Millä pihka pois maalipinnasta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja kopterix, 18.6.2006.

  1. kopterix

    kopterix 1st gear

    Kyseessä on jonkun sortin eksoottinen havupuu, ei siis perinteinen kuusi, mänty tms (jääköön tarkempi luonnehdinta, sillä nukuin biologian tunneilla 8) ). Ja autopaikka tietty tuon pihan ainokaisen puun alla :cry:

    Kiitos muuten kaikille tähänastisista vinkeistä! Weedeetä taidan kokeilla ensalkuun..
     
  2. Jasca

    Jasca 1st gear

    No niin tuli! Huomaa, et meikä ei ollu kovin kiinnostunu biologiasta sillon aikanaan, ku koulun penkillä tuli istuttua. Meni tosiaan pihkat ja mahlat sekasin (koivun mahlaa maalipinnasta kuumalla vedellä "sulatelleena").

    - Jasca -
     
  3. wiljo

    wiljo 1st gear

    Mitähän toi pihka sanois mäntysuovasta? En oo koskaan joutunu pihkaa hinkkaamaan pois,mut mäntysuopaa varmaan kokeilisin ekaks..
     
  4. eldorado1973

    eldorado1973 Gearhead

    Würth Pineline tehopesulla lähtee pihka mutta jättää raitoja eli vahaus perään.
     
  5. toppielt

    toppielt 1st gear

    Sinolia tai jotakin muuta etanolia (vaikka viron tuliaisia :D ) kokeilisin, sillä etanoli on erittäin hyvä liotin koska se liottaa sekä "vesi-" että rasvapohjaisia aineita. Eli poolisia ja poolittomia aineita.
     
  6. 4D -38

    4D -38 1st gear

    Kiehuvaa/tulikuumaa vettä kun aikansa jaksaa lorotella niin sillä lähtee. Mulla ei ainakaan maalit irronnut kun kerran jouduin irrottelemaan.
     
  7. buick8791

    buick8791 1st gear

    Moi,

    no ihan tavallisella tärpätillä, kuten joku jo vastasikin. Ennen myytiin nimellä pineenitärpätti(ei lakkabensa).
     
  8. RA

    RA 1st gear

    Pihka pois

    Kokeile Natusan saippualla, sillä pihka lähtee kuulemma ainakin käsistä!

    :odroll:
     
  9. Blockhead

    Blockhead Gearhead

    Vielä tuosta tärpätistä. Pineenitärpätti on nimenomaan oikeaa tärpättiä. Myydään esimerkiksi myös balsami-, A1-, Oulu ja puu- ja mäntyöljytärpättinä. Se on männystä saatavaa tavaraa.

    Lakkabensaa ovat maalikauppiaat ruvenneet tärpättinä myymään, mutta se on mineraaliöljypohjainen tavara. Hinnaltaan myös selvästi halvempaa. Pineenitärpätti maksoi viime viikolla 9,80€/l paikallisessa maalikaupassa.
     
  10. StoneSour09400

    StoneSour09400 3rd gear

    Nostellaas vanhaa aihetta, millähän yli teipatusta kikottimesta saisi pois pihkat? Sitä on paljon ja teipit ei toistaseksi ole lähdössä.
     
  11. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Näpeistähän se lähtee voilla... niin eikös teippipinnasta kans?

    terv Pihkanen
     
    StoneSour09400 tykkää tästä.
  12. Patsi

    Patsi 3rd gear

  13. Substitute

    Substitute Gearhead

    En tiedä onko samaa pihkaa kuin mulla oli yhdessä, ilmeisesti jonkun puun juurella seisoneessa Buickissa. Siinä oli kauttaaltaan sellainen tummanharmaa paksu kalvo joka ei lähtenyt millään luottimilla eikä pesuaineilla. Luulin että puhdistaminen on tekemätön paikka.

    Pesin sitten käsiä ja kokeilin märällä rievulla johon laitoin Bilteman käsienpesutahnaa. Sillä lähti ihan kevyesti ja pyyhin sitten koko auton puhtaaksi, meniköhän siihen joku reilu puoli tuntia. Oikein nauratti.
     
  14. Jza

    Jza Double Gearhead

    Se on jännä että miten joku tökötti ei vaan lähde millään pesuaineella ja sitten jollain kummalla kamalla irtoaa yhdellä pyyhkäisyllä. Leikkikalussa oli joskus todella pinttyneitä tahroja takana (paikoissa mistä sitä oli paskaisilla käsillä työnnelty). Koitin vaikka mitä ja aina näytti valkoinen pinta lähinnä nikotiininpolttamalta. Sitten piruuttaan jotain lasienpesuainetta niskaan (Farmoksen glassfoam) ja kertapyyhkäisyllä lähti kaikki.:eek:

    Toi Glymin tervanpoistotökötti on myös monesti putsannut aika toivottomatkin tapaukset. Käsienpesuainetta en ole testannutkaan, mutta miksei. Jos se paska lähtee käsistä, niin luulis sen vielä helpommin lähtevän autosta. Sitten kun vielä keksisi että millä lähtee vuosia puun alla seisseen asuntovaunun katolta läntit ja sammaleet ilman piikkauskonetta :D
     
    Muokattu: 6.10.2016
  15. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Grojet gr-260 on hyvä pesuaine kaluston pesuun, erityisesti pinttynyt asuntovaunun katto tai likainen konehuone.
    Jättää kiiltävän pinnan, muovi ja kumiosat ovet mustia eikä harmaita kuten normi liuottimilla.
    Voi lantata tarpeen mukaan, oikein likainen konehuonekin, niin lika käytännössä sulaa pois rajummalla 30 - 50% seoksella, mutta ei pilaa silti pintoja.


    http://www.nosotuote.fi/9
     
  16. Mr Dart

    Mr Dart Gearhead

    Vanha kansa muistaakseni irroitti pihkaa mäntysuovalla. Se ei ainakaan vahingoita alla olevaa pintaa jos kokeilee.
     
  17. Jza

    Jza Double Gearhead

    Täytynee testailla jos jollain lähikauppiaalla on hyllyssä. Toi on emäksistä kamaa joka syö aika tehokkaasti alsaa, niin pitäneekö se neutraloida vielä pesun jälkeen jollain happamalla?
     
  18. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    3M Industrial Cleaner ( ns. Citrus Cleaneri) aivan ylivoimainen tuote. Lähtee pihkat, piki, tarraliimat yms., eikä vaurioita maalipintaa. Spray purkista lisäksi kätevä käyttää.
     

Kerro tästä muillekin!