Migin osto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja cuda69, 28.11.2015.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

 2. meteor

  meteor 3rd gear

  Täytyy ottaa huomioon et vakiopaineen hinta on alv 0%, linkin jonka laitoin on sama myyjä jolta ostin ja tuli alle viikossa ja ohjekirjassa oli myös suomi ja sillä on mitään merkitystä.
   
 3. jarona

  jarona Gearhead

  Minä katsoin tooloutletin hinnan 969.- alveineen.
  Iso kiitos meteor linkistä!
   
 4. hzemax

  hzemax Gearhead

  Mullon ollu tollaim kempin valovirta MIGGER , ja olen ollu siihen kovin tyytyväinen.

  Tosin siihen on pitäny lisätä koneensisäisiä maadotuksia, mut sitte pelaa.
   
 5. hzemax

  hzemax Gearhead

   
 6. valpas

  valpas Gearhead

  Torissa oli Tarkastamattoman pullon kanssa Kempin 163S, 350 Euroa.
  Vanha kun taivas, mutta itsellä ollut samanlainen vuodesta -74 lähtien. Tehot on toistaseks riittänyt, ja siinä on kuumananto ominaisuus hiilipuikolla. Painava vehje. Saa kytkea valo-/voimavirralle. Langansyöttö, ja kaasuntulo venttiili korjattu, ei muuta vikaa koko aikana. Kahvan, ja letkun uusin just.
   
 7. Rahikainen

  Rahikainen Double Gearhead

  Kerrotko Hzemax lisää niistä maadotuksista? Miten käyttäytyi ennen ja jälkeen lisämaadoitusten?

  Sitten, mikä kärähti Kemppi Minarcmig Evo 170 koneesta? Heftin anto lyödä ja sitten hiljaisuus yhdistettynä ah, niin ihanaan palaneen sähkölaitteen tuoksuun.. Piirikortti? Maksaako hunajaa vai mansikoita?
   
 8. xarper

  xarper Gearhead

  Tulipahan tuosta Esabin C151 luovuttua nyt 5 vuoden jälkeen ja tilalle tuli Kempomat 2500 vm jotain 2010 tjsp, käytännössä uusi, seisonu vaan varastossa.
  Ohan tuo vähän erimaailmasta kun pikku Esabbi ja huomaa kyllä jälestäkin jo, eipä räji ja pauka läheskään niin paljoa myös.
   
 9. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Nykyjään kun päivätyökseen hitsailee 400V migillä ni se oma 150A valovirta Kemppi alkoi tuntumaan pieneltä ja tehottomalta. No kaveri huoli sen ja hain kaupasta 200 Evon. Eihän sekään nyt ole FastMigin M;n vertainen mut ei tarvitse ollakkaan.

  Sairaslomasta ja oikean käden käyttökiellosta johtuen en ole vielä päässyt kokeilemaan. Kaveri osti 170 Evon ja kehuu sitä.
   
 10. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Tommosella 200evollakin päässy hitsaamaan, tosin sillä vanhemmalla mallilla ni ei voi kun kehua. On todella hyvä hitsattava valovirtavehkeeksi ja paukku kuitenkin riittää ~4-6mm levyyn railosta riippuen ihan täysin :)
   
 11. Jokeri

  Jokeri Double Gearhead

  Tuli vahingossa aloitettua hitsauskoneiden maahantuonti, tarkemmin sanoen Italiasta, Stel merkkisiä laitteita. Piti saada itselle jokin väline millä liittää auton peltejä toisiinsa.
  Otin sitten otettua tuohon valikoimaan sekä valovirta, että voimavirtavehjettä. Itse päädyin omassa käytössä valovirtakoneeseen pienemmän fyysisen koon ja helpomman säädettävyyden takia (siinä on synerginen ja manuaalinen säätömahdollisuus). Ai niin, saattoi vaikuttaa päätökseen myös, että lähimmät pistorasiat on aika kaukana, ja valovirtaroikkia löytyy, voimavirtaroikkia ei niinkään. Siksi toiseksi jos sen ainoan voimavirtapistorasian käyttäisi vaikka isommalle kompuralle, niin siitä olisi ehkä suurempi hyöty kuin suuremmasta hitsaustehosta.
  Voimavirtakoneen olisin ehkä ottanut jos mulla olisi voimavirtaa saatavilla ja jos olisi tarve hitsailla enemmänkin paksua tavaraa.

  Itse olen tästä Stel-hitsauskoneesta tykänny, toimii mun käytössä, sauma on ollut ihan ok (vaikka oon aika hutiloiva hitsari), säätäminen on kohtuu simppeliä parilla potikalla, ja säätömahdollisuuksia tuntuis riittävän, eikä ole turhaan särkyviä lcd näyttöjä eikä muuten ole kylmässä työskentelystä moittinut

  Pistin tuonne v8 markettiin ilmoituksen
  https://www.overdrive.fi/v8-market/parts-for-sale/ac40b5d18c1a948d52b1e03afc23a3b8/
   
 12. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Saako niihin varaosia?
   
 13. Jokeri

  Jokeri Double Gearhead

  Kyllä. Omassa hyllyssä on jotain ja lisää tulee menekin mukaan sekä tietyti kuriirifirmat kuljettaa kokemusteni mukaan kohtuu edullisesti.
   
 14. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Mitä hitsailet ja kuinka paljon ois hyvä tietää?

  Jos pääsääntöisesti ruostekorjauksia sillon tällön ni mun henk.koht.mielipide on että paikalliselta sammutinpalvelulta ostat sammuttimesta tehdyn hiilaripullon. :)

  Sit jos hitsuuta on enempi ni esmes albeen misonipullo motonetistä on ihan hyvä vaihtoehto ja sit jos hitsailee jalompiakin metalleja ni argonia tietty.
   
 15. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Omassa 6kg co2 pullossa meni katsastus umpeen, sai vaihdettua liikkeessä 100euron välirahalla täyteen katsastettuun 20:seen alumiinipulloon. Muutenkin tuo pikkupullo oli aina tyhjänä ja suhteellisesti kalliimpi täytättää. Tuo albeen misoni tulee myös aika jalon hintaiseksi autohommissa, verrattuna hiilariin. Millä yleensäkkin perustelee tuon seoskaasun tarpeen autohommissa?
   
 16. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Ei seoskaasua käytännössä tarviikkaan ellei hitsaile enempi rakenteita tms. Missä roiskeiden määrällä ois merkitystä. Siksi itekkin hitsaan hiilarilla kun ei tuo sammutinpullon täyttö maksa kuin 35e ja nykyisellä hitsailumäärällä sillä melkein vuoden pääsee.

  Toki kun uusi talli valmistuu ja pääsee oikeasti keskittymään taas harrastamiseen niin veikkaan että pari, korkeintaan 3krt vuoteen joutuu pullon täyttämään ni en pidä pahana. Tosin sit on kyllä edessä toisen pullonkin hommaaminen kun sit on kaks konettakin ja onpahan sit aina se varapullo :)
   
 17. xarper

  xarper Gearhead

  x
   
  Muokattu: 8.4.2018
 18. Sumu

  Sumu Gearhead

  Muokattu: 12.8.2018
 19. viijari

  viijari Gearhead

  Peltihommissa pärjää hyvin valovirtakoneella. Itsella kempomat 1980-luvulta. Ollut aina harrastekäytössä. Toinen samanlainen tuli viä appiukolta. Paljon hitsannut auton peltejä ja aina kylmässä talllissa säilyttänyt. Ei pahemmin ollut moksiskaan, mut pienen lattiavalun jälkeen ei toinen enää toiminut. Olisko joku diodi sökönä. Löytyy muuten viä ohjekirjatkin. Näihin on uutena myyty starttiapua, akun laturia ja lommon oikasuun "pistehitsi"työkalua.
   
 20. xarper

  xarper Gearhead

  On se kyllä kun vaihto valovirta koneesta voimavirtaan ni ei siinä kyllä paluuta oo, vähänkin yli 1mm ainevahvuuksiin mennään ni rupee jo kaipaamaan virtaa jos haluaa että täppäilessä polttaa hyvin läpi.
   

Kerro tästä muillekin!