matkalla californiaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja hara64, 22.3.2014.

  1. hara64

    hara64 1st gear

    tiedä sitten kuuluuko tämä aihe tänne,mutta siitä huolimatta.

    olis tarkotus lähteä "sivistys" matkalle californian suuntaan lokakuun puolessa välin kahdeksi viikoksi.

    heräs tässä muutama kysymys.

    -mihinkäs suuntaan kannattaa mennä,noin niinkuin kustom kulttuurin merkeissä?

    -onkos tuohon aikaan enään minkäänlaisia häppeningejä siellä?

    kysymyksiä varmaan tulee tässä vielä mieleen myöhemmin, joten niitä laitan tänne sitten lisää.

    kaikki kommentit,ohjeet ja muutkin informaatiot otetaan mieluusti vastaan.
     
  2. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

  3. Super Mario

    Super Mario 1st gear

    Ihan ekana tulee mieleen:

    -Vuokraa tai osta auto. ilman omaa kulkupeliä
    liikkuminen hankalaa.

    -Osoitteet kannattaa selvittää tarkasti. navigaattori saattaa antaa osoitteet miten sattuu

    -Uskoisin että LA:n kulmilta ainakin löytyy tapahtumia.
     
  4. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Ainiin, unohdin, että vastikäänhän mä postasin eräälle toiselle foorumille aiheesta tällaisia vinkkejä

    - Varaa aikaa ihan minimissään 2vk, mutta älä silloin tod ahnehdi matkasuunnitelmaan jokaista nähtävyyttä
    - Suunnittele matka-aikataulu väljäksi, jotta voit muuttaa matkan suunnitelmia lennosta.
    - Vuokraa niin iso ja tilava auto kuin perse kestää. On mukavampi ja turvallisempi taittaa matkaa Escaladella kuin Priuksella...
    - Älä suotta pakkaa mukaan koko vaatekaappiasi, vaan varaudu siihen että saat Outletista satasella matkalaukun täyteen. Ja matkalaukkuja mukaan niin paljon kuin lentoyhtiö sallii.
    - Kun käyt huvipuistoissa ja muissa nähtävyyksissä, investoi aina parikymmentä taalaa kalliimpiin VIP- tai Front of line -passeihin. Se todellakin kannattaa etenkin sesonkiaikoina, jolloin jonot ovat aivan helvetilliset.
    - Isoihin huvi- ja teemapuistoihin kannattaa mennä heti avautumisaikaan, niin hyvällä tsägällä saattaa ehtiä kiertämään ainakin mainittavimmat kohteet, joskin tosi isoihin mestoihin kannattaa varata ainakin pari päivää.
    - Muihin suosittuihin nähtävyyksiin (esim Alcatraz) liput on syytä varata jo pari päivää aiemmin
    - Pidä rento asenne messissä ja esimerkiksi LA:n rodi- ja speedshopeissa kannattaa mennä rohkeasti koputteleen ovelle ja kyselemään. Vastaanotto on rento ja ystävällinen
    - Kalifornian autotapahtumia: http://www.socalcarculture.com/
    - LA on aivan giganttisen kokoinen alue ja ruuhkat sen mukaiset. Varaa aikaa matkantekoon ja pidä pää kylmänä. Muista että vilkulla saa aina tilaa.
    - Jätä "tyhmät amerikkalaiset" -tyyppinen takapajuinen ajattelu viimeistään Oak Barreliin ennen portille kävelemistä...
     
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mjoo.. Just viikon Californiassa/Nevadassa viettäneenä..

    Ihan ehdottomasti otat älyluurin mukaan, tai ostat sen suoraan paikan päältä, esim uusin iippari on pari sataa halvempi kuin euroopassa.
    Ostat etukäteen readysim.com:sta prepaid datakortin, surffailu ei maksaa kuin muutaman kympin. Itse en ottanut etukäteen korttia, koska luulin paikanpäälkin niitä saavan ostettua, ei saanutkaan.
    AT&T:lta hommasin kuukauden prepaidin, 2 gigaa tiedonsiirtoa ja rajattomat puhelut sekä viestit jenkeissä.
    Maksoi 60 taalaa ja on voimassa kuukauden. Helpottaa kun tarttee soittaa taksia, tsekkaa hintoja, hotelleja tms lennosta.

    Vuokra-autoksi esim suv, kivampi katsella maisemia korkeammalta, tilaa riittää ja varusteita piisaa.


    Mihin mennä?? Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka on Galpin Auto Sports, pohjois LA:ssa.
    Se duunas 5 ja 6 kaudet pimp my ridesta. Hienoja autoja näytillä ja ennen kaikkea ne keräilee Ed Roth:n autoja. Jos siis vanhat show-autot kiinnostaa? Se näyttely on kaiken lisäksi ilmainen. Tuollaista nyt alkuun..
     
  6. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Rajaa vähän mitkä asiat kiinnostaa niin on helpompi listata... Nähtävää riittää!
     
  7. hara64

    hara64 1st gear

    kiitos jo tulleista vastauksista =) meillä ei ole aikataulua silloin kun ollaan lomalla,kunhan ihmetellään ja mennään sinne missä vois olla jotain kiinnostavaa. autothan ne on tälläsen "nuoren pojan" mielessä joten siihen liittyvää tulee ainakin hämmästeltyä. autoksi olin ajatellu vuokrata jonkun avon. lähtöönhän on aikaa vielä yli puol vuotta joten on aikaa suunnitella ja laittaa juoksevat asiat kuntoon.
     
  8. umpio

    umpio 3rd gear

    Reissasin Floridassa, mutta eiköhän nämä kokemukset päde toisellakin puolella maata...

    1. Puhelin messiin jo heti ensimmäisenä päivänä. Älyluuri tietysti helpottaa asioita, mutta yksi vaihtoehto on ottaa läppäri/tabletti mukaan; paljon mukavampi selailla nettisivuja. WLAN löytyy jo aika kattavasti joka paikasta, jossa on kauppoja tms. Olikohan mäkkärillä joka paikassa ilmainen WLAN, vai oliko se joku muu ketju. Ainakin FL:ssä oli tarjolla kytkypaketteja, joissa ei hinta päätä huimannut. Eli puhelin ja kortti samassa; toimintavalmis saman tien.

    2. Aikataulu väljäksi. Oikeasti.

    3. Edelliseen liittyen; selvittele jo vähän etukäteen minne aiot(te) pään kallistaa illalla; meille kävi muutamassa paikassa niin, että kun toinen autoseurue oli hätähätähätähätä -moodissa jo 3 p.m. , niin tuli sitten otettua se ensimmäinen tai toinen motelli, jos vain huoneet näyttivät siisteiltä. Esim. Daytonassa sitten tuli takkiin 35 taalaa yöltä tuon hätäilyn takia :argue:

    Muuten tuossa jo aika hyvin on muilta neuvoja tullutkin. Jaa niin, yksi juttu vielä. Ruoka. Jos olet pikaruokaihmisiä, katso laatikon ulkopuolelle ja käy syömässä jotain muutakin. Oikeasti. Tuosta maasta löytyy aivan järjettömän hyvää ruokaa kohtuuhinnalla, joten KFC:t jne. voi omasta mielestäni jättää vähemmälle. Toki niissäkin kannattaa käydä tekemässä vertailevaa tutkimusta Suomen "mäkkärien" ja "oikeiden" mäkkärien välillä :p
     
  9. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jaahas, ruuhkia paljon ja oma auto välttämätön...
    Vaimo tuossa suunnitteli, että syksylle olisi pakko päästä reissuun, jostain syystä Los Angelesiin on lennot nyt älyttömän halpoja, joten se on listalla korkealla.
    Marraskuussa olisi ajallisesti mahdollista, eihän siellä enää kovin lämmintä taida silloin olla.
    Tuo liikkuminen siellä vaan mietityttää ja toisaalta järkevä majoitus (hinta/laatu).
     
  10. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ei liikkumisessa mitään ongelmaa ole. Auto alle ja menoks. Majoittumisia ei tartte etukäteen miettiä, kurvaat motelliin kun tulee väsy. Isot ketjut tarjoaa aina suunnilleen saman tason/hinnan, itsenäisistä ei aina tiedä.
     
  11. max

    max Double Gearhead

    Omalla kohdalla Pomonan Swappi sekä Long Beachin Hi-Performance Swappi olivat kyllä parasta antia viime Californian reissulta.
    Ovat hienoja tapahtumia,vaikka et olisikaan hankkimassa varsinaisesti näistä tapahtumista yhtään mitään.
    Välittömien perusamerikkalaisten kanssa pääsee siellä hyvin juttuun ja tinkiminenkään ei ole kiellettyä.
    Jos vaikka olisit tekemässä SBC tai BBC mottia,niin hyviä ja halpoja löytöjä edelleen tekee.
    Siellä on myös määrätty kaljateltta,ja suomalaisia löytyy sieltä jostain kumman syystä aina, kun haet uuden kolpakon.
     
  12. asperiini

    asperiini Gearhead

    Pomonan Swappi on kyllä kokemus, sehän aukee jo aamu viideltä joka nyt ei tietysti kolmelta aikaeron takia heränneelle suomalaiselle ole mikään ongelma. Kahdeksaltä kun menet niin parhaat palat on jo viety... Itsekin meinasin tuonne taas mennä huhtikuussa, ihan vaan ihmettelemään tavaran ja väen paljoutta. Samalla viikonlopulla myös MATS eli Muscle Cars at the Strip jonne myös ehdittävä Hellcatteja ihmettelemään.
     
  13. max

    max Double Gearhead

    Tämä alumiininen häränkallo avatar on just Pomonan Swapista ostettu,ja kovan tinkimisen jälkeen mexicolaisen kanssa hinta oli 50$.
    Vaan niin kuin esimerkkinä et monenlaista sieltä löytyy.Koristaa mun tallin julkisivua,ja monta ostajaa sille on ilmoittautunut(turha vaiva).
     
  14. 1320

    1320 Gearhead

    Kyllä tuolla Marraskuussakin vielä tarkenee, illalla ja aikaisin aamulla on hieman viileämpää (Tosin ohut takki T-paidan päällä riittää silloinkin...) ja päivisin oli välillä ihan tukalan kuuma kun 2015 tuolla käytiin NHRA Finaaleja katsomassa. Oliskohan parhaimmillaan ollut joku 36 astetta lämmintä päivällä eli ei siellä kylmä päässyt yllättämään.:rotfl:

    Erilaisia autoaiheisia nähtävyyksiähän tuolla riittää niin paljon kun vaan jaksaa kiertää. Cruisingejakin on niin paljon, että väkisinkin muutamaan pääsee käymään.

    Ja Pomonan Swap on kyllä käymisen arvoinen tapahtuma. Silloin aamuviideltä siellä on pakko olla paikanpäällä, jos meinaa ehtiä kiertelemään. Viimesyksynä siellä oltiin, ja osamyyntikojut koitettiin kiertää aika ripeästi jotta ehtii katsella autojakin, mutta meni siihen 7 tuntia ennenkuin osat oli kierrelty ja osteltu. Autoja on niin paljon että riittää, ja niitä kannattaa kanssa kierrellä, hienoa kalustoa on toinen toisensa perään...
     
  15. rb

    rb Double Gearhead

    Me oltiin 2015 marraskuussa Pomonassa, eikä talvitakki ollut yhtään liikaa.

    Oikeesti jos +1 oli silloin aamu viideltä ja myyjillä oli kaiken näköisiä kaasulämmittimiä viritetty, että ne tarkeni siellä.

    Eiku 2014. :odoops: .................... vitut 13

    Miten niin dementikko... :odeek:
     
    Muokattu: 28.2.2017
  16. 1320

    1320 Gearhead

    Jaa no noin aikaisesta aamusta ei oo kokemuksia, me kun 2015 Marraskuussa oltiin, niin riitti kun kerkesi aamukahdeksaksi Pomonan kisakatsomoon. :odwink:
    Voihan se olla, että meillä kävi sit hyvä tuuri lämpötilojen kanssa, mutta silloin oli kyllä senverran lämmintä ettei talvitakkia olis voinut kuvitellakaan. Tosin ei me yömyöhään pyöritty kaupungilla, kun aina seuraavana aamuna oli kuitenkin herätys, jotta ehtii taas kasiksi sinne kisoihin.:poff:
     
  17. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Toyopet herätellyt vanhan aiheen uudelleen henkiin. Kyllä oma auto on välttämätön, kohteet kannattaa suunnitella etukäteen. LA on hyvä kohde. Marraskuu on OK. Majoituksia löytyy vaikka mitä, halvoista tienvarsimotelleista hienompiin hotelleihin.
     
  18. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Liput tuli ostettua muutama viikko sitten ja lähtö olis maaliskuun lopussa. Meno Las Vegasiin ja kotiin Losista. Pituutta reissulla lähes kaks viikkoa.
    Täähän tarkoittaa ainakin sitä että pitää auto vuokrata sellaselta ketjulta että palautus onnistuu noin toiseen "kylään".
     
  19. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ei ongelma, joku extra maksu saattaa joskus mennä.
     
  20. cuda1971

    cuda1971 Gearhead

    2014 loka-marras vaihteessa oltiin ja sillon oli poikkeuksellisen lämmintä,tohon vuodenaikaan kelit saattaa vaihdella paljonkin,mutta ihan ok aika muuten matkailla kun ei ole ruuhkaisin sesonki,tosin viikonloppuisin on silloinkin ihmisiä liikkeellä paljon.
    Oltiin San Diegossa sekä kierrettiin sieltä Grand Canyonin ja Vegasin kautta takas losiin.
    Losissa ei varsinaisesti oltu kun yx yö,yövyttiin hieman kaupungin ulkopuolella rauhallisesemmassa kylässä,tosin matkoihin meni hiukan aikaa mutta 1 tietä mukava ajella.
     

Kerro tästä muillekin!