Mikä valovirta miggi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja maline, 22.5.2017.

 1. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  No AGA:n unicyl ois ollu 300€ eteenpäin myyjästä riippuen + vaihto kalliimpi, Woikosken Awocyl samoja hintoja eikä pullo edes ollu oma, oliko 10 vuoden vuokra, mitä tutkin. Ja motonetin yms myymä ALbee:kin on tuolla hinnoissa.

  On mulla Esabin, en nyt muista mikä, maski jonka ostin puikkohitsaukseen. Totesin sen liian tummaks mig-hitsaukseen, pitää vielä investoida vaaleempaan maskiin. Automaattimaski tai ei, molempia käyttäny, mut en nyt mitenkään maailmaa mullistavaks ainakaan sillon automaattimaskia kokenu.

  Kyseinen puikkohitsaukseen ostettu maski on niin tumma ( puikolla taas just hyvä) että hyvä kun näkee valokaarta edemmäs, oli vaikee seurata esim saumaa eilen valaistuissa oloissa hitsuutellessa.

  Hyviä maskeja saa kyllä ehdottaa josko kellä kokemusta on.
   
 2. f34

  f34 Double Gearhead

  ESAB WARRIOR TECH 9-13. Vähä reilun satkun maksoi.
  Kyllä nämä nykyiset automaattimaskit tekee autuaaksi.
  Saa säädettyä reaktioherkkyyden ja tummuusasteen portaattomasti. Saa säädettyä puikolle, migille ja tigille sopivaksi.
  Ahtaassa paikassa menee perinteisillä maskeilla hermot.
   
  Muokattu: 31.12.2020
  Inlinee tykkää tästä.
 3. Naketti

  Naketti 2nd gear

  Minä olen tykänny euromaskista, kun saa alareunasta aina kurkistella tuotoksiaan. Automaagimaskia ei tosin ole tullut kokeiltua koskaan omassa päässä.
  E: Tulikin Mieleen, että kuinka tyhjäksi asti muilla menee pullot? Kuulostaa tyhmältä mut avataan vähän; meillä on Esabin migin mukana 10l Agan Mison-pullo ja ihan Agan mittarikin. Eilen turailin ja huomasin että mittari näyttää nollaa eikä kaasua tule. Kuitenkin, kun mittarin ottaa irti, avaa hanaa ja painaa pullon venttiiliä, suhua kyllä tulee. Puntarilla käytin, niin reilu kilo pitäisi olla sen mukaan vielä evästä pullossa. Suunnittelin askartelevani semmoisen pienen prikan painamaan venttiiliä, että saisi käytettyä kaiken kaasun. Iso hukka tulee kuitenkin, jos joka pullosta kilo jää käyttämättä. Satkun suunnilleen on pullon vaihto täällä päin.
   
  Muokattu: 31.12.2020
 4. sbm396

  sbm396 Gearhead

  Täällä pohjanmaalla woikoskelta 140e 40 litran pullo on siinäkin hinnat noussu kun aikoinaan sai 20L pullon 65euroon
   
 5. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Virallisesti niihin pulloihin pitäisi jäädä aina pieni paine.

  Jos jollain kaverilla on paja missä menee kaasua enemmän kannattaa yrittää hyödyntää kaasu heidän kautta jos ovat osanneet tingata hinnat alas.
  Itseltäni on pari pulloa "alihankkijalla"
   
 6. Pläkkäri

  Pläkkäri 1st gear

  Valovirta Kempakilla hitsailin 12 v, nyt vaihdoin Esab 235 Rebelin ja joo, jos teillä on mitään mahdollisuuksia voimavirtakoneeseen, niin hankkikaa se!
  Tuolla kukaan virosta kaasua? Hintahan on puolet Suomen hintatasosta!
   
 7. f34

  f34 Double Gearhead

  Jos halvalla haluaa hitsailla, niin 10L hiilaripullon täyttö puuilossa 35€
   
 8. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

 9. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Mistäköhän johtuu kun pistehitsaa tai erittäin lyhkäisen sauman,niin tulee loppuun kraateri? esabin caddu i200 kyseessä ja hiilari.
   
 10. trifive

  trifive 3rd gear

  Onko kaasun asetus siten, että kaasua tulee hetki, esim. 0,5 sekuntia vielä sen jälkeen, kun päästää liipaisimesta? Jos kaasu katkeaa heti, kun sähkökin, niin kuplii helposti.
   
 11. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Saakohan sitä säädettyä?Tota kyllä itsekkin epäilen yhdeksi syyksi.
   
 12. 6PPC

  6PPC Double Gearhead

  Mulla ainakin Esabissa virran tulo lakkaa liipasimessa alempana kuin kaasun. Yleensä annan kaasua tulla niin kauan kuin hitsaus hehkuu. En tosin ole ammattilainen, mutta isäni oli hitsari.
   
  Mr Banner tykkää tästä.
 13. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Joo,viikonloppuna olin samaa huomaavani että ei heti pistoolia pois pisteen päältä.Tuli tosin joitakin kraaterillisiakin joukkoon,mutta vähemmän,samoin lisäsin kaasunvirtausta pullovenasta.
   

Kerro tästä muillekin!