Millä litkulla massa pois konehuoneesta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Nupa, 24.10.2018.

  1. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    George on massannu konehuoneen kokonaisuudessaan pl. kone, milläs tuon sais helpoiten jynssättyä pois?
    Eikä mitään harjaushommeleita, vaan rätillä/liuottaa pitäis ettei alla oleva hyvä maalipinta kärsi.
    Brake kliinerillä saa hinkata ihan liikaa, batteryt ja colat sun muut "happoset" juomat kokeiltu ei toimi.
    Bensalla kyllä lähtee, mut puolen tunnin sisällä on ite ihan höyryissä...
    Joka suositteli Cordenaa, ties mistä sitäkin saa ja kuulemma hintavaa..

    Joku ekologinen (?) ei-humalluttava litku, vinkkei?
     
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Korrek x1 vois olla yks vaihtoehto tai sitten tinneri tms. Mutta se maalipinta VOI kärsiä :confused:
     
  3. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Lamppuöljyllä tai muulla petroolilla liuottaa pehmeäksi ja painepesurilla isommat ensin pois. Kuivettua pyyhkii jämät petrooliin kastetulla rätillä.
     
  4. Esaa

    Esaa Gearhead

    Liukkari pesuaineella tai metallipesulla on kaikki lähteny tai voi löpöäkin kokeilla.
     
    Muokattu: 24.10.2018
  5. DslCat

    DslCat Gearhead

    ^
    Tuossa minunkin tyyli; ensiksi kovimmat massa löpöllä pehmittäen. Sitten ruiskutus liotinpesuainetta. Päälle painepesuria (lämmintävettä siihen). Vielä viimeiset tahrat pois Würthin Pineline+painepesuria. Vedellä lutraten Pinelineä voi laittaa useastikin märkään pintaan, mutta liuotinpesu ei käy kuin kuivaan.

    Liuotinpesuaineen kanssa pitää muista painepesurilla alhaalta ylöspäin pesu. Toistepäin pestynä valuva vesi vie liuottimen, mutta p*ska jää..
     
    Esaa tykkää tästä.
  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Pinelineä on sit ammatti ja kuluttajaversiota ja sillä kuluttajaversiolla ei tee suoraansanoen hevonvittua että jos sitä käytät ni hae suoraan wurthilta sitä kunnon kamaa tai kokeile ennemmin korrekia ;)
     
  7. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Niin, hiilivedyllähän se lähtee, senhän jo totesitkin. Mutta kun bensa on varsin lyhytketjuinen hiilivety, niin se haihtuu nopeasti, haisee, aiheuttaa päänsärkyä ja on palovaarallinen. Astetta pitkäketjuisempaa hiilivetyä on tuo petrooli/lamppuöljy/kerosiini, joten haihtuu vähemmän eikä siten ole noita haittapuolia niinkään. Seuraavaksi pitempää hiilivetyä on sitten tuo löpö/diesel. Liuotinpesuaineessakin se liuotin on hiilivety.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  8. DslCat

    DslCat Gearhead

    Mulla taitaa olla jotain vanhaa Pinelinea...
    Todentotta - mikä enää on Pinelina (oma firmansa), Würthin sivuilta ei enää löydy, paitsi ktt-osiosta.. Kärkkäiset, Puuilot sitä myy Würthin merkillä (sama Pineline Tehopesu purkki W:logolla). Sitten vielä IKH ottanut omaan merkkiinsä Pinelinen valmistajaksi https://www.ikh.fi/fi/search/pineline
     
  9. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Niinkuin maalitkin, niin pesuaineetkin on muuttuneet vuosien varrella ihan toisenlaisiksi, vain nimi on pysynyt samana. Pineline on ihan eri kamaa kuin vanha Pineline. Tolussakin oli ennen tolueenia (hiilivety), ei ole enää. Jos jostain saa käsiinsä vanhaa Tolua, niin sillä lähtee kaikki verrattuna nykyiseen.
     
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Joo, nykyään kaikki pitää olla syötävää ja juotavaa. Ikävästi vaan tehottomia. Tai muuten huonoja.
    Ite ihan miettiny, onko oikeesti ekoa ja luonnolle hyvä käyttää helvetin paljon vähän vähemmän haitallisia aineita, kuin vähemmän sitä oikeesti toimivaa? Ihan sama koskee nykyisiä rikkaruohomyrkkyjä, vaikka holvaat sitä pullokaupalla kasvustoon, niin vain osa kuolee. Vanhaa kunnon glyfosaattia ku vähän tipahti lehdelle, niin vainaa oli.
     
    Rotten, rb, Camino'79 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  11. peto

    peto Gearhead

    Noso-tuotteen Grojet pesuaineet on tehokkaita. Olikohan se 260 millä sai pestyä rasvat ja muut mörjyt helposti. Pinelinet ja muut on ihan mopedeja grojettiin verrattuna.
     
  12. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Duunissa on ollut Pinelinen Metallipesua, on paljon ärjympää kun saman valmistajan tehopesu.

    En oo stydimpää tarvinnut, mutta niitähän on paljon.
     
  13. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Kyllä höhötyttää noi "on iha erikamaa se kuluttaja pineline kun teollisuus!" ...sama kama. Nykyään vaan jälleenmyyjä on esim etra, ei wyrth. Ero on että mikä pineline kyseessä, onko tehopesu.. metallipesu vai mikä. Repullinen eri tuotteita.
     
  14. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Onko Pineline suomalainen tuotos vai mikä?
     
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Ihan puhutaan siitä perus liuotinpesuaineesta ni ph arvo on eri kun vertaa sitä ammattikäyttöön tarkotettua markettiversioon. Että höhötä vaan keskenäs o_O
     
  16. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Olisko mitään faktaa tästä? Kun kaikki kamppeet menee nykyään kahen jälleenmyyjän kautta ja niiden läpi myös niihin marketteihin. Kumma ettei tästä "laimeasta" versiosta ole olemassa esim käyttöturvatiedotetta minkä laki vaatii. Edelleen, lie pelkkää huhupuhetta. Jos kyse samalla tuotenimellä olevasta tuotteesta.
    Ja joo. Olen töissä toisesta näistä jälleenmyyjistä ja jatkuvasti tekemisissä ko merkin tuotteiden ja teknisen tuen kanssa.
     
  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    No onhan tuosta jo ~2vuotta aikaa kun oli pöntöt vierekkäin; toinen wurthilta ja toinen muistaakseni alemakasiinista tms. Ja eri ph niissä oli ja kuulema yksityiselle "ei saa" myydä sitä stydimpää? Sitä en tiedä paljonko asia on parissa vuodessa muuttunu mutta eikait noitakaan nyt ihan viikottain mulkata? o_O
     
  18. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Noh. Nyt olevat tuotteet on pinelinen sivuilla ja kaikki myynnissä olevat kamat on nyt juuri niitä. Esim wyrth pöntöissä olevat on vähintään yli vuoden hyllyllä seisseitä kamppeita. Wyrth myy nykyään kiillon aineita.
     
  19. aircool

    aircool 3rd gear

    Alustamassaa on pehmitelty lakkabensalla.Se haihtuu hitaasti ja pehmittää vanhaakin massaa.
     
    Poke tykkää tästä.
  20. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    On.
     

Kerro tästä muillekin!