Maastopyörän ketjuihin, rattaille sopiva öljy talveksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Motor & Parts, 7.2.2015.

  1. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Hei.

    Mitähän öljyä kannattaisi laittaa maastopyörän ketjuihin, vaihtajiin ja rattaisiin että toimisivat talvella pakkasessa hyvin? Etteivät siis jäätyisi ja voiteluominaisuudet säilyisivät.

    Kiitos :)
     
  2. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Tullut käytettyä samaa kuin kesällä eli ihan perus CRC:n tapaisia ns. yleisvoiteluaineita tai tärpätillä ohennettua moottoriöljyä. Pyyhin rätillä pahimmat kurat pois ennen voitelua. Liuotin vie likaa pois ja ohennettu öljy painuu paremmin ketjun sisään. Voitelu on aika satunnaista, mitä enemmän öljyä on pinnassa, sen tiukemmin kura tarttuu. Muutama sata km mikä talven aikana kertyy ei ehdi pilata kettinkejä eikä rattaita sen kummemmin.
     
  3. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Ei tarvi juuri rasvailla kunhan ovat kunnossa olevat vaijerit. Ketjut /rattaat kannattaa pitää puhtaana ja rasvata todella maltillisesti. Löytyy kunnon ketjuun tarkoitettuja rasvojakin. http://www.tunturi.fi/minun-tunturi/pol ... la-oikein/

    t:4kk /520km Innostuin hieman pyörällä kulkemisesta. Ja on hyvä harrastus!
     
  4. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Komppaan edellistä, eli perus yleismallin ohut voiteluaine käy ketjulle ihan hyvin. Ja ketjun puhtaanapito on tärkeä, ettei kura ja hiekka kuluta rattaita & ketjua. = ei tarvii pitkään aikaa ostaa uusia rataspakkoja ja ketjua.

    Vaijereiden jäätymiseen ei kokemuksen perusteella mikään öljy auta. Kun on purkanut, puhdistanut ja voidellut vaijerit, kestää keskimäärin 3 päivää, jolloin lämpötila menee + puolelle, vesi kondensoituu vaijerin sisään ja seuraavana päivänä lämpötila onkin -2 ja vaijerit jäätyneet jumiin... Ainoa keino millä olen kohtuuhyvin saanut vaijerit liikkumaan talvella, on uittaa ne glygolissa. Vaijerin kuoren sisään menevä vesi laimentaa glygolia, mutta vaijeri pysyy silti toimivana niissä lämpötiloissa, jolloin pyörää pystyy käyttämään.
     

Kerro tästä muillekin!