Maaliruiskut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Vehje, 26.9.2007.

  1. 63impala

    63impala 1st gear

  2. vetukka

    vetukka 1st gear

    Onkos noista Devilbisseistä kokemusta, onko tuo halvin sarja(startingline) mistään kotosin vai kannattaako suosiolla ostaa tota seuraavaa(finishline)? Noi startinglinet ei maksa kyllä mitään, kaks ruiskua, pinnalle ja primerille, 140$ ja siinä oli puhdistussetti, avaimet ja paineensäädin mukana... kumma kyllä ton finishline setin mukana(2 ruiskua 240$) ei tullu muutaku paineensäädin.

    Harrastuskäyttöön tulee mut köyhällä ei o varaa halpaan... Mut sit toi Gti rupee menee jo vähä hifistelyks. Tietysti saahan tolla 240:n hinnalla jo melkei ton Gti:nki... oli vaan mieles et ois primerille oma ruiskunsa. Neuvoja?
     
  3. tapioraiha

    tapioraiha 1st gear

    Onko nyt varteenotettavaa kokemusta Devilbiss GTI-620G ruiskusta? tai ideoita mikä ruisku kannattaa hankkia. Pitäisi pinta hommiin saada laadukkaampi ja maalausta on kuitenkin jonkin verran .
     
  4. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    no oon maalannu 3 tommosta "vaihtokuntoon" hyvä ja kestävä ruisku 1.3 nokka tais olla paras jos pitää samalla maalata massat,lakat,akryylit...sata on kans hyvä.
     
  5. tapioraiha

    tapioraiha 1st gear

    Ok, näkyisi rapakon takana olevan edullisesti myynnissä, suutinsarjan kanssa. 1.3 1.4 sekä 1.5.

    Ihmetyttää vain kun osassa ruiskuista on kolme säätöä ja osassa kaksi vaikka juuri sama malli
     
  6. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    erona taitaa olla kahvan alaosassa oleva paineensäädin...muuten varmaan sama...
     
  7. tapioraiha

    tapioraiha 1st gear

    Niin vähän epäilinkin, kuitenkin ennen ruiskua paineenalennin mittarilla tälläkin hetkellä. entinen tullut matkansa päähän ja nyt laittaa vähän parempi.
     
  8. SC 285

    SC 285 1st gear

    Mulle tuli reilu kuukausi sitten kaks noita Vilbiksen uusia gti pro- malleja.

    http://www.spraygunsdirect.co.uk/produc ... 7b22628609

    Hyvä peli on laskea. Viuhka vielä "pehmeempi" kuin vanhassa mallissa. Muutenkin rakenteeltaan täysin uusi. Vesikamaan muistaakseni 1.2 ja lakoille ja akryyleille 1.3. On jonniinverran kalliimpi kuin vanha malli, mutta hyvä.... Tosin täys ammattityökalu...
     
  9. tapioraiha

    tapioraiha 1st gear

    Mikä oli toimitusaika? itse maalainen akryylia ja lakkaa ainoastaan, ainakin vielä. tossa kattelin just kyseistä mallia HL:n kautta ja oli hiukka suolainen hinta suomessa..
     
  10. SC 285

    SC 285 1st gear

    No ne tuli juurikin HL:ltä. Pomo tais saada puhuttua hinnat kohilleen...
     
  11. Paisu

    Paisu 3rd gear

    Huomasimpa ruiskun manuskaa luettaessa, että pitäisi olla konduktiivinen letku. No, sellainen löytyy nyt, mutta uteliaisuudesta kysyn, että mikä on vaikutus, jos letku on liian resistiivinen?
     
  12. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    ex työpaikalle oli tullu tollanen pro mallin gti pitää testata kun täs käy jotain siellä maalaileen...
     
  13. oml

    oml Gearhead

    Paljonko tuollainen alapuolisella säiliöllä oleva ruisku tarvitsee ilmaa minimissään? Bilteman nettisivuilla ilmankulutuksen mainitaan olevan 100-200 l/min. Kiinnostaisi että kannattaako omalla 195l/min tuottavalla kompuralla edes kokeilla ruiskumaalausta.
    bilteman ruisku
     
  14. Chevy350

    Chevy350 1st gear

    Tarttis öljyn/vedeneroittimen paineensäädöllä. Mistä kannattaisi hankkia ja kannattaako panostaa vai ostaa paskaa halvalla ? Ebayssä olis noita Devilbiss härpäkkeitä, mutta ei mitään tietoa onko laadukkaita ja mitähän vastaava suomessa maksaa.


    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DeVILBIS ... 223024819&
     
  15. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Ei kai nyt tollasta kannata ebaysta asti tilailla. Kyselee vaikka Helsingin Laakerilta.
     
  16. vetukka

    vetukka 1st gear

    Mä aattelin kasata ihan smc:n komponenteista, niitä löytyy ainakin paikallisesta työkaluliikkeestä ja väittäsin et hinta on aika sama mitä tolle ebayn sarjalle ku sen suomeen tilaa... http://www.tec.sci.fi/smcfiold/

    Ensin tommonen karkeempi suodatin mis on paineensäädin ja mittari kaverina ja sen jälkeen submikrosuodatin mikä erottelee vielä öljynkin. Ei oo vaan vielä saanu kasattua, mut täytyy sit laittaa ku rupee pintoja vetää.


    Btw. tuli tossa keväällä kans kunnon ruiskut hommattua, pintavärille/lakalle vanhanmallin Gti ja pohjamaaleille airgunsa 1.8 suuttimella. Eilen vetäsin airgunsalla epoksi primerit ja täytyy sanoo et oli kyl makee vetää ku oli noilla vanhoilla halpisruiskuilla tottunu maalaa. Nyt syyhyttää vaan päästä tota devilbissiä testaa 8)
     
  17. mikko__

    mikko__ 1st gear

    ruiskua ja välineitä etsin?

    morjesta, ajattelin käyttää tätä keskustelua kyselläkseni ruiskusta ja muista maalaukseen liittyvistä varusteista! Eli ruiskua olisi hankkimassa varmaankin devilbliss tai satajet, malleja voisi ehdotella, jos näistä merkeistä löytyy ns.helppo malli aloittelijalle niin eikun vaan ehdotuksia kehiin :) onkos kukaan tilannu englannista kun on tuo punta halpa (köyhä haluis säästää ku kompressoriin uppos jo yli 1k€, Esimerkiksi täältä mikä oli jo aikasemmin mainittu: www.spraygunsdirect.co.uk ?? ja tietenkin muistakin maalaukseen liittyvistä varusteista otetaan tietoa vastaan!

    T: Mikko
     
  18. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

  19. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Nostetaan vahan vanhaa aihetta ja kystaan samalla tyhmia:

    aattelin ostaa tuollaiset GTI Pro:n (kun halvalla saa eli en todellakaan Suomesta :D ) mutta mulla ei ole oikein hajua mita nuo vaihtoehdot kaytannossa eroavat ja onko niilla jotain isoakin merkitysta toimintaan. (eli suuttimen koon ymmarran, tama CLEAR tai BASE vissin pohja/pintamaalaukseen mutta lahinna mika ihme on tuo "air cap"? Tassa esimerkki:
    Gravity Spray Gun with a T2 Trans-tech air cap, a 1.3 fluid tip and marked as "CLEAR".

    Eli mika noista GTI Pro:sta kantsis valita "yleisruiskuks"?


    Ja sitten toinen, pitaisko mun ostaa joku halvempi (esim toi FLG5) epoksimaalin (=pohjien) ruiskimiseen, hintaa silla vajaa 90e, tallaiselle amatoorille menis kylla varmaan ihan hyvasta "paaruiskusta". Vai kannattaako/viitsiiko tuota GTI Pro:ta kayttaa pohjiin myos?

    Siinahan niita amatoorikysymyksia, jotain on tullut ruiskittua mutta tietamys/taito on heikko. :) Mutta mieluummin niin etta on miehessa vikaa kuin varusteissa.
     
  20. SC 285

    SC 285 1st gear

    "Clear" on lakoille ja akryyleille tarkoitettu ja "base" on tehty vesimassoille. mm. suutinoot on noissa eri. Yleisruiskuksi toi "clear".

    Ota pohjamaaleja varten eri ruisku. Joku halppis menee täysin. Onhan gti prolla toi "primer" pohjamaaleja varten, mut lähes yhtä kallis kuin noi pintakannut. Harrastepohjalta ota halppis pohjia varten....
     

Kerro tästä muillekin!