja hinttien meikkauksessa, et saadaan nenä pienemmäksi ja kasvot paremmiksi
   
 17. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  Nuo edellä mainitut liikkuu julkisilla paikoilla vissiin pelkässä pakkelissa. Mutta konepelti kesti tänään hioa ja epoksi muuttui pölyksi. Kyllä se siitä, ilman ruiskupakkelia hoituu.
   
  Nikuzai, DX ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 18. GS

  GS 3rd gear

  Paakkuuntuu?? Et kai nyt vedä pohjille jotakin 1-K sotkua?
   
 19. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  Teknoksen 2K epoksia. Kestää tovin kovettua, kun on vähän viileät olosuhteet.
   
 20. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Oletko varma siitä mitä muuta ne viileät olosuhteet mahdollisesti tekee maalille. Itse en tiedä, onko täällä tietäjiä moisesta asiasta.
   

Kerro tästä muillekin!