Maltanristi, Rautaristi, Chopperristi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Chevy ´53, 15.7.2003.

  1. pas2

    pas2 Gearhead

    Ääni teneriffan ristille, vaiks rakkauvve risti kommeempi on. Edelleen '39:iin tulee inkojen vanhat onnea tuottavat ristit etuoviin jos joskus saa liikenteeseen.
     
  2. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

  3. MadMike

    MadMike Gearhead

  4. janiluo

    janiluo Gearhead

  5. radio_king

    radio_king 3rd gear

    Juu,kovasti tuntuivat inkoille onnea tuottavan lopulta... :rotfl:
     
  6. pas2

    pas2 Gearhead

    No Suamen ilmavoimille / Suomelle tuottivat onnee ko ei jouvvuttu Neuvostoliittoon.
     
  7. human62

    human62 1st gear

    Kyllä se on silla lailla että ristinmerkkiä pitävät ovat uskovaisia kun kantavat tuota ristiä, sehän on symboli USKOSTA JA VAPAUDESTA ja liitetty ihmiskunnan historiassa uskontoon , ristiretkeläiset veivät sen ajan "moottoripyörillä" eli hevosilla ristinlippua kantaen kristinuskoa pakanamaihin jossa myös joskus miekkaakin käyttivät käännyttääkseen pakanat... :D

    Uskovaisten risti :D
     
  8. pas2

    pas2 Gearhead

    Kyllä. Yrjon rististä / rautarististä / Teneriffan rististä käytettäköön nimeä USKOVAISTEN RISTI.

    Mutta muistakaa edelleen toki historiasta aikaa ennen ristiretkiä jne väkivaltaisia hopotuksia että erilaisia ristisymboleja on ollu käytössä hyvän aikaa. Ml. "hakaristi"

    Ja itseäni vuodelta 2004 kompaten:
     
  9. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

  10. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Sekin käy. Siis Mantovanristi. Tuli vaan tuossa mieleen kun itsekin käytin vahingossa sanaa maltanristi tarkoittaen kuitennii tuota Mantovanristiä, tai vahtoehtoisesti rautaristiä. Ulkonäöllisesti ovat kuitenkin liki samanlaiset (ääriviivat). Se mitä ne kenellekin merkitsee on taas aivan eri asia. Ja yks lysti.

    Mutta kun se ei tahdo oikein kellekään painua alitajuntaan (enkä tarkoita nyt ketään tällä foorumilla vaan ihan omia kavereitani) että maltanristi on aivan jotain muuta kuin mitä kuvastot ja kataloogit antavat ymmärtää.

    Muistaakseni koko ketjun lukaisin joku aika sit läpi, mutta en sit vissiin. Detroit steel:n kommentista päätellen tuo Mantovanristi on mainittu jo aiemmin. Jäänyt huomaamatta. Taidan itsekin yrittää muistaa käyttää tuota Mantovanristiä jatkossa niin ei tule epäselvyyksiä kellekään :D Niin varmaan juuh...
     
  11. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Asiaa sivuten, kakkoselta tulee nyt elokuva ''Rautaristi''.
     
  12. jylhä

    jylhä 1st gear

    Kohtuuttoman väkisin väännetty leffa, yritin joskus katsoa.
     

Kerro tästä muillekin!