Mikä hytti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Liipo, 14.12.2005.

  1. hot wheels

    hot wheels 1st gear

    voi perkeleen perkele..... toisaalta choppattuna ja roppattuna ...niin hmmmmmmmm :eek: :rotfl: :rotfl: no joo halvemmaks tulee ostaa uus tommonen naapurista... :(
     
  2. onre

    onre 3rd gear

    Eikun tekemään vaan, ei siitä lopputuloksesta kummiskaan enää alkuperämaata arvaa, ja kai tälle niemelle yks rodattu GAZ mahtuu... Eikös kuorma-autoiksi rekisteröityihin ropposiin oo huomattavasti vapaammat kädet vaihtaa konetta kuin henkilöautoihin?

    Nyt kun asiaa alkoi miettimään niin saishan tosta vaikka mitä 8)
     
  3. hot wheels

    hot wheels 1st gear

    heh heh "pirates of the amerikkan" projekti.. tarina autosta ,joka löysi juurensa.... 8) 8) :rotfl: ....
     
  4. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Ei muuta, kuin koppa pois metsästä ja miggi ja rälläkkä laulamaan, vahvaa ja vanhaa peltiä se on joka tapauksessa 8) Oliskos mahdotonta pyytää muutamaa kuvaa lisää tuosta mahdollisesta italian pojan tekeleestä? 8)
     
  5. hot wheels

    hot wheels 1st gear

    Täytyy käyä ottamassa lisää kuvia...pitää vaan raivata vähän sahalla noita puita... :lol: myö löyettiin jo kesäl siskon miehen kans sielt saunan vintilt... niit piste osia fiiattiin mittaristooo laseja...yms yms...
     
  6. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Ei ole kopioitu GMC:stä, vaan saman kokoluokan Studebaker US-6:sta.
    Neukut saivat niitä jenkeiltä ja tekivät itse lisää. Sodan jälkeen tuotekehittely jatkui...
    http://lend-lease.airforce.ru/english/p ... tudebaker/
    http://www.autogallery.org.ru/zil164.htm

    Muutenkin monet neukkukuormurit pohjautuvat länsimaiseen tuotantoon, vaikkeivät ihan suoria kopioita aina olekaan:
    1924 lähtien tehty AMO-15 oli Fiat, vuodesta '30 tehty AMO2 & 3 ja myöhemmin Zis-5 (Stalinez) oli alkujaan Autocar, Gaz AA:ta tuotti Ford A-mallin mukaan Fordilta ostettu tuotantolinja, 50-luvun Zil 157, 160, 161 jne pohjautuu Internationalin 30-luvun K-sarjaan...
    Ja näitten osiahan sekoiteltiin aika surutta. Neukkumerkkejä voi olla samallakin vehkeellä monta, eri paikoissa tehdyt autot saivat tehtaan nimen. Ja ne tehtaatkin vaihtoivat nimeä aina välillä.
     
  7. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Nuista kuorkkien hytityksistä, niin millos tuo Oy Helsingin autokoritehdas Ab oikeen on toiminu? Tuossa kotipaikan vieressä näkyy maan sisästä kuoma-auton hytistä katto ja siinä vieressä olleessa korin palassa oli ko. firman nimi. Vois vähän hahmottaa ikäluokkaa. Sellanen alustana Suomeen tullu ja täällä hytitetty.

    Netistä:

    "...Vuonna 1938 Suomi eli nousukautta ja kasvoi kiivaammin kuin koskaan. 1920-luvun lopun ja 1930-luvun alun lamavuodet olivat historiaa. Suomi teollistui. Helsingistä muutti teollisuuslaitoksia ympäristöön, Helsingin maalaiskunnassa Pitäjänmäelle, Malmille, Herttoniemeen ja myös Tikkurilaan, jossa 1930-luvulla saivat tuotantonsa käyntiin mm. Tikkurilan Silkki, Helsingin Autokoritehdas ja Grönbergin hiilihappo- ja lyijyvalkoistehdas. Helsingin maalaiskuntaan muutettiin myös asumaan ahtaasta kantakaupungista omaan taloon. Vuonna 1938 maalaiskunnan väkiluku olikin jo noin 29.000, joista noin 2.900 henkeä eli 10 % asui Tikkurilassa. Suomen kaupungeista Maarianhamina, Heinola ja Tornio olivat Tikkurilaa pienempiä..."

    plus vielä aihetta etäisesti sivuten:

    http://www.genealogia.fi/hakem/luettelo070s.htm

    Alkoi hymyilyttämään lista viimeisenä oleva puuseppä Öhman, jonka etunimi/syntymäaika on jäänyt historian hämärään. Kai hän on ollu niitä maan hiljaisia, jotka ei oo saanu suutaan auki? :rotfl:
     
  8. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Kiire kotiin aakkosten loppupäässä... :lol: No off-topic, mutta tuohon aikaan kaikki eivät tienneet syntymäaikaansa tai -paikkaansa... :cry:

    Mulla on yhdessä kirjassa tuosta autokoritehtaasta, mutta se nyt on vähän kaukana luettavaksi...

    Kyllä tuollainen hyvän muotoinen hytti kannattaa talteen ottaa, oli se valmistusmaa mikä tahansa. Hankalaa on tuollaista koppaa suorasta pellistä lähteä vääntämään jos alkaa pickuppirodia tekemään mieli...

    Tämä lienee samanlainen:
    http://i4.photobucket.com/albums/y108/K ... ytti_8.jpg

    "Ever notice how Hot Rodders appreciate original iron more than purist's appreciate Hot Rods?"
     
  9. onre

    onre 3rd gear

    Aiheen vierestä mainittakoon että tuo ZIL-164 on ihan hiton nätti värkki. Ei ylimääräisiä koristelistoja tai muutakaan, vaan reippaasti peltipinta-alaa ruosteen purra... 8)
     
  10. hot wheels

    hot wheels 1st gear

    Olhan ne "customit ja pikupit" ihan komeita ja varsinkin ne läpätys äänet... sekä ilmasen pensan haju.... vaikka ne cruisingit ja jamboreet kesti usein toista viikkoa.. :rotfl:

    [​IMG]
     
  11. laiska`s custom

    laiska`s custom 1st gear

    kyllä mulle kelpaa noi kaikki ryssien hytit jos ette tee niillä mitään,oon juonu sen verran bentsiiniltä maistuvaa vodkaa et näen noi kauniina... :oops:
     
  12. hot wheels

    hot wheels 1st gear

    Tänään taas kävin mettässä möyryämässä ja löysin 51.sen kölnin taunuksen...

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  13. hot wheels

    hot wheels 1st gear

  14. 90.s astronautti

    90.s astronautti 3rd gear

  15. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Hei kertokaa miten tähän viestiin liitetään kuva, niin laitan tulemaan omasta Zilistäni.[/url]
     
  16. hot wheels

    hot wheels 1st gear

    Jos haluaa et kuva näkyy foorumissa,niin klikkaa img.eetä kuvan osoite(propertiessistä) heti perään ja uudestaan img..tä[/img]
     
  17. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Re: Edelleenkin minkä kori??

    jokin Bulldog, eli COE (Cab Over Engine) hyttihän tuo on. Tuulilasin pystystä asennosta veikkaukset 20-luvun loppuun/30-luvun alkuun eivät liene kaukana? Tosin COE-hyttejä ei tainnut juuri 20-luvulla vielä olla.
     
  18. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

  19. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Joo. Ei toi ihan täysverinen Bulldog oo. Bulldogeissa on ovissa suuremmat syvennkset lokasuojille (tossa ei hirveen tarkasti nää oven etualakulmia) Mut tosiaan tuo, että kone on osittain ohjaamon puolella viittaa Tradermaiseen keulaan, jossa konen ei oo ihan varma ollakko moottoritilassa vai ohjaamossa. Austin on erittäin hyvä veikkaus. Kerran olin mukana kaivamassa yhtä ton ikäluokan Britti-hyttiä(olikohan Austin tai Morris), ja yhtäläisyyksiä löytyy.
     
  20. hot wheels

    hot wheels 1st gear

    vähän ot.tä ,mutta toi mihkälaitoin nuo pari ruosteista taunuksen kuvaa... onkin jännä sivusto siis tuo photochart ,kun siellä voi suurennuslasilla tarkastella ruostetta vähän lähempää ,jos oikein alkaa rautamaistua suussa :rotfl: ...ja ruoste polttelee...
    http://www.photochart.com/photo_2370_fo ... 20-51.html
     

Kerro tästä muillekin!