Maaliruiskut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Vehje, 26.9.2007.

  1. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Kiitos paljon, tallaista vastausta juuri kaipasin!!

    Jos olet noita GTI Prota kattellut niin pitaisko mun valita noista tuo T1 vai T2 yleisruutaks? Ja aattelin 1.3mm suutinta (ja tietty toi CLEAR).
     
  2. SC 285

    SC 285 1st gear

    Pikkasen pitää korjata noita kirjoituksiani. Siis runko on sama mutta noita saa joko clear tai base merkinnällä. Tämä helpottaa tunnistamaan ruutan onko massa vai lakkakannu. (Muutaman viikon käytön jälkeen kyllä tunnistaa ihan muutenkin.... :wink: )

    Air cap on hajoitusilmasuutin. (mitä häämästelit aiemmin) Yleisesti T1 on massoille ja T2 on lakoille. Sit on vielä H1 lähinnä massoille. Mulla on veskarille T1 1.2 suuttimella ja lakalle T2 1.3 suuttimella. T2 suuttimessa tule ilmaa enemmän ja se hajoittaa viuhkan paremmin jolloin se on HS lakoille hyvä. Samalla myös kuluttaa ilmaa enemmän ja pienet kompurat ei välttämättä jaksa tuottaa tarpeeks. Toi T1 pitäis olla sellainen mikä käy sekä massalle ja lakoille.... Ja suutinkoko olis 1.3... Sillä pärjää sekä massat että lakat....

    Ruiskut on todella hyviä. Nää on tietty makuasioita ja tottumiskysymyksiä...

    Tuolta saa lisää infoa http://www.tallbergroboma.fi/tiedostot/ ... sue_FI.pdf
     
  3. olds79

    olds79 3rd gear

     
  4. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Mistäköhän tollaisen sarjan löytäis?
    Kun noita ruostesuoja-ruiskuja ei meinaa löytyä "köyhälle sopivaan harrastaja-hintaan" (siis sellaisia joissa on oma säiliö. Noita joihin tehtaan massapurkki kiinnitetään löytyy kyllä)...
     
  5. olds79

    olds79 3rd gear

    k-raudasta muistaakseni ostin oman halpis sarjan oli semmonen oranssi laatikko.
     
  6. samip

    samip 1st gear

    Vanha GTI alkoi yskimään ja kun työllä oli vähän kiirus niin ostin kokeeksi akryyliväreille DeVilbiss FLG-5 ruutan ja ihan samaa jälkeä näköjään saa sillä kuin noilla kalliimmilla GTI-malleilla. Kestävyydestä vaikee mennä sanomaan ja ihan niin viimeistellyn ja laadukkaan oloinen toi FLG ei ole. Mutta uskoisin että harrastekäytössä kestää kauan.
     
  7. mke77

    mke77 Gearhead

    ^ ääni tälle.....huonoa jos voi sanoo....yläruiskun kannu "liian kovaa" materiaalia!! katkee sieltä jengan päästä heti jos kolauttaa kovemmin, tai pudottaa!! mut tulee pahan vaihdettuu useemmin kun kuitenkin naarmuuntuu sisältä :wink:
     
  8. samip

    samip 1st gear

    kannu on samanlainen noissa GTI-malleissa... maaliruiskuhan on tarkkuustyökalu, ei sitä sovi kopsautella saati pudotella :soosoo: :wink:

    ja kun käyttää vaikkapa pensseliä ja reilusti tinneriä puhdistuksessa niin kuuppa ei naarmuunnu ja helpompi pitää jatkossakin puhtaana
     
  9. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    ja maalejahan ei sekotella sielä ruiskun kipossa.. sillä ne saa naarmuuntumaan.
     
  10. Pecan

    Pecan Gearhead

    HVLP ruiskua tekisi mieli, onkohan se tämä mitä FLG-654 tarvin: http://www.autorefinishdevilbiss.com/products.php?pg=7
    Löytyisi ebaysta 160 dollarilla. Näissä FLG-3 ruiskuissa valmistajan sivulla lukee tuossa 651-G setin kohdalla conventional, mikä hieman kummastuttaa, sama runko lie kyseessä kuitenkin? FLG-5 mallia en löytänyt tuolta, eli onko tuo FLG-3 pienemmästä numerostaan huolimatta uudempi versio? Tällä dollarin kurssilla kyllä GTI sarjalaisessa tulisi enemmän säästöä :wink: , mutta kyllähän niistä aika paljon enemmän saa maksaa, eli kannattaako satunnaiseen käyttöön hankkia?
     
  11. kassinen

    kassinen 1st gear

    ei naarmuunu jos käyttää oikeata sekutus tikkua
     
  12. kassinen

    kassinen 1st gear

    DeVilbiss kannut on oikeasti liian kovaa muovia ainakin vuoden käytön jälkeen halkee tosi pienestä kolahduksesta kannut alko kestää sen jälkeen kun vaihdoin sataan
     
  13. SC 285

    SC 285 1st gear

    :eek: outoa.... Yli kymmenen vuotta ollu vilppiksiä eikä oo yhtään kannua hajonnu....
     
  14. Kähmy 545

    Kähmy 545 Gearhead

    Eiköhän se kumminkin ole, niin, että oli bilteman ruisku tai satajet tai
    mikä tahansa, niin, sehän määrää miten se toimii, joka liipasimesta vetää.. :rotfl:
    Ite olen maalannu kaiken laisilla ruiskuilla ja lopuksi tullu semmonen tunne, että miksi ostaa ohjehinnataan 900€ satajet kun saat saman jäljen 39,95
    halpahallin ruutalla?????? :poff: :poff:
     
  15. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    juu huonoa jälkeä saa kummallakin :rotfl:
    :poff:
    mutta huippua ei ehkä toisella...... :poff:
     
  16. Kähmy 545

    Kähmy 545 Gearhead

    Älä sinä Vinkkeli isääs opeta :p
     
  17. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

  18. Pecan

    Pecan Gearhead

    Eikö kenelläkään ole kokemuksia FLG-3:sta?
     
  19. twelve

    twelve 3rd gear

    Kyllä toi mun DeVilbiss on kestäny vuosia mutten oo kokeillukkaa "kolauttelua"..
     
  20. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Tarttis, joku halpa ja käyttökelpoinen ruisku ostaa lähinnä pintamaalien ja epoksimaalien(inerta) vetoon. Kumpikohan ois kannattavampi ostos Asturomec 9011 (Fixus 120€) vai AirGunsa AZ3 HTE2 http://www.nettimaalikauppa.fi/epages/S ... cts/419999

    Tuo AirGusa ei taida olla HVLP ruisku, jollaisen ehkä mielummin ostaisin kun ei pöllyäis niin paljoa kun tallissa maalaa. Asturomec siinä mielessä parempi ja siinä tulee mukana ainakin melko paljon varaosia. Minkähänlainen varaosasaatavuus noihin on muuten, että joutavatko heti kun kuluva/menevät rikki? Onnistuukohan noillavesivärien maalaus kun tulevaisuudessa ei taida enään muuta saada? Asturomecissä iso 1.5 suutin ja AirGunsassa taitaa olla 1.3.

    Noissa ei taida kummassakaan olla paineregulaattoria mukana. Miten toimii ilman sitä, jos paine säädetään vain kompuran päästä ja välissä on 10m letkua. Myös vedenerotin on siinä kompuran päässä, oisko hyvä jos laittas varmuudeksi semmosen 10€ vedenerottimen siihen ruiskun päähän?

    Pääasia ois oikeastaan, että rusku ois kestävä, ettei tiivisteet heti sulais ja niitä sais varaosina kohtuuhintaa. Halvalla 25 Gernilläkin saa maalattua mutta kun sen kerran erehtyy purkamaan niin rupeaa vähintään jostain neulan välistä vuotamaan ja puskemaan sieltä välistä ilmaa joukkoon.
     

Kerro tästä muillekin!