MB 190E 2.3-16 - Museoauto projekti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja EVO X, 25.2.2019.

 1. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Melkein pistää harkitsemaan acs:sään lähtöä tää proggis :odeek:
   
  palontie, wilburi ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 2. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Mä voisin tulla makaamaan takapenkille..:rolleyes:
   
  Pertti K ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 3. Carpenter

  Carpenter Double Gearhead

  Älä vaan sano että vielä stringeissä...
   
  Camino'79 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 4. palontie

  palontie Double Gearhead

  Hae mut kyytiin.
   
  Pertti K ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 5. EVO X

  EVO X Gearhead

  Nyt tää alko mennä oudoksi :eek:
   
  Mikkis, Pertti K, Gary Grand ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Nythän kaikki on yrjön kyytiä vailla :rotfl:
   
  jariha tykkää tästä.
 7. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Kaikenlaisia kötöstyksiä ne näyttelyyn kelpuuttaakin.
   
  Muokattu: 31.10.2019
  Pertti K ja EVO X tykkäävät tästä.
 8. EVO X

  EVO X Gearhead

  Niinpä..! Joku rääpy
   
  Carpenter tykkää tästä.
 9. hmr66

  hmr66 3rd gear

  On siellä ollut Datsunikin....
   
 10. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Sarkasmi on vaikea laji. :rolleyes:
   
  eilhik, palontie, Gary Grand ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. EVO X

  EVO X Gearhead

  Ihan aihetta sivuten, niin se Classic puoli oli mielestäni FHRA:lta hyvä veto. Se vaan jäi hieman vaisuksi viime kevään pilotissa, joten toivottavasti se saadaan yhtä näyttäväksi kuin jenkkihalli ensi vuonna.. niin ja ne valot, niille täytyy tehdä jotain jos ne on siinä samassa hallissa, ne oli aivan järkyttävät. Todella kolkko fiilis siinä hallissa.
   
 12. jariha

  jariha Gearhead

  siitä klassikhallista tykkäsin kun oma mosse oli siellä beetrefolkaluella:eek: ei tule onneksi enää toistumaan:D
   
 13. EVO X

  EVO X Gearhead

  Se olis vähän niinkuin hänessä! Sain Pulttikanavalta huolletun Beckerin perjantaina, ja pääsin asentamaan sitä paikalleen. No, sehän päätti että vielä joudut hommiin, vaikka Lappeenrannassa siihen oli viikon testikäytön jäljiltä vaihdettu kaikki konkat, taajuuskytkin, kasettidekki kokonaisuudessaan, piirilevyn joustojohdin ja kasetin hihna. Aluksihan se ei lähtenyt päälle ennen huoltoa, joten konkkien vaihdon jälkeen se alkoi toimia, mutta nuo muut viat ilmeni koekuuntelun aikana. Samalla mukaan lähti Beckerin omille liittimille modattu linjamuunnin, johon sain RCA:t kiinni vahvistinta varten..

  [​IMG]

  Noo, sain laitteen kiinni, niin oikea etukanava ei kuulu. Purin jo kaiuttimet, mutta lopulta syy löytyi löysästä liittimestä mankan takana. Kokeilin kasettipuolta, ja se toimi ok. Sitten kasasin kamat ja työnsin mankan paikalleen. Radio toimii, mites kasetti. No ei. Ei sitte millään eikä millään kasetilla. No romut irti ja tutkimaan. Olin yhteydessä Pulttikanavaan ja he olivat yhtä ymmällään kuin minäkin.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tänään sitten aloin tutkimaan enemmän ja purin niin paljon konetta että pääsin tutkimaan saatujen ohjeiden perusteella mahdollisia vikapaikkoja. Yhtäkkiä silmään osui pieni johdon pää joka meni kasettidekin moottorille, kappas siitä oli miinuskaapeli katki. Nakkisormilla olikin työmaa saada tollanen minijohto korjattua, mutta hyvä tuli. Sitten jännityksessä autoon testaamaan.. jaa.. ei, ei toimi. Voi.. no taas auki ja katso mitä muuta siellä on, ja sieltähän paljastui, että dekin hihna oli päässyt rullan yli ja hiertänyt kiinni. Huh, se kuntoon ja voilá, toimii!!

  [​IMG]

  Vihdoin sain paketin kasaan ja huudattamaan -85 vuoden Mötley Crüen C-kasettia. Hain vielä Motonetista 4-Connectin C-kasetti Bluetooth adapterin, joka toimii sisäisellä akulla 10h. Ihan näppärä laite jolla saa sitten vaikka Spotifyn soimaan.

  [​IMG]

  Vielä garage tarrat ovilaseihin, ja klubin tunnus tuulilasiin niin siinähän se. 13pv tätä kuuta on sovittu tarkastus, joten hyvällä säkää ehdin vielä loppukuusta käydä leimaamassa ja muutoskatsastamassa auton MR ajoneuvoksi.. tuossa tuskin lienee hirveästi arpomista meneekö se tarkastuksesta läpi.

  [​IMG]

  Pakko laittaa vielä kuva noista valaistuista aurinkolipoista kun ne on niin makeet -85 vuoden autossa.

  [​IMG]
   
  Mikkis, musta78, Pande_K ja 18 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. EVO X

  EVO X Gearhead

  Sain tuon ajopäiväkirjan lainaan Classic data tarkastusta varten, niin täytyy kyllä sanoa, että uskomattoman tarkkaa dokumentaatiota. Sieltä löytyy kaikki, siis ihan kaikki ajot kirjattuna ensimmäisen viiden vuoden ajalta. Myös polttoaineen tankkaukset/kilometrit/tankkauspaikka ym.

  Eräs hieno yksityiskohta oli tuo hifi maininta, jossa kerrotaan mitkä kamat autoon on asennettu -86, ja mitä siihen oli aluksi kaavailtu asennettavaksi. Autossa ei ollut tehtaalta soitinta ollenkaan, eikä edes johtoja kaiuttimille.

  [​IMG]

  Ilmeisesti haaveissa oli ollut soittimeksi Alpine 5900, jonka lisäksi 3318 Equalisaattori. Näitten lisäksi oli vielä haaveiltu Pioneerin subwooferista. Lopullinen kokoonpano on kuitenkin ollut Alpine 7273E ja kaiuttimiksi on valittu taakse Alpine 6245 ja eteen 6241.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ja eihän siitä hieromisesta nyt tule loppua taas..
  Tuossa ajopäiväkirjassa oli muutama valokuva auton alkuvaiheilta vuodelta 85-86. Kuvat on otettu Saudeissa. Konehuoneen kuvassa näkyy selvästi tuollainen kokoonpanotarra, ja se oli aika hyvälaatuinen, joten otin ja tein siitä vektorin ja tulostin uuden. On muuten aavistuksen hiekassa tuo pannu vaikka kilometrejä on tuossa jotain 3000-4000t mittarissa.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ja tottakai se pienoismalli pitää takaikkunalla olla! Oli yllättävän hankala löytää musta 2.3-16 pikkuauto, hopeeta ja kultaista kyllä on. Tämän mallin koko on 1:43. 1:18 oli ollu makee, mutta eipä ollut myynnissä.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Muokattu: 8.11.2019
  Seevu, rekkamies, A.Naali ja 13 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Piti ihan hattu laittaa että voi nostaa tälle projektille....
   
  falcon1, musta78, jariha ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. dart -66

  dart -66 Gearhead

  ...vetää sanattomaksi...
   
  EVO X, jariha ja palontie tykkäävät tästä.
 17. Esaa

  Esaa Gearhead

  Rytmiradio taajuus 80 luvunlopusta:odsmile:.

  [​IMG]
   
  EVO X, Kowalski, dart -66 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 18. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Yöpöllö ja Joni Heinonen
   
  EVO X ja Esaa tykkäävät tästä.
 19. EVO X

  EVO X Gearhead

  Keskiviikkona kävi Classic Datan Anssi tarkastamassa auton, eli MR tarkastus ja arvonmääritys olisi nyt tehty. Tosin vielä en ole saanut mitään papereita, joten en tiedä mikä on lopputulema. MR toki oli ihan läpihuutojuttu, ja kyllähän niitä kehuja tuli myös kaikennähneeltä asiantuntijalta.
  Nyt sitten odotellaan kauanko tuolla Posti nimisellä yrityksellä menee aikaa toimittaa ne paperit että päästään katsastamaan.
   
  Gary Grand, ramman, Bukero ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. palontie

  palontie Double Gearhead

  Kauan...
   
  Camino'79 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!