metsälöydöt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja lennu, 22.2.2002.

  1. lennu

    lennu 1st gear

    onko olemassa mitään mahdollisuutta saada rekisteriin ja baanalle ns.metsälöytöjä eli kun auton omistaja ja paperit on hukassa mutta auto nököttää tallella tai vastaavasti jos auton omistaja on kuollut eikä perillisiä ole...
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kyllä on. Pitää olla rek.nro tai valmistenro. jolla saa AKE:sta tilattua auton vanhan rekisterikortin. Lisäksi joko luovarit viimeiseltä rekisteriin merkityltä omistajalta tai jos on ollut pois rekisteristä tosi pitkään riittää selvitys viimeiseltä 10 vuodelta.
    Alla AKE:n näkemys asiasta:


    Ns. paperittoman ajoneuvon uudelleenrekisteröinti


    1. Onko ajoneuvo ollut aiemmin Suomessa rekisteröitynä?

    Ennen rekisteröintikatsastusta ja uudelleenrekisteröintiä tulee ajoneuvon nykyisen omistajan selvittää, onko ko. ajoneuvo ollut aikaisemmin Suomessa rekisteröitynä. Jos rekisteritunnus on tiedossa, saa Ajoneuvohallintokeskuksesta (AKE) maksullisen rekisterikorttijäljennöksen 1.1.1966 jälkeen rekisterissä olleista ajoneuvoista. Jos ajoneuvo on ollut rekisterissä vuonna 1975 tai sen jälkeen, löytyvät tiedot AKEsta pelkän valmistenumeron, merkin ja mallin perusteella. Rekisterikorttijäljennös tarvitaan katsastusta varten ja sen voi tilata AKEn Tietopalvelusta joko puhelimitse, puh. 0100-7800/Asiakirjatilaukset, tai kirjeitse. Yhteydenoton voi myös tehdä Internetin kautta, http://www.ake.fi, tai sähköpostitse, tietopalvelu@ake.fi. Mikäli tietoja ei AKEsta löydy, asiakas saa myös tästä kirjallisen todistuksen.

    Vuonna 1965 tai aikaisemmin mahdollisesti rekisterissä olleista ajoneuvoista voi tiedustella esim. Suomen Automobiili-Historiallinen Klubi ry:ltä (SA-HK ry), puh. (09) 7289 5150 tai
    (03) 3790 499 tai http://www.sahk.fi.

    2. Omistusoikeusselvitys

    Uudelleenrekisteröintiä varten tulee asiakkaan esittää omistusoikeusselvitys viimeisestä rekisteriin merkitystä omistajasta lähtien (alkuperäinen/-set luovutustodistus/-tukset). Ellei ajoneuvon omistusoikeutta pystytä selvittämään, mutta ajoneuvo on kuitenkin todistettavasti ollut rekisteröitynä Suomessa, on rekisteröinnin edellytyksenä tällöin omistusoikeuden osalta nykyisen omistajan laatima luotettava kirjallinen selvitys ajoneuvon vaiheista Suomessa vähintään viimeiseltä kymmeneltä vuodelta.

    Luotettava selvitys tarvitaan esimerkiksi siitä, ettei aikaisempaa rekisteröintiä koskevia tietoja ole löytynyt AKEsta eikä esim. SA-HK ry:ltä. Selvityksestä tulee käydä ilmi, missä ko. ajoneuvo on ollut sekä kenen omistuksessa milloinkin. Myös ajoneuvo tulee yksilöidä riittävän tarkasti selvitykseen. Selvitys tulee lisäksi päivätä, allekirjoittaa sekä siihen tarvitaan kahden todistajan allekirjoitukset.

    3. Rekisteröinti

    Rekisteröinti hoidetaan katsastustoimipaikalla hyväksytyn rekisteröintikatsastuksen jälkeen. Rekisteröintimaksu vuonna 2002 on13 euroa ja uudet rekisterikilvet 6 euroa/kpl.

    Ns. paperittoman ajoneuvon rekisteröinti hoidetaan tapauskohtaisesti. Katsastustoimipaikan virkailija voi tarvittaessa olla yhteydessä AKEn rekisteröinnin neuvontaan puhelimitse, mikäli hän haluaa varmistua em. selvityksen ja mahdollisten muiden liitteiden riittävyydestä rekisteröinnin perusteeksi. Jos kyseessä on ensirekisteröinti eikä ajoneuvon alkuperästä ole täydellisiä selvityksiä, katsastustoimipaikan virkailija lähettää asiakirjat käsiteltäväksi AKEen.
     
  3. lennu

    lennu 1st gear

    thanks!!!!
     

Kerro tästä muillekin!