Maalisumun poistoa koko autosta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Volvo_5.7, 6.5.2010.

  1. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Moro, pitäis saada autoa hieman putsattua maalisumusta jota on sitten koko autossa. Ideoita? Ikkunoita oon nähny putsattavan partakoneen terällä ja siihen on kait ihan tarkoitukseenkin tehty terä olemassa. Mistäs niitä ostettais?

    Sitte ite maalipinnan kiillottelu/putsaus. Pitäiskö lähtee myllyttää, vai pelkästään vahata/kiillottaa koneellisesti?

    Tietty noihin ikkunoihin / kromipeileihin yms vois jotain tinnerikokeiluja suorittaa, ne nyt ei mihinkään sula ja jos sumu lähtis helpolla vois kokeilla tietty maalipintaankin, ensin testais vaikka takaluukun sisäpintaan ettei omat maalit liukene.
     
  2. ip

    ip 3rd gear

    Moro rautakaupasta saa siihen ikkunaan raaputtimen nimi on händi ja muutaman euron maksaa. Tinneriä en lähtis kokeileen vaikkei sulaiskaan toi maali niin voipi vetää mataks elikkä kyllä siihen toi myllytys kannatais tehdä ja kunnon vahat sen jälkeen niskaan!
     
  3. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Itse olen tinnerillä pyyhkinyt lähes surutta niin maali- kuin lasipinnatkin. Vasta yhden pärrän tankista tinnerirätillä pyyhin vanhoja straippeja pois, eikä alla oleva maalipinta ollut millänsäkään. Edellyttäen totta kai että ei ole maalattu millään kilikalimaalilla.

    Lasipinnalta olen straippiharjoitteluita puhdistanut ihan kittilastalla työntelemällä. Eipähän telo itseään partakoneenterällä. Eikä tuohon tiimarin lasikehykseen ole juurikaan jälkiä tullut vaikka joitakin kymmeniä kertoja olen sen lastalla puhtaaksi raapinut.

    Eri asia on, lähteekö maalipöly maalipinnasta pelkällä tinnerirätillä vai tarviiko enemmänkin mekaanista työtä. Jos lähtee niin eihän siinä sit varmaan tarvi kun vahata lopuksi.
     
  4. pajapiru

    pajapiru 3rd gear

    ikkunoihin oli hyvää ainetta tuo maalinpoistoaine, sitä vähän rättiin niin lähti aika hienosti pois eikä tullu naarmuja lasiin mutta varovainen saa olla ettei osu oikealle maalipinnalle. maalipintaa kiillotin tuolla korrekin kiiltovahalla,siinä on seas hienoa hioma ainetta ja sillä ainakin lähti ne sumut irti mitä ittellä oli ja rättikin värjäytyi että kyllä sillä jotain irtos.
     
  5. typewriter

    typewriter 3rd gear

    Jos sumu on esim. kilikalimaalia niin lähtee sopivalla liuottimella pyyhkimällä (tinneri, ksyleeni tms.), mutta jos kyseessä on oikea 2K-maali tai lakka niin myllytys on ainoa vaihtoehto. Älä edes yritä maalipinnasta saada sumua pois raaputtamalla, varmasti tulee vahinkoa.
     
  6. Riku Rotten

    Riku Rotten 3rd gear

    Fillarin päältä pyyhkiny ksyleenillä rähmät pois. Alkuperäinen väri kesti hyvin. Jos ei ole varma että kestääkö, niin testaa johonkin huomaamattomaan paikkaan.
     
  7. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Joo auto ei oo maalattu kilikalilla, mut maalityyppi pitäis kysyy maalarilta. Maalisumukaan ei ole kilikalia ja maalityypin voi kysyä tallikaverilta.

    Pitänee vissiin rapsuttaa ja tinsuttaa ne ikkunat ja maalipinta varmaan pitää sit myllyttää.
     
  8. Riku Rotten

    Riku Rotten 3rd gear

    Kysy siltä maalarilta, että kuinka kovalla kamalla uskaltaa pyyhkiä.
     
  9. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    HC-automeikkaushönöt käyttää vaikeen lian poistoon semmosta ihan hommaan tarkotettua savea, taitaa kulkea nimellä claybar... Väittävät että irtoa pihka, piki, maalisumu ym. vaikee skeida maalipinnoilta. Sitä en sitten tiedä mitä etua sillä saavutetaan vrt. myllytys, ehkä pienempi maalipinnan kuluminen/oheneminen? Ja jos myllyttää meinaa niin ehkä kantsii unohtaa Korrekit ja Turtlet sun muut halpiskamat ja ostaa vaikka Prestaa tms. laatukamaa?
     
  10. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Maalari ite lupas jeesata kiillotustalkoissa, ainakin on apu lähellä jos menee putsaukset vituiks!
     
  11. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Tuolla juurikin kokeilisin aluksi, toimii, ja sitten myllytys paalle. Netista voi hakea tietoa ja ostaa vaikka UKn Ebaysta esim. Meguiarsin setti ("savi" ja liuskaste). Erittain helppoa kunhan ei likaa/tiputa "savea" ettei sen takia sitten naarmuta sen pintaa ja muistaa kayttaa paljon liukastetta (tama ei ollut vitsi :rotfl: ) . Se ei korvaa myllytysta vaan poistaa pinnasta "kohoumat"=liat eli vahan kuin partakoneen tera katkaisee partakarvan ja jaljelle jaa silonen poski. :rotfl: Ja tosiaan myllytysaineista aloittaisin eka hyvin hienolla ja sitten jytympaan jos tarvetta ja sitten tietty taas hienommalla. (ite kaytan Menzernaa, erinomaista kamaa)

    tossa nyt nopeesto pari linkkia, netista loytyy infoa vaikka kuinka paljon:

    http://www.carcareadvice.co.uk/faq/exte ... laybar.htm

    http://www.theultimatefinish.co.uk/megu ... y-bar.aspx
     
  12. atobee

    atobee Gearhead

  13. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Törkeellä tinsuttamisella sai liuotettua laseista maalisumut, tai itseasiassa lakkasumut. Iso homma oli tossa jo. Maalipinta ei olis moista kestäny, rupes lähtee liikaa väriä irti ja pinta edelleen karheana. Sitte kiillottamaan ja sama lopputulos, eli saadakseen kaikki sumut veke piti hinkuttaa niin että rätti sininsenä auton omasta väristä ja varmaan olis menny maali puhki jostain. Ja nää hinkkaamiset teki automaalari, en minä.

    No hiottiin sit pinta mataks ja maalattiin sit koko paska, niin eipä oo enää sumuja. Ja reippaasti lakkaa päälle, tällä kertaa omasta toimesta! Ja samalla päästiin korjaamaan muutama kolhu ja naarmu, jotka ois pitäny tehä kuitenkin ja pinta on nyt parempi kuin koskaan.
    Eli loppu hyvin kaikki hyvin.
     

Kerro tästä muillekin!