Metallihohto maalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Anonymous, 4.10.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mistä se johtuu että välillä metallihohdolla maalatessa maali rypistyy, eli kiehuttaa edellisen maalikerroksen? Mitenkä metallihohto tulisi maalata ja lakata?
     
  2. malonari

    malonari 1st gear

    Jos pohjamaali ei ole ollut kuivunut tai alla vanhaa vahaa/jotain rasvaa.
    Sama rypytys ongelma tulee tavallisillakin maaleilla jollei maalattava
    pinta ole kuiva ja rasvoista, siliconeista puhdas .

    Maalit on niin hinnakkaita et säästää kun pohjat tekee huolella .
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ja jotkut maalit ei vaan sovi yhteen, eli uusi pinta kiehauttaa alla olevan maalipinnan. Siihen pitää sitten levittää joku väliväri tai hioa kaikki vanhat alta pois.
     
  4. Jatikka

    Jatikka 1st gear

    No ensinnäkin kaikki maalit ei tietenkään sovi yks yhteen, esim. jos vedät 2-komponenttista 1- komponenttisen päälle ,on lopputulos aika rujo. Kannattaa ottaa selvää maaleista ennenkuin aloittaa mitään maalaushommia. Kunnolliset pohjatyöt on aika lailla kunnollisen maalipinnan perustana. Malttia myös sen haihtumisajan ja kuivumisen kanssa!
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Täh? Yleensä metallihohtomaaleista se itse maalipasta on yksikomponenttinen ja lakka 2k :eek:
     
  6. Stargraft-91

    Stargraft-91 Gearhead

    Jos olet hionut alla olevan metallivärin jostain puhki, niin päälle vedetty kaksikerrosmetallin väriosa kiehauttaa sen puhki hiotun maalin poikkipinnan. Eli pintaan tulee semmoiset kartasta tutut korkeus käyrä kuviot.

    Ongelma poistuu, kun kysyt maalikauppiaalta eristys väriä, joka samalla toimii vaikkapa hiontavärinä. Sitten vaan kunnon haihdutukset ja kuivuminen, niin ongelmia ei pitäisi olla
     
  7. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    vesiohenteisilla ei oo tuotakaan ogelmaa
     
  8. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    mutta eikös jos alla on vesiväri ja päälle vetäsee öljy/alkydi värin tai muun alkaa se krakleeraamaan?
    Vai oonko väärässä?
     
  9. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    no vesiohenteinen ei tarkota vesiliukoista tms haihduttuaan se lakataan normaalilla liuotinpohjaisella hs lakalla taitaa sikkens olla ainoa joka on tähän mennessä kehittänyt vesiohenteisen lakan
     

Kerro tästä muillekin!