Maalaustilat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Hermanni, 31.1.2006.

 1. 4x4_76

  4x4_76 1st gear

  Kannaattako tommoseen kammioon viritellä imuria, vai tekeekö sillä enemmän hallaa maalaukselle?
   
 2. RAIVO

  RAIVO Gearhead

  http://www.bigblockdart.com/resto/repaint/repaint.shtml

  Tossa yksi versio aiheesta, ei omaa kokemusta moisesta tilasta. Ainut auton omakätinen maalauskerta tapahtui isossa hallissa, jossa ei ollu mitään pölyn poistoa... "hyvä pössis" tuli, hyvästä maalauksesta en tiiä niinkään :rotfl:
   
 3. bathory

  bathory Gearhead

  Nostellaan vanhaa aihetta. Tarvis talven aikana tehdä autoon pohjatöitä vähän ja sitten maalata.
  Edelliseen kiesiin ei piti pari kohtaa kitata ja senhän tietää, että pölyä on sitten joka puolella. Niin kävi seuraavanlainen hullu idea mielessä ja nyt tarvisi kuulla perustelut, että miksei voisi tehdä :D
  Koska tila on pieni niin ajattelin, että tekisin sellaisen pienen maalaustelttakopin. Eli jotkut rimat rungoksi ja muovit teippaa kiinni(lattiaan myös). Tämä koppi laitettaisiin autoon kiinni ja reunat tiivistettäisiin. Sitten tekisi siinä kopissa autosta yhden osan kerrallaan ja siirtää sitten koppia seuraavaan kohtaan autoa. Näin pöly ei pääse muualle. Toki ensin pitäisi tehdä pohjatyöt ja sitten uusi koppi ja maalaus samoin osa kerrallaan.
  Tässä olisi myös se etu, että ei iske sellainen olo, että vittu kun on työmaata jäljellä kun sen miettii silleen, että tällainen pieni osa tarvii vaan saada tehtyä. Eli psykologinen vaikutuskin olisi.
  Eri juttu sitten kuinka kivaa siellä kopissa on, mutta se on sivuseikka. Jonkun valon sinne saa roikkumaan. Mutta ei sinne mitään ilmanvaihtoa tms saa tietty.
   
 4. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Yhden auton maalasin pikkutallissa (rintamamiestalon kellaritalli) osa kerrallaan, tyyliin luukut irrallaan, sitten keula, keskiosa kattoineen ja perä, ja muovikalvolla peitettynä muut alueet. Onnistui ihan kohtalaisen hyvin, kun roskat sai myllytettyä pois. Tuollaisessa suunnittelemassasi "pikkutallissa" tulee isona ongelmana olemaan näkyvyys, kun maalisumu peittää kaiken. Oli se minullakin, mutta kun maalasi pienemmissä osissa, ei sumua ihan niin älyttömästi ehtinyt kertyä, ja olihan siinä ilman poistumista edistämässä puhallin ja hormiveto.

  Ilman näkyvyyttä on melkein mahdotonta saada kunnon pintaa ilman valumia. Ennemmin auton kokoinen talli, ja siellä maalaa vaikka osissa. Paras olisi, jos saisi sisäänpäin puhaltavan puhaltimen, jossa suodatin.
   
 5. impala-63

  impala-63 Gearhead

  biltemasta sai ainakin joskus sellaista ohutta suojamuovia missä on teippi valmiina yhdessä reunassa. Sen jos liima niin reunoille kun tallin romut antaa myöten ja alareunan vetää teipillä lattiaan niin ei se pöly pääse joka paikkaan tallissa. Itse suojasin joskus oman tallin sillä kun maalasin autosta katon uusiksi ja joitain paikka maalauksia tein siihen. Olisinko helmaa ja jotain maalannut.

  Hiomakoneeseen saa myös imurin kiinni jolloin se pöly ei leviä.
   
 6. bathory

  bathory Gearhead

  Joo toi peittely olisi jees mutta kun maalaus ja hionta tapahtuisi useassa erässä ja välissä tarvis muutakin puuhata.
   
 7. Weijari

  Weijari 3rd gear

  Ton pätkissä eristämiseen sopivan teltan saat vaikka jostain halvasta popup-teltasta. Ylipaineen telttaan saat esim auton lämmittimellä, alipaineeseen riittää pelkkä puhallin- Ylipaine maalatessa, alipaine hiottaessa. Hionnassa kaiken siisteyden a- o on hyvä kone jossa on hyvä imuriliitäntä ja sen jatkona imuri joka jaksaa imeä.
   
 8. bathory

  bathory Gearhead

  Niin sitä mä siis mietinkin, että jos maalaa yhden osan kerrallaan, niin sumua ei ehtisi ihan niin paljon kertyä. Tyyliin vajaa metrin pätkän kerrallaan tms. Ja telttakoppi vähän isommaksi toki.
   

Kerro tästä muillekin!