Mielipide aamu tv:ssä haastatellun kommentista?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja redneck1, 10.12.2018.

  1. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Aamulla telkkarista noin kuukausi sitten tuli katsottua autojen saasteisiin liittyvää keskustelua ja sieltä yksi mies sanoi että kaikki yli 15-vuotta vanhat autot pitäisi romuttaa.
    Sitä vaan ihmettelen miksi?
    Mielestäni vanhatkin autot voidaan muuttaa kaasu käyttöiseksi ym. ympäristön kannalta ystävälliseksi vaihtoehdoksi. Lisäksi siinä ei olisi mitään järkeä tuhota autoja joiden tekemiseen on kulunut energiaa ja sitä myöten tulee lisää saasteita.
    En muista henkilön nimeä mutta mahtoikohan lähteä studiolta hengissä.
     
    Muokattu: 10.12.2018
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ylistysten kera varmasti lähti.

    Ei se ole tuottoisaa, että vanhat autot muutetaan etanolille tai maakaasulle. Sähköautoja ne olla pitää, että tili tulee.
     
  3. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Nimenomaan. Autoala jää nuolemaan näppejään, ellei kauppa käy. Talossa autot vm.1958, 1993 ja 2001.
     
    redneck1 ja mikaa7146 tykkäävät tästä.
  4. 12345678910

    12345678910 Gearhead

  5. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Olisitko itse valmis paalaamaan 50-luvun auton, joka on esim. 50 000 euron arvoinen???? Ylistyksiä ei silloin tarvita.
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Sait jo yksinkertaisen vastauksen monimuotoiseen kysymykseen.
     
  7. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Haiskahtaa samalta. Ainakin on sama sairaus ja lääkitys.
     
    12345678910 tykkää tästä.
  8. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    autotuojat ry olisi
     
  9. minski

    minski Gearhead

    Mikä niissä yli 15v. autoissa saastuttaa? Sekö ettei ole ole OBD:tä?
     
  10. B68

    B68 1st gear

    Sillä pysähtyy ilmaston lämpeneminen. Katsoiko kukaan eilen telkkarista kun sanoivat että Atlanti oli jäässä 20000 vuotta sitten Ranskasta Amerikkaan ja ukot meni loikkimalla yli. On vissiin ilma lämmennyt ilman noita "saastuttajia".
     
  11. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Riittää kun sylinterit betonoidaan ja kone plommataan.
     
  12. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tietty pakollinen e85 muutos kaikille mille ei ole päästörajoja olis vaihtoehto. Ja 6kk aikaa tehä muutokset tai tulee betonia.
     
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tai jos maksaa 20 000 euron kertaluontoisen lahjoituksen eduskunnan kahvirahastoon niin saa ajaa millä ikinä haluaa.
     
    passerby, Norri ja isalmela tykkäävät tästä.
  14. mcmies

    mcmies Gearhead

    Polttomoottori.
     
  15. peto

    peto Gearhead

    Ei se polttomoottori yhtään sen enempää saastuta kuin sähkömoottori. Käytetty polttoaine saastuttaa, mutta niin saastuttaa se sähkömoottorikin kun otetaan huomioon millä sen käyttövoima tänä päivänä tuotetaan:poff:
     
    tooke tykkää tästä.
  16. GMies

    GMies Gearhead

    mcmies ehkä tarkoittikin sitä, että töpselistä tulee saasteetonta sähköä. ;)
     
    tooke ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  17. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Tää on hauska yksityiskohta mihin joka keskustelussa ja joka foorumilla päädytään ja kyseenalaistetaan. Se on myös polttopisteessä tv-keskusteluissa. Se, että millä käyttövoima tuotetaan.

    Se sähköntuotto on aika pieni saastuttaja siihen nähden, miten ne akkuteollisuuden tarvittavat raaka-aineet louhitaan ja tuotetaan. Lapsityövoimalla mm. Kongossa, nikkeli ym. kaivoksilla. Hyvä ja ympäristöystävällinen esimerkki kotosuomesta Talvivaaran kaivos joka louhii mm. tarvittavaa nikkeliä ja kobolttia.
    Sähköautoon tarvitaan noin 50-60kg litiumia akkuun, siis yhteen akkuun. Louhintamineraalit sisältää 1-3% litiumia ja jokainen voi kuukkelissa tutustua siihen, kuinka kaivosolosuhteissa litium erotetaan malmista.
    Polttomoottorien saastutus ja luonnon tuhoavuus in my ass! :mad:
     
    Muokattu: 11.12.2018
    jariha ja peto tykkäävät tästä.
  18. Mahtava kun ei ole yhtään saastuttavaa laitetta. Tosin, jos naapuri alkaa narisemaan, pistän 6autoa käymään pihalle ja tuoksuttelen sitä hienoa tuoksua..... Eikä ne kulut tule koskaan polttomoottoreille niin korkeaksi etteikö niitä voisi käyttää, jokainen sen tietää.
     
  19. mcmies

    mcmies Gearhead

    Eikä kumpikaan saastuta yhtään, jos ei aja ollenkaan...:D

    Alkuperäinen kysymys kuului, että mikä yli 15 vuotta vanhassa autossa saastuttaa? Siihen oikea vastaus on polttomoottori. Ja yli 15 vuotta vanhan auton polttomoottori saastuttaa enemmän per ajettu km kuin uuden auton polttomoottori. Saastetyypistä riippuen ero on sangen huomattava.
     
  20. mcmies

    mcmies Gearhead

    Pitää paikkansa, akkujen valmistus on saastuttavaa ja muutenkin aika eksoottista puuhaa. Mutta CO2-päästöjen näkökulmasta pitäisi vertailla sähköauton ja polttomoottoriauton koko elinkaaren aikaista päästökuormitusta, mukaan lukien valmistuksen ja hävityksen aikaansaamat päästöt. Ja jottei olisi niin helppoa, pitäisi vielä laskea, missä elinkaarensa vaiheessa vanha polttomoottoriauto kannattaa hylätä ja vaihtaa se sähköautoon.

    Tämä kaikki on tietenkin vain pohdiskelua CO2-päästöjen näkökulmasta. Muitakin asian mielekkyyteen vaikuttavia tekijöitä on, kuten esimerkiksi kukkaron paksuus - asia, joka viherhaihattelijoilta tuppaa järjestelmällisesti unohtumaan. Samoin kuin se, mitkä asiat vaikuttavat kansalaisten kukkaron paksuuden muodostumiseen.

    Omakin arvioni on, että ympäristönäkökulmasta katsoen hyvälaatuinen vanha auto kantsii ajaa loppuun. Tämä on kuitenkin arvio, ei fakta. Huonolaatuisia autoja puolestaan ei tarttis edes valmistaa.
     

Kerro tästä muillekin!