Mikä kaasari 225

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Batmobile, 20.3.2011.

  1. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Tuossa olen ajatellut darttiin (´75) vaihtaa uuden uutukaisen kaasarin, jos sellaista sattuu löytymään... Vanhasta löysin tällaisen merkinnän: 6R-4573B. Onko tämä mahdollisesti holelyn kaasari? Ei googlettamalla löydy, ja Haynesin kirja ei ko. mallia tunne.
    Eli mikähän kaasari tämä on, ja käykö suoraan tilalle esim. rockauton #66177? (en suanu linkkiä tähän suoraan siitä...)
     
  2. L.P.

    L.P. Gearhead

    Holley 1945 oli käytössä 1974-1980. Se oli ainut vaihtoehto yksikurkkuiseksi kaasuttimeksi tuona aikana. Pieniä muutoksia kaasuttimeen tullut ilmeisesti 1976, mutta ovat yhteensopivia kuitenkin.

    #66177 sopii
     
  3. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    No näin minä arvelinkin.. Piti nyt vaan varmistaa, ettei vahingossakaa ole ollu olemassa kahta erilaista yksreikäsen imusarjaa tuohon väliin. Sittepä sitä vaan tiedustelemaan saatavuutta...
     
  4. L.P.

    L.P. Gearhead

    Kysyvä ei tieltä eksy.

    Kaikki 1bbl imusarjat on samanlaisia kaasuttimen kiinnityksen osalta. Toki muita eroja löytyy esim. materiaalit, vahvikkeet, EGR...
     
  5. ESMCB

    ESMCB Gearhead

    Onkos kellään kokemusta noista rockautolta saatavista yks kurkkusista kaasareista? On ne varmaan kuitenkin aprempia kun nuo 45v ajetut väljät rottelot mut onko ne silti hyviä? Näköjään 66 Darttiin ainaki ois tuolla sivuilla kaks vaihto ehtoa ja ku kuvia kattoo ni usa malli taitaa olla vaijeri vetonen ja Kanada malli vipu toiminen. 65 darttiin taas ei tarjota kun vaijeri mallia kuvan mukaan. Oiskoha siis paras ottaa varman päälle ja tilata tuo 66 versioon tarjottu vipu malli että sopii? Liekköhän usa ja kanada valmisteilla jotain muuta eroa?
     
  6. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Kyllä -66 Dartissa slantilla on vipukaasari, vaikka olisi USA:ssa valmistettu. Ei ne Rockauton sopivuudet ihan virheettömiä ole...
     
  7. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Nyt on paikallaan holleyn 1945, ja hyvin pelaa. Tyhjäkäynti jäi vähän matalaksi, täytyy vielä säätää...Hyvin vasta kaasuun, edellisellä tahto tukehtua het alkuunsa.
     
  8. L.P.

    L.P. Gearhead

    Hyvä että pelaa. Omassa vähän kanssa tukehtumisonkelmaa. Pitääpä laittaa korvan taakse uuden kaasuttimen hankinta kun tulee hyviä kokemuksia.

    ---

    Suomiautohan on Export-malli, kuten Canadakin. Sinne ne sopii samat kaasuttimet. Tietysti tärkein on että on vivulla 65-66.
     

Kerro tästä muillekin!