Millä maalaan vanteet?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja oml, 22.10.2006.

  1. oml

    oml Gearhead

    Eli meinasin putsata talvirenkaiden vanteet ruosteesta ja millä ne kannattaisi paikkamaalata? Miranoolilla vai jollain spray vannemaalilla? pysyyköhän Mastonin pensselimaali vanteissa kuinka pitkään?
     
  2. oml

    oml Gearhead

    98 lukenut eikä kukaan tiedä? :eek:
     
  3. amalo

    amalo Gearhead

    Veikkaisin että miranol pysyy vähän kauemmin kuin spray, vaikka miranolikaan ei varmasti kauaa pysy... parempihan olis jos hiekkapuhaltaisit koko vanteet ja sitten päälle pohjat ja väri vaikka temaduria.
    Mutta käy varmaan myös just miranoli tai spray kunhan sen sitten on valmis tekemään joka talveksi uudestaan... eipä ne kyllä varmasti kauaa pysy uudennäköisinä teki sitten miten vaan.
    Kestävin vois olla vaikka pulverimaalaus.
     
  4. Tupis

    Tupis 3rd gear

    maalin pysyminen on hyvin paljon kiinni pohjatyöstä. Aikoinaan maalasin yhdet peltivanteet puolikiiltävällä mustalla spryllä. Luulin ettei maali pysy kuni pari vuotta, mutta erittäin hyvin se pysyi sen viitisen vuotta, ennenkuin auto meni vaihtoon.
     
  5. toivaja

    toivaja Gearhead

    Vasaralakalla tuli joskus maalattua zetorin vanteet.
    Sillä on mökillä kahlattu välillä merivedessä ja ei tahdo ruostua.
    Ruiskulla kun maalaa niin ihan nätilltä näyttävät.
     
  6. oml

    oml Gearhead

    Hiekkapuhallusta ei ole käytössä, mutta happoa on pari litraa millä meinasin putsata ruosteet.
     
  7. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Ite putsailin yhet peltivanteet tänään sellasella porakoneeseen laitettavalla teräsharja-systeemillä..

    Hioin melkein kokonaan maalit pois, sitten bensarätin kanssa pyyhin pölyt ja maalasin Robin hoodin 3e/purkki maksaneella spreillä...

    Muuten hyvä, mutta kun toista ohutta kerrosta aloin maalata, ni sillon kuohahti... Tulipahan nätit :cry:


    Milläs tuollaset sprei maalit lähtis helposti vekee? Tinnerillä? Hapolla? Dynamiitilla??? :wc:
     
  8. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Tinneriä reilusti rättiin ja ei muuta kuin pyyhkimään ja kyllä lähtee :D
     
  9. Peeveli

    Peeveli 1st gear

    Ite käytin kans tota porakonesydeemiä ja sitte vesihiomapaperilla pikkuraot.Puolikiiltävä musta sray maali päälle ja siJahen lakkasraytä useampi kerros.siihen tehin vielä oikein satsauksen ja ostin kromiset vannekehät eikä kyl tarvinnu hävetä tekosiaan..
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

     
  11. SRV

    SRV 1st gear

    Käyt sieltä paikallisesta Robin Hoodista hakemassa Semmosen "punotun" teräsharjan rälläkkään ja annat soittaa! Nopeeta ja lähtee ruosteet. Tai sit viet hiekkapuhallettavaks! Sitte vaa kerros pohjamaalia ja pintaa päälle! Tulee siistit ja varmast kestää muutaman talven. Ite toiminu näin ainaki ja tyytyväinen ollu. Tänä vetäsin taas yhet peltivanteet. Halvalla! 1 purkki pohjaa,2purkkia pintaa ja 1 purkki lakkaa! TOTAL: Noin 15egee! Ja siis ihan spray kamaa.
     
  12. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kilikalimaalilla vetäisin just pari talvivannetta malliin putsaus, pohjamaalia, koko vanteen ulkopinta hopealla jonka kuivuttua keskikehä kuparivärillä. Tulostinpaperilla helppo rajata. :wink: Toiminut ihan hienosti kesäpyörissäkin. 8)
     
  13. Regency

    Regency Gearhead

    Jos vaan jossain pääset teettämään niin suosittelen pulverimaalausta. Ite puhallutin ja maalautin pulverilla ja erinomaisina ovat pysyneet.
     
  14. tttorkkeli

    tttorkkeli 1st gear

    En ainakaan pulverilla maalais. Olen joskus pulverilla maalaillu vanteita ja tuppaa peltivanteisiin jäähä kohtia mistä ruostuu (pellin välit) ja ona kova työ puhaltaa pulveri pois. Neulamäessä repo kyllä maalaa vaneita pulverilla mutta enpä veis. Pulverilla maalaisin alustan osat jne.
     
  15. oml

    oml Gearhead

    Paljonko tuo pulverimaalaus oikein maksaa? samalla rahalla saa varmaan uudet peltivanteet. :lol:
    Minä puhdistin vanteista ruosteet pois hapolla ja paikkamaalasin vanteet puolihimmeällä huonekalumaalilla.
     
  16. hojohojo

    hojohojo 1st gear

    Miranooli pysyy hyvin kunhan pohja on putsattu hyvin ja karhenettu.
     
  17. overlap

    overlap 1st gear

    Käsittääkseni pulverimaalauksen jälkeen maalattavat kohteet pitäisi vielä LAKATA,koska pulverimaalaus jättää pinnan huokoiseksi,näin olen ainakin ymmärtänyt.Jos haluat erittäin kestävän maalipinnan vanteisiin,niin itse suosittelisin Hammeritea.Ns.vasaralakkamaalia.Niin ja lisäyksenä...Miranol on sikahidasta kuivumaan läpikotaisin!
     
  18. tlento

    tlento 1st gear

    Ostappa tikkurilan Temadur 2K-teollisuusmaalia. Sitä saa kaikissa sateenkaaren väreissä, myös mustana, jolla maalasin vanin vanteet. Se on ruosteenestopigmentoitu maali, eli sitä voi vetää ekaks pohjamaaliksi ja sitten pienen haihtumisen jälkeen pari kerrosta lisää pintaan. Siitä tulee minusta siisti, alkuperäistyylinen puolimatta pinta ainakin kun mustalla maalaa! Ja on tosi kova ja lestävä pinta!
     
  19. camaro1

    camaro1 Gearhead

    "SLEDGELLÄ" pysyy ihan hyvin, eli hammeritella. Pari vuotta sitten tuli 70-80 luvun amerikkalainen poliisisarja jonka pääjehuna pyöri Sledge Hammer. Astron talvipyörien sisäpuolen maalasin tällä puhalluksen jälkeen kahteenkertaan ja ainakaan kahdentalven ja n.20tkm:n aikana ei ruoste iskenyt.
     
  20. msjn

    msjn 1st gear

    Temadur

    temadurilla ollaan maalattu alu ja pelti vanteita ja molemmissa pysynyt hyvin. Väri valikoimaa myös mukavasti!
     

Kerro tästä muillekin!