Matkamittarin rullauksen selvitys autocom cdp+?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja bemaristi, 13.1.2021.

  1. bemaristi

    bemaristi 1st gear

    Morjesta!

    Tuossa vikakoodeja lukiessani autocom cdp+ laitteella kulkupelistäni (bmw e90 330xd) pisti silmään, että vikakoodeihin liitetty "Distance indicator" näyttää jokunen 100tkm enemmän kuin auton oman mittariston kilometrilukema. Maalaisjärjellä pääteltynä tuo distance indicator kuulostaisi kilometrimäärältä, jolloin vikakoodi on tallentunut muistiino_O. Taitaapi olla matkamittaria pyöritelty. Eikös tuo rullaaminen yleensä piiloteta aika paljon tarkemmin ettei ihan näin sattumalta selviäisi tuo, vai olenkohan vain seonnut ja tehnyt vääriä johtopäätöksiä?

    Mahdetaankohan tuo vikakoodeihin liitettävä kilometriluku kenties kaivaa ecusta vai jostain muusta ohjausyksiköstä? Jostain olin kuullut että kilometrilukemia on vähän tallennettu sinne sun tänne autoon muistiin. Saiskohan tuolla softalla tai jotenkin muuten tarkistettua näitä muita kilometrilukemia, jotta selviäisi tuo todellinen kilometrimäärä? Jos kenties tämä vikakoodeille kilometriluvun antava osa olisikin vaihdettu jostain enemmän ajetusta menopelistä tuohon:cool: Vaikea uskoa tuota autoa noin paljon ajetuksi:)

    Kiitos jo etukäteen!
     
  2. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Ne heittää joitain prosentteja eri yksikössä. Tarkista useemmalta esim valoilta yms. Luomalla koodi sinne. Mulla e61 530xd tuonti auto mittarissa 400tkm mutta vika koodeissa 500tkm elikkä todennäköisesti ruuvattu. Yleensä todellinen jää moneenkin ohjaimeen kun pitäisi kaikista erikseen muuttaa.
    Tämä oma käsitykseni asiasta. Tullut myös vastaan toisin päin heittoa tuonti autossa niin oisko verotus syistä nostettu
     
  3. bemaristi

    bemaristi 1st gear

    Jees, näin arvelinkin. Osaisitko sattumoisin heittää vinkkejä miten voisin tarkastaa muilta yksiköiltä tuon kilometrilukeman? En meinannut löytää mistään:odroll:
     
  4. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Ja jos valomoduulissa on se jokin 500tkm+ lukema niin on ihan normi bugi että se lukee siellä vikakoodien puolella.

    Autocom on vähän nihkeä näiden kanssa. Esim. Inpa näyttää moduuleista kilometrit huomattavasti fiksummin.
     
  5. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Luomalla niitä vikoja ilmastoinnille yms. Muille yksiköille. Mulla näyttää muistaakseni muut noin 10tkm samaa paitsi mittaristo akkukin on koodattu 460tkm
     

Kerro tästä muillekin!