Malmin kisat kisailtu.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Fuselage, 13.3.2023.

 1. Weijari

  Weijari Gearhead

  Tää on just näin. Yleensä tekniikan harrastajilla on aika hyvä kytkentä käytännön realismiin, josta en ole vielä keksinyt haittaa olevan muualla kuin puoluepolitiikassa.
   
  Seevu tykkää tästä.
 2. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Ei ole sattumaa että näihin on lähivuosina vedetty uudet asfaltit.
   
 3. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Kaikista vitsikkäintähän asiassa on se että:

  "Syyksi kaupunki on kertonut meluvalitukset ja luonnoneläinten pesintäajat."

  Kun aluetta ollaan kaupungin toimesta muokkaamassa massiiviseksi kerrostalokolhoosiksi.
   
  JYR, Seevu, Cortina71 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Toi malmihommahan lähti valtion ja Helsingin välisestä sopimuksesta, valtio luovutti/myi Helsingille ne maat. Siihen sopimukseen kuului että Helsinki osoittaa lentotoiminnalle korvaavan paikan. Helsinki ei ole pitänyt omaa osaansa sopimuksesta, se on osoittanut vain keskisormea.

  Valtio on hoitanut useammankin lähialueen pienkentän uudelleen päällystämisen, tai tukenut niitä niin että se on mahdollista. Miksi, siihen voi olla syynä nato-odotukset ja monet muut asiat. Mutta ne eivät halua eivätkä kykene hoitamaan Malmin kaltaista lentoliikennettä joka vaatisi konetiloja, lennonjohtoa jne.

  Helsingillä on edelleen täyttämättä oma osansa sopimuksesta, ja se ehkä vois olla asia johon poliittisesti vois tarttua.
   
  Seevu ja faffeli tykkäävät tästä.
 5. karra

  karra Double Gearhead

  Varmaan on päteviä lakimiehiä ollut tutkimassa, mutta ainahan kannattaisi yrittää. Miten ns huoltovarmuuspuoli jos korvaavaa kenttää ei ole osoitettu? Etenkin kun ollaan nyt NATOon menossa.

  Täälä Lappeenrannassakin kenttä on uhan alla, nyt kun NATO tulee huolisin tänne muutaman maverickin kaupungin liike- ja iltaelämää piristämään.
   
  -71 MoPar tykkää tästä.
 6. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  No Malmin aluehan rakennetaan ählyille niin minareeteista kuuluva hoilaaminen ei ilmeisesti häiritse luonnoneläinten pesimäaikoja.
   
  kerkko ja Seevu tykkäävät tästä.
 7. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Saattaapi olla että se rakentaminen vielä tyssää muutamaan otteeseen kun alkavat kaivelemaan maata...sillä suoalueella ja viereisellä Tattiksella on nimittäin aikas hämärä ja synkkä menneisyys.
  Sieltä saattaa löytyä ties mitä kieltolain ja sotien ajalta, myös paljon jo sitä ennen ja jälkeen.
  Uskon että sieltä tehdään vielä "löytöjä" jotka olisi vain parempi antaa olla siellä historian hämärässä...:soosoo:
   
  -71 MoPar ja max tykkäävät tästä.
 8. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Selkeästi suurin haitta taitaa olla tämä:

  Malmin kentän maaperässä vaarallista rikkihapposavea – asuntorakentamisesta jättimäiset ympäristöhaitat.
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/918ee43c-827a-425c-9902-c51e8233f5de

  Jännä että tällaiset heidän omiksi lueteltavat arvot ei paina mitään kun ruvetaan vasemmalta ja oikealta jakamaan sulle mulle rakentamista.

  Helsingin kaupungin 2009 Sipoolta ryöstämät maa-alueet on edelleen täysin rakentamatta. Vaikea käsittää miksi niitä ei hyödynnetä ensin.
   
  Seevu tykkää tästä.
 9. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Se olikin yllättäen jollakin Naturalla suojattu. Siis se Sipoon alue.
   
 10. C4vettester

  C4vettester 2nd gear

  Hienosti kiteytit teknisten harrasteiden merkityksellisyyden.

  Niinkin vähäiseltä vaikuttava ruohonjuuritason tekninen juttu kuin mopojen rassaaminen opettaa tosiasiassa pienestä pitäen juuri niitä kaikkia mitä luettelit. Tekemällä oppii todella pitkälle. Ja myös tekemällä virheitä ja niistä oppimalla.

  Mutta kuka rohkenisi tässä ajassa sanoa, että isossa kuvassa tekninen ymmärrys alkaa laajassa määrin rapautua (erityisesti pojilta ja tulevilta miehiltä) jos kaikki nestemmäistä polttoainetta käyttävä ääntä tuottava pärisevä on lähtökohtaisesti kiellettyä? Nythän meillä on voimassaoleva doktriini jonka mukaan kaikkien on podettava lähtökohtaisesti huonoa omatuntoa polttomoottorivermeistä. Se ei ole hyvä tie se. Ei tekniikan eri osa-alueet, mekaaniset aparaatit ja fysiikan lait tule poistumaan muapallolta mihinkään. Niiden asioiden varhainen oppiminen harrasteiden kautta olisi hyvin suotavaa ja yleishyödyllistä.
   
  Muokattu: 17.3.2023 klo 20:50
  Seevu, Stang_81 ja kerkko tykkäävät tästä.
 11. Larry

  Larry Double Gearhead

  Voitko avata tätä lisää? Tattarisuon tapauksesta on tullut luettua (jäljet johtavat sylttytehtaaseen), mutta mitä muuta, esim sota-ajalta?
   
 12. MaxDura

  MaxDura Gearhead

  Kuitenkin yllättäen Östersundomin alue eli parhaat veronmaksajat saatiin varastettua Sipoosta Helsingin puolelle.
  "Östersundomin peruspiiri (801) on yksi Helsingin vauraimmista alueista"
   
 13. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ja Sipoo itse heräsi samalla. Rakentaminen on vilkastunut Porvoon tien, ei se moottori- vaan se toinen, pienempi. Se on kai uusi Porvoon tie, vaikka puhekielessä tulee vanhaksi nimiteltyä.
   

Kerro tästä muillekin!