Matkahuollon bussiennakko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja LeSabre63, 25.5.2009.

  1. LeSabre63

    LeSabre63 Gearhead

    Matkahuollon bussiennakkoa ensimmäisen kerran käyttäneenä varottaisin muita em.palvelun käyttäjiä todella hitaasta rahojen tilityksestä myyjän tilille. Lähetin tuotteen 11.5 ja ostaja on noutanut tuotteen 14.5. Tänään on 25.5 ja aloin ihmetellä kun rahat eivät ole vieläkään tililläni. Syynäsin matkahuollon nettisivut tarkemmin läpi ja yllätyksekseni löysinkin syyn tähän hitauteen. Huom! Jos lähetyksenvastaanottopaikalla on matkahuollon asiamies tulee hänen tilittää saamansa maksu vasta neljän pankkipäivän kuluttua matkahuollolle. Matkahuolto tilittää rahat eteenpäin siten, että jos eri osapuolilla on eri pankit saattaa rahan siirtyminen ostajalta myyjälle max 14 pankkipäivää. Siis kolme viikkoa plus mahdolliset arkipyhät rahan siirtymiseen suomalaiselta tililtä toiselle. Enpä uskoisi että tänäpäivänä muka elämme jossain tietopahoinvointiyhteiskunnassa. Osiakin tulee paljon nopeammin maapallon toiselta puolelta.... :mad:
     
  2. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    on tullut huomattua, homma käy paljon kivuttomammin jos pyytää rahnat etukäteen tilille, edellyttäen että toinen osapuoli luottaa senverran että uskaltaa laittaa :odroll: ei tarvi odotella rahoja ja peljätä että hukkukohan ne johkin
     
  3. studio57

    studio57 Gearhead

    yksityisiltä matkahuollon pisteiltä on joskus odoteltu rahoja jopa 3kk... :soosoo:
     
  4. -TH-

    -TH- Gearhead

    tuo on ihan suunnitelmallista hyväksikäyttöä. miettikäähän millaset tulot tulee kun ihmisten rahoja seisotetaan muutama viikko omalla tilillä? hyvin junailtu tuo mh toiminta.
     
  5. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Samaa touhua on jos Nordean tililtä maksetaan johonkin toisen pankin tilille. Esimerkki maksettu Nordean tilillä 15.5 mun osuuspankin tilillä 22.5 iltäpäivällä eikä ole ensimmäinen kerta!
     
  6. johu

    johu Gearhead

    Ongelma on ne konkurssin partaalla keikkuvat nakkikiskat jotka muun toimen ohessa hoitaa tätä matkahuoltoa. Ne kun monesti tuntuvat käyttävän bussiennakolla saamansa rahat oman toimintansa pyörittämiseen. Matkahuollon omilta toimipisteiltä rahat tulee järkevässä ajassa.

    Nuo sivutoimiset on maksaneet vakuuden Matkahuollolle siltä varalta että firma katoaa asiakkaiden rahat taskussa ja summa oli muistaakseni 1500e luokkaa. Matkahuolto ei kuitenkaan suostu tilittämään tuota panttia käyttäen asiakkaiden rahoja vaan niitä joutuu odottamaan helposti kuukausia aivan kuten Studio57 varoitti. Se saako lähettäjä rahojaan miten kauan odoteltua josko ollenkaan mikäli asiamies konkassa ja maksamattomia yli tuon 1500e vakuuden edestä olisi kiva tietää.

    Jos jotain kalliimpaa lähettelee kannattaa tsekata webistä onko oikea matkahuolto vai asiamies matkahuolto. Jälkimmäisen tapauksessa on syytä käyttää jotain muuta maksutapaa.
     
  7. studio57

    studio57 Gearhead

    kerran yksi yksityinen MH piti melkein 5000euroa meidän firman rahoja ja seurannassa luki ettei asiakas ollut lunastanut niitä, noh kun asiaa ruvettiin tutkimaan oli tämä pienyrittäjä saanu rahat 4päivän sisällä ja "unohtanut" tilittää ne eteenpäin. kun soitin meidän paikalliselle edustajalle tästä asiasta niin rahat oli meidän tilillä parissa päivässä. rangaistukseksi tästä petoksesta sai pienyrittäjä vain muistutuksen eikä paikka kunnalle voinut enään lähettää JV:nä paketteja eli paikalliset matkahuoltoa käyttävät ihmiset kärsivät tästä ja joutuva nyt lunastamaan paketit 50km päästä. noh... paljon on matkahuollossa kuitenkin hyvää ja meidän firman paketeistä lähtee 90% vielä heidän kautta. harmittaa myös se ettei ne enään ole lauantaisin auki sillä siitä oli niin monesti hyötyä kiireessä oleville.
     
  8. SamiL

    SamiL Gearhead

    No mietitään. Nykyisillä talletuskorkotasoilla tulo on kyllä melko mitätöntä.
    Mutta näinhän se menee: Asiamiehen on tilitettävä bussiennakkorahat viimeistään neljäntenä pankkipäivänä paketin lunastuksesta. Nykyisin MH ottaa yleensä rahat asiamiehen tililtä suoraveloituksena neljäntenä pankkipäivänä. Jos ja kun asiamiehen ja MH:n tilit ovat eri pankeissa, tähän kuluu 1-2 pankkipäivää. Ainakin aikaisemmin MH tilitti rahat lähettäjille kerran viikossa (jolleivät nyt ole muuttaneet käytäntöä) ja jos asiamiehen tilitys sattui tulemaan juuri tämän päivän jälkeen, tästä tuli taas melkein viikko lisää viivettä. Siihen sitten vielä lisäksi viive, jos MH:n ja lähettäjän tilit ovat eri pankeissa.
     
  9. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    ahaa.. sitä siis odotetaan hyvässä lykyssä ens viikkoon rahoja..

    en lähetä enää mitään bussi/posti-ennakolla.. :mad:

    t.köyhä persaukinen jamppa... :oops: :lol: :rotfl:
     
  10. virta

    virta Gearhead

    Ja kallistakin tuo lysti on eipä ole tullut matkahuollolla paljoa JV paketteja lähetettyäkään.
    Posti on kuitenkin lähempänä ja paketti yleensä perillä seuraavana päivänä joten se on ihan OK.
     
  11. jus57

    jus57 Gearhead

    muistaakseni 8€ matkahuolto ottaa tilisiirrosta joten olenkin pyrkinyt luottamaan täällä oleviin kauppiaisiin sen verran että olen siirtänyt rahat suoraan tilille,vielä ei ole tarvinnut pettyä.Toivottavasti näin myös jatkossa, olisi helpompaa/halvempaa myyjille ja ostajille.
     
  12. buicksuper

    buicksuper Gearhead

    matkahuollon maksu systeemit on muuttuneet, suurimalla osasta asiamiehiä on nettiliittymä joka tilittää rahat eteenpäin heti kun paketti noudetaan, eri pankeilla menee kuitenkin jokunen päivä siihen rahan siirtoon.
     
  13. capri30S

    capri30S 1st gear

    Tämmöistä selitteli paikallinenkin matkiksen asiamiespiste, eikä anna maksaa visalla sen takia, kun joutuu tilittämään rahat heti, ja joutuu kuulemma itse odottelemaan luottokunnalta pitkään..
     
  14. buicksuper

    buicksuper Gearhead

    ei enään, myös luottokunnan maksut muuttui, ennen meni yli viikko, nyt rahat tilillä noin 3 päivässä.
     
  15. SamiL

    SamiL Gearhead

    318 asiamiestä käyttää tätä Loginet-liittymää, 12 vielä ei. Loginet ei suinkaan tilitä mitään rahaa minnekään. Se on ajantasainen lähetysten seurantajärjestelmä, joka kylläkin kirjaa lähetyksen noutamisen ja siitä 4 pankkipäivän kuluttua ennakkosumma otetaan automaattisesti suoraveloituksena asiamiehen tililtä. Sitten se maksu jää pääkonttoriin odottamaan seuraavaa lähettäjälletilityspäivää. Matkahuollon linja-autoasemat tilittävät bussiennakkorahat suoraan lähettäjälle, mutta asiamiehiltä tulleet mutkittelevat pääkonttorin kautta.
    Joten ei pidä edelleenkään asettaa ylioptimistisia odotuksia rahojen tilille tulolle.
    Asiamies ei kyllä pysty venkoilemaan tilitysten kanssa, koska vastaanottajan luovutuskuitti kirjaa Loginettiin noudon tapahtuneeksi peruuttamattomasti.

    T. Matkahuollon Ruotsinkylän asiamies
     
  16. SamiL

    SamiL Gearhead

    Luottokunnan tilitykset eivät kyllä ihan kulje lupausten mukaisessa tahdissa. Toinen syy on se, että LK vetää välistä provisiota. Asiamies on aika hölmö, jos ottaa bussi- tai postiennakosta maksun vaikkapa Visa Electronilla tai Mastercardilla ja maksaa omista rahoistaan asiakkaan tilaamista tonnin osista Luottokunnalle toistakymppiä.
     
  17. capri30S

    capri30S 1st gear

    Mites noi tavalliset matkikset sitten siihen pystyy? Nekö muka kiltisti maksaa noi provikat? Jos kortinlukulaitteessa on kaksi vaihtoehtoa, debit ja credit, niin pitäähän niitä nyt saada kumpiakin käyttää niin halutessaan..
     
  18. SamiL

    SamiL Gearhead

    Siinähän sitten maksavat. Sitä provisiota ei heille hyvitä kukaan. Moni ei varmaan edes tule ajatelleeksi asiaa. Nykyisin tosin on luvallista lisätä kulut summaan. Debit ja Credit ovat nykyään myyjän kannalta suunnilleen yhtä huonoja. Kummastakin menee provisio ja tilitystahti on suunnilleen sama.
    Näissä bussiennakkotilityksissähän ei lisäksi myydä mitään, vaan välitetään vain toisten rahaa eteenpäin.
     
  19. Eufomode

    Eufomode 1st gear

    Muutaman kerran olen joutunut käyttämään matkahuollon bussienakkoa kuin ostaja ei ole luottanut minun ja yksi kerta oli se kuin palautin myjälle ostamani rikkinäisen vahvistimeen bussienakolla kun me sovittin että kauppa puretan ja toinen tehokas vahvistin oli jo löytynyt Wasahifi'stä jonka varasin mutta matkahuollolla menikin sen verran kauan ennen kuin bussienakko rahat näkyivät tillillä että jouduin lainata vanhemiltta joka onneksi vielä silloin elivät kun ei liiken suostunut piitämään vaaruksessa sen ajan joka kesti ennen kuin bussienakko rahat olisi näkynyt kuin ei vanhemilla ollut pikku rahan putetta.

    Annoin vanhemille pankkikorttin ja tunnusluvun mutta kyllä he muutamaan vikkon joutuiva odotamaan rahojan en oikein muista kun se tapahtui aika kaua sitten mutta muistan että kauan kesti ja ilmaan heidään apua olisi jäänyt vailla hyvä vahvistinta. Ja kerran myyin isot kaiuttimet ja vhavistimen samassa paketissa bussienakolla ja sinäkin kesti kauan ennen kuin rahat näkyivät tilillä ja niillä olikin tarkittus osta skooteri mutta moni hyvä ja edullinen skotteri meni sivu suin kun kesti niin kauan ennen kuin rahat vihdin näkyivät tillitllä ja sitten kun ne vihdoin näkyivät niin kaikki halvat ja hyvät ja parhimmat skotterit olivat jo mennyt ja jouduin ostamaan paljon huonomman niin kallilla että minun rahat eivät rittänet mutta vanhemmat lahjoitivat erotuksenja taas olisin jäänyt ilmaan skotteria ilmaan vanhempien apua.

    Nyt olen taas myynyt bussienakolla kun ei ostaja luottanut minun ja paketti on haettu aikasin amulla 8 päivä sitten ja olen etukäten tilannut iphone akku ja työkalusaarja ja wifi dongeli television joka pian piitäisi hakea ja bussienakko rahat eivät tientnkän näy tilillä ja minä muistan hyvin että ne muutamaat kerrat joka oen lähettänyt bussienakolla on joutunut soita kallisen numeron rahojeni perän kun niitä ei vielä kandenkan viikon jälken ole näkynyt tilillä ja vastaus on aina se sama eli eivät osa sanoa muuta kuin että eivät tiedä koska näkyvät eivätkö myöskän pysty siitä katsoman mutta sanovat sitten kuitenkin että sen on ihan normalia että kestä yli kaksi vikkoa.
    Ja nyt minun vanhemmat eivät enä ole elossa joten kysymys kuulu kuka nyt minua autta ja siinäkin Matkahulotto tiena paljon kun 99 prosenttia niiden asiakaista soitta kalisen numeron rahojen perän kun niitä ei näy kahden viikon pästä

    Ystävällisin Tervesin: Eufomode.
     
  20. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Eilen käydessäni paikallisessa bussi asemalla siellä oli ilmoitus että lähetys joissa on yli 200 € jälkivaatimus pitää maksaa käteisellä. Syynä kortilla maksettaessa rahojen pitkä kirjautumisaika.
     

Kerro tästä muillekin!