Mercury -58

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Mercury_king, 22.12.2003.

  1. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    Tietääkö kukaan montako -58 Mercury suomi-autoa on ollut kaiken kaikkiaan ja montako on tuoto ameriikasta? Haluaisin tietään yhden Mercury Monterey -58 tarinan..Se liikkui joskus 60-70 luvulla savossa (mikkelin yläpuolella).Se oli väriltään musta ja V8:lla.Kaikki vihjeet tervetulleita.
     
  2. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Itse olen nähnyt Kokkolassa projekti 2d Sedanin ja Helsingissä liikenteessä 4d HT STW:n, molemmat uustuotuja. Pakkohan niitä on olla enemmänkin Suomessa vaikka tuo ei ihan suosituin uustuontiauto olekaan.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Restaurantapäivillä ja Pick Nickissä näkyi pari vuotta sitten valkoinen 4Dht Montclair.
     
  4. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Olikohan Kaijalaisella myynnissä uustuonti 4d Sedan?
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Yhden mustan Montereyn omistaja olin vuoden verran 70-luvun lopulla. Rekkari oli muistaakseni H-alkuinen, joten jostain hämeen suunnasta auto oli jossain vaiheessa kulkeutunut Jyväskylään. Se taas ei kuitenkaan todista missä auto oli 60-luvulla, koska tuolloinhan kilvet piti vaihtaa läänijaon mukaan omistajavaihdosten yhteydessä.

    Auto oli jo siinä vaiheessa ollut ns. kovemmalla kulutuksella ja tuulilasi rikki. Tuulilaseja siihen piti teettää kaksi, koska ensimmäiseen oli jäänyt joku jännitys ja se halkesi ennen asennusta. Lasihan tuli pitkälle taakse auton sivuille.
    Täytyy tsekata kuvia, jos sen vanhan rekkarin näkisi niistä ja oliko vuosimalli 58 niinkuin muistelen, vai sittenkin 59. Sitteemmin auto purettiin ja runko hiekkapuhallettiin. Kasaus taisi kestää useampiakin vuosia. Sekin tieto löytyy mihin suuntaan auto lopulta lähti Jyväskylästä.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

  7. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    Kyseinen Mercury ,jota etsin on vm.58. Yksi omistaja oli Lauri Kiiverinen,kavereiden kesken Lasse.Lasse ja veljekset omistavat Mercuryn kimpassa. Auto oli muistaakseni musta 4d eli jonkun firman ex-edustusauto.Sen saattoi bongata Rantasalmella,ravintola Kalle Kustaan edestä.Mercusta hajosi vissiin bensapumppu ja se jätettiin odottamaan parempaa aikaa.
     
  8. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    En ole nähnyt viimeisen 4 vuoden aikana myynnissä yhtään kokonaista -58 Mercuryä. 57 ja 59 olen nähnyt muutaman myynnissä. V8-magazinessa olen huomannut myytävän vaan mittariston ja jokusen ohjekirjan.
     
  9. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    Penalla oli tai on myynnissä -59 Monterey sekin uustuonti.
     
  10. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    Mihin ovat hävinneet kaikki -58 Mercury Suomi-autot??? tietäisikö Fiskis asiasta mitään?? Kiiverisen Mercury oli rek. 8-henkilölle...
     
  11. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead


    Oliko omistamasi auto Suomi-auto??Pystyisitkö lähettämään kuvia e-mailiin?
     
  12. scamp

    scamp Gearhead

    hyrylässä pojat ajeli 80-luvun loppu puolella suomi 58:lla oli metallin hohto sininen 4ovinen tolppa.
     
  13. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead


    Missä on hyrylä?? missä kaupungissa? Missäpäin nykyään kyseinen Mercury on?
     
  14. slitre

    slitre 1st gear

    Tuusulan kunta, hyrylän kylä...noin niinkuin virallisesti. n15km helsinki-vantaan lentokentältä pohjoiseen. Hyrylän mercury oli joskus vuonna 79 V8 esittelyssä. Viimeksi näin kyseisen Mercuryn pukinmäessä eräällä parkkipaikalla noin 5-6vuotta sitten, oli silloin vielä ihan ok kunnossa.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eräitä vuosia sitten... Faikun ostoreissulla Aurassa, samassa tallissa mattamusta Mercury, olikohan Monterey...
     
  16. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Toki melkein identtinen auto mutta eikös se vuonna -79 Veekasissa ollut Monterey 4d Sedan ollutkin -57? Listoituksiin tms. en ota kantaa mutta ainakin siinä oli vain yhdet etuvalot.
     
  17. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    Niin amerikkalaisiin tuli "tuplavalot" vuonna 1958...
     
  18. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead


    Oliko omistamasi auto -58?
     
  19. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    Eikös AKE:sta saa jonkinlaista tietoa Suomi -58 Mercury Monterey´sta? Pitänee vissiin tilata vanhempia mobilistin lehtiä tai kysästä ite K.L.B:ltä...
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Porissa liikkui `80-`90 luvun taitteessa uustuonti `58 Monterey 4-d sedan alkuperäisellä 430 optio-koneella (!). Käsittääkseni auto huilaalee vieläkin jossakin Porin seudulla.
     

Kerro tästä muillekin!