männät b20 koneeseen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Galaxie500, 14.9.2005.

  1. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Eli volvon tuotokseen tarttis alkaa kilpa käyttöä varten ruveta tekemään muutoksia ja takomäntiä tekisi mieli... ongelma vaan on siinä että ei tuppaa löytymään tiedän kyllä että wisecon tuotteita niihin on tungettu, mutta kun en löydä sopivaa etsinnästä huolimatta. Eli olisko jollain tietoa minkä muun moottorin männät sopisi b20 pannuun? Tai peräti tuotenumeroa wisecon männälle joka käy. Ei millään viitsisi sijoittaa custom made mäntiin.
     
  2. 68corvette

    68corvette Gearhead

    Pitäis talven aikana kasata pari B20 "katu"konetta ja ajattelin että tilaan hieman isomman setin ruotsista:
    http://www.kgtrimning.com/defaultE.htm

    Pistä privaa jos kiinnostaa, vois pistää postikuluja puoliks.
     
  3. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Eikö noihin muka lähempää löydy kunnon mäntiä? Tai siis eikö esim. wisecolla ole sopivaa? Vai minkä merkkisiä ne tuolla ruottissa kauppaa?
     
  4. Jay75

    Jay75 1st gear

    Soita Autoengineering oy:lle ja sellainen mies kuin Matti Järvinen, se tietää kaiken volvoista. Firmaa muutenkin mainostetaan vulva-spesialistina :lol:
    Aikoinaan teetätin kannen b20:seen ja teetätin "custom" nokan ko. firmassa ja ei voi kuin kehua paikkaa.
    Sama firma teki silloin pitkäiskuisia b20 moottoreita, tilavuus oli 2,4 litraa, kampura oli volvo-penta venemoottorista.
    Toivottavasti lafka on vielä hengissä, en ole asioinut pitkään aikaan.

    Tuossa yhteystietoja: Autoengineering oy/Matti Järvinen
    Taivaltie 4, 1610 Vantaa
    09-5665340
     
  5. jhp

    jhp 1st gear

    Jos olet tekemässä vaparikonetta niin esim.Fordin ohc koneeseen tarkoitettua Wisecoa löytyy pienellä sovittelulla.
    Pk.35.7mm,tappi 23.2mm,poraus 91.6mm(sarjan hinta n.550,-)
    Mäntä on tasalakinen ja venttiilinkoloilla mutta siittä ei ole käytännössä haittaa kun vain muistaa ottaa huomioon puristus-suhdetta laskettaessa.

    Kiertokankea noille voi sovitella esim.Carrillon 6.12-6.2"pitkänä,2" laakerikaulalle.Tuolla kaulalla tikkukoneen kampeen voi hioa 83mm iskun jos haluaa.Kone silloin 2,2l.Kampi/veivi suhde myös parempi kuin alkuperäisenä.Kankien hinnat pyörii 3-400,- srj.
     
  6. HP_Tre

    HP_Tre 1st gear

    Onko kellään tietoa onko ko. yritys vielä toiminnassa?

    Olen tekemässä Suomen Volvo-kerhon 35-vuotisesta taipaleesta jonkinlaista juttua kerhon jäsenlehteen ja koska Matti on aikanaan ollut mukana kerhotoiminnassa käsittääkseni enemmänkin, niin kiinnostaisi tietää aiheesta enemmänkin.

    Muutenkin jos joillain on jotain kerhoon tai Volvo-harrastukseen liittyviä muistoja mielessä, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä vaikka pikaviestillä.
     
  7. TiM

    TiM 1st gear

    Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan ko yritys on poistettu kaupparekisteristä 30.12.2008.
     
  8. maurizio

    maurizio 1st gear

    Matti Järvinen on hengissä mutta ei tässä "maailmassa" eli tervedellisistä syistä lopetti toiminnan.
     
  9. sheetmetalman

    sheetmetalman 1st gear

    Tunsiko kukaan henkilökohtaisesti Matti tai sen sukua? Käytiin katsomassa matin "jäämistöä" muutama vuosi sitten jossain Halikon nurkilla, mutta en muista millään paikkaa tai tätä Matin "siskon pojan" nimeä. Olis kysyttävää Matin vanhoista työkaluista...
     
  10. maxy

    maxy 3rd gear

    Jokkis äijät varmaan tietää mistä kannattaa mäntiä kysellä. Joku kerran puhui, että ku nuita vinokoneen osia yhistää tuohon tappikoneeseen niin saa helposti tehtyä äkäsen koneen. Olisko ollu et b19 koneesta otetaan kampirauta ja veivit. Pittää tietenkin vähän koneistaa.
     
  11. hantta

    hantta Double Gearhead

    Oma b 18 penta koneeni porattiin Fordin ohc männille, mutta en kyllä enää muista, minkä takia.

    Hantta
     
  12. maxy

    maxy 3rd gear

    Itellä oli aikanaan Mahlen takomännät. Hyvin nuokin kesti.
     
  13. Woodpecker

    Woodpecker 2nd gear

  14. pjtk

    pjtk Gearhead

    Ite pistin viime vuosituhannen puolella B23 koneen männät B20:seen. Tuoreemmissa B20 koneissa oli muistaakseni 24mm männäntapit, jotka samat kuin vinokoneissa. Vanhemmissa B20 koneessa sit vissiin 22mm tapit. Jonnin vertakin piti konetta porata, jotta männät sopi reikiin. Toi mun kone olikin niin sohlo, että niin ja näin oisko saanu B20:sen suurimmilla ylikoko männillä hyvää. Muistaakseni tilavuutta tuli inansa päälle 2.2.
     

Kerro tästä muillekin!