Maltanristi, Rautaristi, Chopperristi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Chevy ´53, 15.7.2003.

  1. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mä väittäisin edelleen sen olevan niinkin lyhyeltä ajalta, kun maailmansotien pommikoneitten ja hävittäjien imitoinnista. Muistan nähneeni ensimmäisten 4:s-lättäpää-kiihdytys-hoppien kyljissä mm. pommien kuvia, pin-up-tyttöjä ja "pudotettujen vihollisten" määrää osoittavia kranaattirivistöjä.

    Plus että se risti on pirun coolin näköinen.
     
  2. Samiralfey

    Samiralfey 1st gear

    Turkkilaisten hävitettyä Maltaa 1488 ja 1526 keisari Kaarle V päätti 1530 luovuttaa sen johanniitoille (jotka oli karkoitettu Rhodoksesta 1522), sillä ehdolla, että he vastustaisivat turkkilaisten etenemistä. Ritarit alkoivat heti linnoitustöihin ja jatkoivat samalla perinteistä tehtäväänsä sairaiden auttajina. Heidän tunnuksenaan oli kahdeksankärkinen risti, ns. maltalaisristi, joka kuvasi heidän kahdeksaa kielikuntaansa ja ritarillista hyvettään, valkeana mustalla pohjalla. He rakensivat myös upeita kirkkoja ja palatseja, mm. Vallettan suurmestarin palatsin

    Elikkä tämänpohjalta voisi päätellä että miksi niitä on rodeissa yms. on että kyseiset rodikuskit jne. on kielellisesti lahjakkaita sekä harrastavat hyväntekeväisyyttä...


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Samiralfey 2003-07-16 11:51 ]</font>
     
  3. herrakani

    herrakani 1st gear

    ...ja miksi he eivät pidä turkkilaisista. :smile:

    Jokamiehen Niksipirkka:

    2000W kuumailmapuhaltimella on näppärä askarrella koritinauksen kanssa. Riittää lämpö sulattamaan tinan, ja jutut ei silti syty palamaan. Mutta sitä kaikki eivät tiedä, että jos kääntää lämmöt pois päältä tällaisesta, niin sitä on näppärä käyttää perheen koiran kuivaamiseen pesun jälkeen.
    Koira tottuu nopeasti hiljaiseen hurinaan ykköstasolla, ja einiin säikkyä tai tottunutta koiraa voi puhaltaa kakkostasollakin.

    Näin meillä Virkkalassa tänään. Kuuma on kun tinaa. Naama paloi eilen. Kohta rakennan autotallin tai katoksen tohon auton päälle, rrkele.
     
  4. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Niinpä, olen samaa mieltä, mutta kun tuollaisen heittää rodin kylkeen ja kaikki kyselee, että mikä toi on niin selitäpä siinä että:

    Siinä siis syy miksi tätä kyselen... :wink:
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Asun Los Angelesissa ja eräs tuttuni on vanhempi, pitkän linjan harrikka tyyppi. Hän on paneutunut mm. Hells Angels historiaan varsin syvästi, ja hänen mukaansa Angelsit aikoinaan halusivat korostaa sitä miten erilaisia he ovat muuhun yhteiskuntaan nähden ja yksi tavoista oli kantaa jotain natsi krääsää. Mikäs sen epäsosiaalisempaa, kuin hakaristi tai maltanristi (ainakin I-maailmansodassa Saksalaiset käyttivät sitä)Siis ilmeisesti näin rautaristi tuli moottori ympyröihin.

    Sitten ihan varoitukseksi Suomalaisille: jos haluatte säilyttää jonkinlaisen katu-uskottavuuden,älkää hankkiko mitään West Coast Choppers -tavaraa (niissähän on juuri tuo risti.) Ko. brandista on tullut niin mainstrean kamaa, että WCC paitoja näkee jopa aivan tavallisten perheenäitien päällä, WCC tarroja autojen ikkunoissa joiden omistajilla ei ole mitään tekemistä pyörien tai kustom/vanhojen autojen kanssa. Todellakin vain muoti juttu.
    Toinen brandi samassa maineessa on Von Dutch. Los Angelesin muotikadulla (Melrose avenue) on Von Dutch putiikki, jossa on Von Dutch farkkuja, monenlaisia paitoja Von Dutch logolla jne. Asiakas kunta ei todellakaan ole mitään Kustom Kulture porukkaa, vaan hip hoppareita ja muita muoti pellejä. Se kertookin paljon kun MTVssä oli Britney Spearsilla Von Dutch t-paita päällä.
    Sääli sinänsä, sillä ko. t-paidat on ihan ok. näköisiä+ Von Dutch oli pinstrippari ja Kustom taiteilija vailla vertaa.
     
  6. cubic_inch

    cubic_inch 1st gear

  7. Anonymous

    Anonymous Guest

  8. HEMI

    HEMI 1st gear

    West Coast Choppers

    Joo toi paita kävi vähän naurattaa hurjapäät kakosessa ku sillä kikkarapäällä oli yllään tollanen paita että mikähän wannabe bikeri se halus olla ja nyt joka lokäpoksyllä tietysti on myös sellanen paita ku siinä leffassakin. Todelliset HD/Chopperi miehet syö semmosia wannabe jätkiä aamupalaks. Toi viikinki ja pommittaja juttu kävis aika hyvin ,yleensähän ne on tosiaan viikingin näkösiäkin.

    Tuli tosta tän päivän tyylien sekoittelu vimmasta mieleen ku täänään kävin kaupungissa näin tyypin jolla oli rottatakki ja jotkut lokähousut jalassa ja jotku kalsarit päässä ja ei voi sanoo muuta kun että hirvee yhistelmä näin rok henkisen näkökulmasta. Ketuttaa ku asiaan perehtymättömät pitää esim jotain choppers paitaa vaikka ei olekkaan missään tekemisissä kyseisten vehkeitten kanssa toivottavasti törmäisivät okeisiin HardCore Bikereihin jotka "hellällä" kädellä valaisisivat heitä asiasta.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: HEMI 2004-03-04 21:04 ]</font>
     
  9. pas2

    pas2 Gearhead

    Jostain luin silloin kun nää ruksit rupes yleistymään kyllästymiseen asti, että se olis ikivanha suojeleva symboli jo ajalta ennen kun se otettiin maltalle.

    Eniwei, magee kuvio ja tekasin ittelleni pari paitaa komijoil lokoilla. Saa sit katu-uskottavuutta ko ajaa piikkihondalla :smile:

    Scottarin persiiseenkin sellasen sutasin Bambi-tarran viereen (vinkki: tosi kovat jätkät laittaa bambeja ja kukkia autoon) :grin:
     
  10. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Maltanristi, rautaristi jne. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kyseinen muoto kuuluu niihin joita on käytetty milloin missäkin yhteyksissä maailmanhistorian aikana. Ei ne natsit hakaristiäkään keksineet, sama symboli löytyy jo muinaisten eteläamerikan intiaaniheimojen koristeista.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: helppoheikki 2004-03-04 21:04 ]</font>
     
  11. pas2

    pas2 Gearhead

    Juu ja se taasen on onnea tuottava merkki.
     
  12. MrBeanville-76

    MrBeanville-76 1st gear

    Mä muistelisin et toi risti oli ristiretkeläisten merkki kun kävivät levittämässä kristinuskoa vääräuskoisille. Niitä, jotka asui Jerusalemissa varmaan pikkasen ketutti ku islamilaiset ja kristityt vuoronperään kävi pistämässä kaupungin maan tasalle. Hakaristi taitaa olla inkojen tai joidenkin vastaavien auringon jumalan symboli. Alunperin siis uskonnollisia merkkejä kumpikin. Kaipa minkä tahansa lainen risti on käynyt aikojen alusta paremmin puumerkistä kuin pelkkä suora viiva. Kristittyjen ristihän on vanha kidutuspaalu johon pahantekijät naulattiin.
     
  13. Fat Larry

    Fat Larry 1st gear

    Juu,u. Aamulehdessä oli joskus kuva Robbie Williamsista, ja kiinnitin huomion siihen että hänelläkin oli Von Dutch paita päällä. Ei voi muuta sanoa kuin että syö miestä moisen katseleminen. Jotenkin niin rietasta, että henkilön joka eli koko elämänsä "boheemielämää" eikä välittänyt maallisesta omaisuudesta, nimellä myydään nyt viimeisenpäälle kaupallista muotipaitaa jota "muotitietoiset" pitävät päällään suu virneessä tietämättä henkilöstä yhtään mitään. Tässäkin tapauksessa voin veikata että 99% varmuudella ko. "artisti" ei ole kuullutkaan että Von Dutch on ehkä joskus maalannut jotain, saati sitten mitään muuta Von Dutchista. Kymmenen vuoden päästä ihmiset puhuvat Von Dutchista tyyliin "ainiin se paitamerkki..."?? :sad:

    Aiheesta oli joskus hyvä thread yleistä osastolla

    Mitään maltanrististin oikeasta historiasta en tosiaan tiedä, mutta googlella asiasta selviää jos kyllin kiinnostaa, kuten J.J Laakso sanoikin.
     
  14. cubic_inch

    cubic_inch 1st gear

    nostetaan tä esiin.
    mä veikkaan että se risti tuli roddingiin sen takia että roddareilla 50 ja 60 luvulla ei ollu yhtään "respect for their parents". vanhemmat jotka oli mukana silloin kun oli sodat jne. ei varmaan tykänny niin hirveesti että lapset käytti joku nazi-symbooli, ja se oli just se joka roddarit (lapset) halunnu!
    Rebel pride!
     
  15. Tarmo

    Tarmo Gearhead

    Tietoa tosta Maltan ristin alkuperästä ja eriversioista löytyy netistä kunhan jaksaa vaan ettiä.
    Rautaristi ja Maltan risti päätyivät Rodeihin sun muihin aika pitkälle kapinasta vanhempia ja yhteiskuntaa kohtaan...

    Aiheesta on muuten tehty oivallinen biisikin. Laulu- ja soitinyhtye "Untamed Youth" esittää kappaleen: "Iron Cross"
     
  16. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    joo tuli tos maalattua viime yönä amazonin oviin tollaiset maltan ristit..ja vähän liekkiä..voin paljastaa et autost tulee varsinainen "pommikone"..punaisen paronin tyyliin..
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    no? kuvia!
     
  18. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    kuvat tulee nettiin kun kerkiää..mut tulee kumminkin..=)
     
  19. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Ostinpa tänään rompetorilta Wartburgin töötinpainikkeen, jossa vilkuttelee joku ristiretkeilijä kilpineen ja viittoineen. Arvatkaapa mikä cool kuvio siinä on sen hepun vieressä...???!!! :grin: :grin:
     
  20. Degenerated

    Degenerated Gearhead



    Satuitkos oleen täälläpäin viikonloppuna vai oliko se joku toinen?
     

Kerro tästä muillekin!