Maalitäplien poisto

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja KEKE 56, 17.11.2019.

 1. KEKE 56

  KEKE 56 1st gear

  Löytysköhän keltään tietoa millä sais parhaiten valkoiset maalitäplät kuparimetallihohto maalin pinnalta pois. Amerikan Joe maalannu auton katon telalla ja ei tietty ollu suojannu auton kylkiä
   
 2. Kalu

  Kalu Gearhead

  En ole alan asiantuntia, mut jos tähän jotain kommentoi niin joku tulee kertomaan paremman tavan... Jos 1k maalilla telattu, ni ihan tinneri? Mattoveitsen terällä vuolee valkosen pois ja kiillottaa/myllyttää sen jälkee?
   
  KEKE 56, sleepercooler ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 3. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Mattoveitsen tai katkoteräpuukon terällä ku pystyssä lähtee "siklaamaan" täppää, niin saattaa kiillon päältä plopsahtaa irtikin. Täpän halkasu samalla terällä voi kans tehä saman. Jos niitä on satoja, niin sit vähän pinnaa vaatii.
   
  KEKE 56 tykkää tästä.
 4. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  onko kuparivärin päällä kirkaslakka.. sellanen kaksikomponentti maali ja lakka kestäisi asetonia vähän paremmin kuin pelkkä 1k maali.

  täplien paksuudesta ja määrästä (siis vahvuudesta ja lukumäärästä) riippuen voi joutua miettimään mikä olisi tehokkain tapa poistaa ne. saako ne tosiaan kiillotuskoneella ja hiomatahnalla yms hierottua pois. vai vaatiiko manuaalista poistoa yksittäin.

  jos täpliä ei ole satoja voisi kokeilla ensin vähän viiltää sillä terällä paksuinta kohtaa pois siitä täplästä (ettei olisi niin paloa maalia poistettavaksi) sitten pyyhkästä asetoni rätillä loppua pois.. ja sitten heti vettä päälle ettei asetonia jää siihen hyvään maalipintaan sitä haalistamaan tai syövyttämään pois.

  tavallisia kilikalipullosta tulleita spray maaleja oon auton tehtaan värin päältä pyyhkinyt pois aiemmalla tekniikalla.. asetonia rättiin, pyyhkäsy, vedellä huuhtelu. paljon helpompi kuin millään farecla tahnalla hiominen. kiillotus ja vahaus puhdistuksen jälkeen on kyllä pakko tehdä.. asetoni vie sen pois siitä pinnasta myös.
   
  KEKE 56 tykkää tästä.
 5. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

  Minä poistin maalisumun hiovalla maalin puhdistus vahalla. Lähti kun hio moneen kertaan. Varoo vaan ettei hankaa liikaa,pokkauksista menee helposti maali puhki.
   
  KEKE 56 tykkää tästä.
 6. grantorino

  grantorino Gearhead

  Eräs tarkka Toyota mies kävi Corollan läpi partakoneen terällä.
   
 7. DX

  DX Gearhead

  huolellinen pesu ensin ja sit vaikka jäärapasta leikkaa suiron jolla voi koittaa pökkiä/siklata irti.
  toikin silti jättää kiillotusta kaipaavaa viunaletta sinne tänne, niinku kaikki mekaaninen häpliminen yleensä jättää

  ikkunoihin pelittää hienosti mattoveitten terä
   
 8. Carpenter

  Carpenter Gearhead

  Itse olen kastellut esim. autonpesushampoolla maalipinnan ennen pökkimistä/siklaamista.

  Nii, eihän se ole kuivana kiva pökkiä yhtään mitään... :oops: o_O
   
  isalmela tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!