Maali keittää...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Pas(i)kiainen, 19.3.2013.

  1. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Minkä kokosella suuttimella lähetään työstää teknosin 2k epoksii? Entä 2k akryyliä? Motonetistä ei suuttimia saa...
     
  2. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Todella vaikea antaa mitään "oikeita" suutin kokoja, niitä kun ei ole. Homma on myös maalarista kiinni ja tietenkin ohentamisesta. Itse lähtisin kokeilemaan 1.8 epoksille ja 1.4-1.6 akryylille. Motonetistä pitäisi löytyä suutin/neula paketteja jos vaan sopivat ruiskullesi.

    Olet valinnut hieman hankalamman tavan, mutta tuskin tuo kumminkaan kaikista huonoin on.
     
  3. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Varmasti vaikea antaa neuvoja, mut jos jotain suuntaa antavaa saa niin tosi hyvä. Tosi vähän ruiskumaalaus kokemusta nääs.

    Pesin ja purin tuon ruiskun että kehtaa taas sohia maalia. Onko normaalia, kun koitin toimintaa pelkällä tinnerillä, että tulee suuttimesta läpi vaikkei paina pistoolista. Sieltä lorottelee. Sit kun painaa niin tulee tasainen sumu.
     
  4. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Ei ole normaalia. Neulan ja suuttimen välissä on jotain sinne kuulumatonta jos vuotaa. Tai sitten on neula kokoajan auki, palautusjousi ei ehkä jaksa painaa kiinni asti.
     
  5. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Kiitos. Tutkimaan siis.
     
  6. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Noniin, taas rokkaa. Olin laittanut mutterin liian tiukalle niin ei jaksanut liikkua neula.
     
  7. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Sain epoksit pintaan, muutama aloittelijavirhe mut ei se haittaa.

    Mistä tämmösestä ruiskusta säädetään se ruiskun leveys?

    [​IMG]

    Painetta ja maalintuloa sain säädettyä ruuveista, mut tahtoi tulla tuommosta kapeaa tuosta maalipinnasta. Oliko liian jäykkää tavaraa ja ei tullut ruiskusta läpi niistä reunasuuttimista?

    Tosiaan muutama aloittelijamoka, luulin putsanneeni hyvin ruiskun, no, kerran tussautti kunnon paskat tuohon maalipinnalle :odroll: Ja kerran hälppäsin paineilmaletkulla just maalattua pintaa. Mut noin niinku yleisesti tuntui onnistuvan hyvin. Sehän olis ollut ihan tylsää jos KAIKKI olis onnistunut niin ku piti :rotfl:
     
  8. TurdusMerula

    TurdusMerula 1st gear

    Ruiskun leveydestä en tiedä, mutta viuhkan leveyttä säädetään ylimmäisestä säätöruuvista. "Reunasuuttimista" ei tule maalia vaan hajotusilmaa, jolla juurikin säädetään viuhkaa.
     
  9. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Juu, tuota viuhkan leveyttä tarkoitin. Ei ole nää hienot käsitteet ihan selvillä vielä vaan :)
     
  10. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Tuota noin.

    Tein kaks erää tota maalia, oli vähän säälittävän kokoset ämpärit, joissa mitta-asteikko, 600ml mahtu vaan yhteen... Mistähän johtuu, että toinen puoli on matta ja toinen kiiltävä, onko mulla joku sekoitusvirhe käynyt, vai onko toisella puolella vaan sattumalta enemmän maalia, vaikuttaako se edes kiiltoon?

    Eka pelästyin et toinen puoli ei oo kuivunut ollenkaan mut olihan sekin.

    Tässä vielä havainnoillistava kuva, näkyy selkeästi tuo kiiltoero.

    [​IMG]

    Mitenhän nopeasti tuommosta teollisuusmaalia uskaltaa hioa? Pitää vähän tota kattoo hioa, kun tosiaan toi paineilmaletku osui kosteaan pintaan ja siitä jäi jälki, ja sit kun tuli yhteen kohtaan roskaa niin pitäisi se hioa. Sit niihin kohtiin uudet epoksit. Ainakin pinta on ihan kosketuskuiva.
     
  11. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Kylmä vai lämmin talli? Kannattaa kevyesti pyyhkäistä 180p paperilla pinta auki, niin kuivuu nopeammin

    Toisessa satsissa on ollut varmaan enemmän ohennetta, tai sitten muuten vaan tullut ruiskutettua parempi, eli sileämpi pinta -> kiiltävämpi lopputulos
     
  12. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    No on tuo suht lämmin halli. Sanoisin et 15-18.

    Niin ja varmaan toisessa satsissa enemmän ohennetta. Tuli pikkasen paremmin tuntusesti ruiskusta läpi... On se kyllä tasasempikin, eli varmaan ollut liian tiukkaa ekalla kerralla.

    Tästä se homma jatkuu :) Mukavan oloista puuhaa toi maalaaminenkin, oma taiteenlajinsa sekin. Arvostan osaajia :)
     
  13. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Nonii. Nyt on auto oranssi... Suht eroottisen värinen. Huomenna katotaan miltä tuo lopputulos näyttää, suht aplarilla näkyy näin äkkiseltään olevan, mut eikait se mitään kun piilon tuo menee.

    [​IMG]
     
  14. jusaz28

    jusaz28 1st gear

    Jos ei valumien pelossa ole vielä homma oikein hanskassa pinnan suhteen, niin kerroksia vain päällekkäin ja hiomaan vesissä sileäksi, lopuksi kiillotus ja kas, huomaat, että ei kaaraan tarvikkaan kuskata maalarille, jos nyt ei ihan söy pintaa halua ja rahaa jää enemmän juopotteluun:)
     
  15. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Maalataanko autoja edes 2k akryylillä? On toi pinta suht huono. Olis pitänyt hioa se teknos ennen ku vetää akryylin. Kyllä mä luotan et se pysyy mut ku on toi teknosin maali jotain raskaskalustomaalia niin on aika karkeaa tavaraa.
     
  16. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Kyllä niitä akryylillä maalataan paljonkin. Tottakai se pohja olis pitänyt hioa ennen pintamaalia, jos edes jotenkin välttävän pinnan haluaa
     
  17. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Menee toi akryylikin hiomavärinä. Ku toi ei oo vieläkään lopullinen maalipinta.
     
  18. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Ahaa, no eihän tässä sitten mitään hätää ole :)
     
  19. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Juu, mut hyvä tietää ens kerralla. Näköjään tuo teknos tosiaan raskaskalusto maali kun on, niin on aika isolla raekoolla. Ette puhuneet höpöhöpöä.
     
  20. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Täsmennyksenä että Teknos on siis teollisuusmaalien valmistaja. Raskaankaluston maalit on sitten vielä erikseen ;)
     

Kerro tästä muillekin!