Mäkisen 66 valtteri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Dart & Valiant Association ry', aloittaja Vesku, 10.2.2007.

  1. mercman

    mercman Gearhead

    Niin ja seuraavassa numerossa olikin sitten kaikki kilvet:

    BBD-1 granroth,Keinänen,Kossila,Aaltonen

    BBM-28 Hans Laine,Leo Mattila,ym.

    BBM-33 Kossila,Granroth,Aaltonen

    AK-185 Timo Mäkinen

    ZEJ-41 (Signet) Hannu Jokirinne

    Lehdessä mainitaan että autot eivät enään välttämättä muistuta kilpureita,koska ne yleensä muutettiin siviiliautoiksi kilpauran päätyttyä.Bernerin autojen kilpamoottorit eivät kuulemma seuranneet autoja kun ne myytiin..Bernerin autoissa B-kilvet eli ilmeisesti Mäkisen vallu ei kuitenkaan ollut ´maahantuojan´autoja ???
     
  2. a-bodyman

    a-bodyman 1st gear

    Nils Mattson kilpaili myös 65 Barracudalla rek.OIN-52.
     
  3. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Käsittääkseni ainakin toi PG:llä ollut (mikäli kyseessä on sama PG, sillä oli niitä avissiin kaksi), oli joskinlaisessa kisavireessä, ainakin se aikaisempi niistä oli kovan vehkeen maineessa, myöhäisempi ei niinkään. Tai sitten vaan motti vaihtui välillä? Yhden tollasen valkosen hänellä näin, punasella sisustalla, ja silloin isot pojat muisteli sitä edellistä joka kulki.
    Bernerillä oli ihme virityksiä, yhellä tutulla oli ainakin vielä sellanen 15 vuotta sitten sellanen '65 signet, joka oli ainakin sen aikasen teidon mukaan joskus aika uutena tehty Bernerillä. Laitteessa oli tehostajat, levyt, 8 3/4" 3.55 vällärillä ja lukolla, nelilovinen manuaali ja 340 motti jota oli viritelty, kannet kairattu oikeen isoiks jne. Ja ulkoa sekä sisältä aivan vakio, valkonen. Taitaa olla projektina vieläkin jossain tallin uumenissa, oli hyväkuntoinen kun purettiin.
     
  4. mercman

    mercman Gearhead

    65- mallisia kilpuri Valianteja en ole nähnyt missään sen ajan kisatuloksissa
    tai lehdissä.Voihan semmonenkin olla.. Vain nämä 80-luvun lopun muutama ´klooni´joilla kummallakaan ei ollut rallihistoriaa...Berner tuskin viritteli 340 pannuja koska ko.koneet taisivat tulla -68 ja sillion Bernerin kilpatoiminta oli suunnattu
    muualle eli Simca 1000 , Sunbeam Imp ym. ohjuksiin. (Jenkeissä Simcat ja Sumpit olivat Chrysler ketjun myynnissä)Pauli Toivonen alotteli näihin aikoihin
    suomessa tätä kilpatallia....

    Niin puuttuhan listasta vielä BGG-1 joka oli se MonteCarlo auto vuodelta 67
    Esko Keinänen/Gunnar Granroth.

    Listahan on Rafu Pettersonin erikilpailuihin osallistuneiden Valiantien/barracudien rekistereistä ja ajajista.Siinä ei siis välttämättä ole kaikki autot ja kuljettajatkin ovat saattaneet vaihdella.Samoin ajajat eivät välttämättä omistaneet noita kilpureita.
     
  5. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Siis toi '65 signet ei ollut ollut mikään kilpuri kait missään vaiheessa, vaan aina ihan orkkiskuosinen katuauto. Se ei perimätiedon mukaan ollut mikään "maahantuojan auto", mutta kuitenkin siellä jo 60-luvulla tai 70-luvun alussa rakennettu ilmeisesti asiakkaan piikkiin, ehkä tekniikka napattu jsotain kolarivehkeestä? Meinaan tohon hottentottiaikaan oli kyllä melkonen poikkeus joukosta "vakiokuntonen" 340 signet manuaalilla ja kaikilla herkuilla. Ja motissa oli ainakin kansia joku tosiaan antaumuksella kairannut parhaaseen 60-luvun tyyliin, oli meinaan kanavilla kokoa. Mutta tehty missä hyvänsä, oli tehdsastasoisesti tehty muutokset ja jo hyvin varhasessa vaiheessa.
     
  6. Mano

    Mano 1st gear

    Kyösti Hämäläisen 65-Valiant oli tietääkseni ASK-58
    Autolla ajettiin 1990 sen aikainen historic-tasanopeuskilpailu (tai joku semmonen) joten varsinaista rallia silläkään ei oo siis ajettu.
     
  7. gremlin

    gremlin Gearhead

    Rallia Brackettina :rotfl: Pikkusen vaikeempaa veikata koska oot 400km paassa kuin 400m paassa :odroll:
    Sen minka saastaa throtle stopin hinnassa niin kaffetauoilla haviaa :rotfl:
     
  8. Käkö

    Käkö Gearhead

    :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  9. mercman

    mercman Gearhead

    Tekniikan Maailman toimittamassa :Autourheilun Oppaassa v.-66 löytyy muutama kuva Valkoisista Valianteista ....mm.BBM-28 Jäärata-ajoissa sekä Valiantit varikolla Keimolassa v.66....tosi kiinnostunut saa multa kirjan kovaan 20 e hintaan....
     
  10. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Jepjep
    kts:

    V8magazine 7/1990
    Jyskälässä
    10ek:ta
    Paras v8 sunbeam tiger
    Jenkkiautojen lippua korkealla pitivät MoparIt Kyösti Hämäläinen Valiant 65´lla
    ja Valde Jussila/ Kari Kervinen Barracuda ´65:lla
    Tämä barracuda tahlaa edelleen rallipolkuja...
     

Kerro tästä muillekin!