Mailimittari

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja heh heh©, 31.3.2017.

 1. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  Mistä johtuu, että USA:ssa autoissa nopeusmittarin lukemat päättyy 80 mph. onko tää joku lakisääteinen juttu, ettei kuljettaja provosoidu ajamaan lujempaa?

  Huvittaa vaan tuo Ferrarin mittari ja itellänikin on USA:sta tuotu auto jossa on samallalailla.

  [​IMG]
   
  Muokattu: 31.3.2017
 2. palotila

  palotila 3rd gear

  Mulla on -86 Camaro jossa oli kanssa 80-mittari. Vaihdatin siihen 145 mph mittarin juuri ennen kuin toin sen Suomeen. Siihen sai jo silloin 1988 ostaa taustalevyn ja jokin pikkufirma kalibroi mittarin. Siitä tuli tosi vielä tarkka. Tämä oli jokin lainsäätäjän keksintö.
   
 3. Weijari

  Weijari 3rd gear

  Taitaa lainsäätäjän raja tulla siitä, että suurvallan perushalpisrenkaiden testattu nopeusraja oli pitkään 80 mph.
   
 4. ata

  ata Gearhead

  Mulla on 70 ja 04 Pontiacit, molemmat USA:sta tuotuja ja siellä siis alunperin uusina myytyjä. 70:ssä on mittarin asteikko 140 MPH saakka ja 04:ssa 200 MPH saakka. Joten ei tuo 80 MPH pidä ainakaan kaikissa USA:ssa myydyissä autoissa paikkaansa. Lieneekö sitten siinä jossain noiden välissä ollut sellainen sääntö?
   
 5. hzemax

  hzemax Gearhead

 6. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  ´70 Oldsissa mittari päättyy 120 mph.
   
 7. mjm2

  mjm2 2nd gear

  Energiakriisin aikaansaannos. 85mph mittarit tuli pakollisiksi syyskuussa 1979. Perusteluna oli se, että tuolla saataisiin laskettua ajonopeuksia, ja säästettyä energiaa. Myös 55mph nopeus piti olla mittaristossa. korostettuna jollain erikoisvärillä.

  Reagan kumosi lain v.1981, mutta mittareita tuupattiin uusiin autoihin niin kauan kuin varastoa riitti. Esim. 1985 auto voi olla vielä tuolla 85mph mittarilla.
   
  jariha tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!