Millainen harrastetila/oma autotalli teillä on?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kuulokeliitäntä, 16.8.2012.

  1. Eipä löytynyt vanhaa keskustelua.

    Haluaisin tietää lähinnä millaisissa harrastetiloissa harrastelette auton rakentelua? Erityisesti kiinnostaa, että rakenteletteko esim. kerrostalojen autotalleissa tai jossain muussa vastaavassa? Minkä kokoinen tallisi on? Itse harrastelen tällä hetkellä kimppatallissa, mutta mielessä on ollut oman tallin ostaminen... Olen käynyt katselemassa autotalleja, mutta nämä ovat olleet kerrostaloissa olevia autotalleja. Koot ovat olleet noin 18m2, joka vaikuttaa kyllä hiukan liian pieneltä. Koko pitäisi olla mielellään 20 - 25m2 välillä. Tulitöitä ei ole tarkoitus tehdä ja eipä niitä taida saada tehdäkään. Optimaalinen tilannehan se olisi jos olisi omakotitalo ja siinä oma autotalli, mutta ei näillä tuloilla sellaista saa ostettua. :wc:
     
  2. pessi-

    pessi- 1st gear

    toivottavasti asuntokaupat lusitaa nyt niinku täs toivotaan ni koht ois se omakotitalo/autotalli itellää =) nyt joutuu tekee vähän pantenttitallissa :D
    [​IMG]
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    OKT alakerrassa 40 m² yhden auton talli. Käyttikselle lisäksi katos ja luvat erilliselle 65 m² 2 auton tallille, mutta voi olla ettei saa aikaiseksi - aika näyttää.

    [​IMG]

    Niin se vielä että onhan noissa kimppatalleissakin tullut useampi vuosi vietettyä. Itse kun tykkään pitää paikat suht järjestyksessä, niin on vähän ahistanut :lol: Muuten onhan se mukava kun on joku muukin siellä touhuamassa niin tulee se sosiaalinenkin puoli hoidettua samalla. Toisaalta nykyiseen talliin on hyvä hiippailla vaikka saunan lauteilta pyyhe lanteilla jos tulee hyvä inspis...

    Yksi vaihtoehtohan voisi olla ostaa vähän isompi talli ja vuokrata siitä sitten ylimääräiset hyville kavereille - jos sellaisia tuntee :odroll:
     
  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Tällä hetkellä varsin hyvät tilat omaa käyttöä ajatellen vaikka onkin 115km päässä tämänhetkisestä asuinpaikasta.


    [​IMG]

    Että tuommoisissa tiloissä tällä hetkellä... Löytyy iso kompura jossa tuottoa 650l ja vanha voimavirtakemppi hitsikoneena ja sitten hirveä määrä erilaisia käsityökaluja ja paineilma- ja sähkötyökaluja... Viime kesänä tuo tuli laajennettua nykyiseen kuosiin kun piti saada nosturin vuoksi lisää korkeutta, aiemmin oli sitten vähän ahtaampaa...
     
  5. makkepuu

    makkepuu Gearhead

  6. hara64

    hara64 1st gear

    -n.250m2 teräspeltihalli jossa betonilattiaa 1/3 osa ja loppu hiekkaa.
    korkeutta n.5m.
    -n.150m2 vanha navetta rakennus kahdessa kerroksessa (n.150+n.150=<300m2)

    just ja just yx romun(aarteen)kerääjä mahtuu olee ;-)
     
  7. nixon

    nixon 3rd gear

    Mökin piha. Tarttis saada siihen vähän reilumpi sisäänkäynti aikaiseksi, että pystyis ajamaan matalammankin harrasteauton pihaan ja nurmikon päälle hiekka/kivisysteemit(ja kaiken maailman tasotukset ja suodatinkankaat ofkoos) et viitsii seisottaakin autoja siinä. Joku kaunis vuosi vois tehdä vaikka katoksen sinne.
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Varikolla ja pihalla on tähän saakka ruuvattu. Kohtapuoliin alkaa kyllä jo tökkimään taivasalla räpisteleminen, niin jotain tars tehrä. :lol:
     
  9. Substitute

    Substitute Gearhead

    Lämmintä (talvella noin +10 astetta) vuokratilaa yhdellä kimppatallilla ehkä noin 70m2 pojan kanssa +varastotilaa. Nosturi on ja tulitöitä saa ainakin toistaiseksi tehdä. Ja säilytystilaa romuille osaa arvostaa. Koneita, ehjiä ja projekteja taitaa olla sisäsäilössä 7kpl ja vaihdelootia lähes sama määrä. Nuo vie tilaa niin paljon että kotitalliin muuttaminen ei ilman suurta elämänmuutosta toimi.
    Ja tuohon sotkuisuuteen olen jo henkilökohtaisesti tottunut, aina kun välillä sopivasti homman valmistuttua järjestelee, niin homma pysyy hallinnassa. Työkalut tosin pysyy ihmeellisen hyvin järjestyksessä kun niille on omat paikat, muuten ei kyllä pärjäisi. Ne on oppinut pääsääntöisesti jopa päivittäin palauttamaan paikoilleen.

    Kotikylällä olisi liiketilaa 180m2 myytävänä kohtuuhintaan, mutta on liian keskustassa ja onneksi on talolainaa vielä siinä määrin että ei uskalla lisää ottaa.

    Kotitalli on normikäytössä, eli varastona.
     
  10. Holley

    Holley Gearhead

    Aikanaan sitä laittoi kaikki rahat autoihin, ei niinkään miettinyt asuntosäästämistä.

    Sitten tuli 10 vuoden aikana 9 tallia, niin sitä alkoi oikeasti miettimään stiä asuntoasiaa. "Tähän tulee kukkakauppa, autot lähtee". "Isäni kuoli, perikunta myy tallin"... "myyn talon, autosi on pakko siirtää"..."Ei täällä saa käyttää noin kovaäänistä autoa edes 10 minuuttia tyhjäkäynnillä, naapurit tekivät ilmoituksen..." "Siirrä autoasi, se on 0,5 metriä tuon listarjan väärällä puolella!"

    Nyt kun on 7 vuotta ollut oma talli, sitä oikeasti arvostaa. Ja erikseen sitten liiteri pihalla tai tavallaan parikin, joissa on ne ruohonleikkurit, pihakeinut yms. sälä, joka EI KUULU autotalliin. Jopa niin, etteivät edes autonrenkaat ole autotallissa.

    Työkalut kerään päivittäin, se on oikeasti hyödyllistä hommaa, mutta muuten saa oma autoprojekti jäädä just' siihen pisteeseen mihin se jää. Saa jatkaa seuraavalla kerralla - seuraavana päivänä tai viikon päästä - täsmälleen siitä mihin se jäi.

    Talokauppoja tehdessä oli yhtenä kriteerinä talli. Eristetty kylmä talli on ollut varsin toimiva ratkaisu, joskin rakentelu painottuu kesään eikä talveen... no ehkä jossain välissä tulee parannusta asiaan osittain lämpimän tallin muodossa. Kun budjetoisi jonkun 2-pilarinosturinkin, olisi vielä parempi.

    Ainiin, se hyvä tallini on noin 36m2 ja puolet on muuttunut "metalliverstaaksi" ja siihen sopii yksi auto. Kyllä se on riittänyt kohtuullisesti.
     
  11. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    mä kun ajokortti ikäisenä päätin et harrastan vaan autoja ni ekatalli
    oli kaverin isän kostea autotalli, tokassa piti ottaa puskurit pois
    että sai ovet kiinni, 3:s kimppatalli joka on edelleen ja sit tää nykyinen.

    etsin vuoden pari helvetin isoa tallia ja pientä mummon mökkiä, sit tää
    sattu silmään lehdessä ja eiku pankkiin lainaa sopimaan (ei onnistunu 1 kerralla).
    135m2 kolme autoa + kaikkee paskaa, 30v aikana hommattuja työkaluja,
    siltanosturi. asunto samassa rakennuksessa 74m2. oma iso tontti.
    muutama katos ja nekin taas täynnä :mad:

    tarttee raivata pihan perältä uutta tilaa syksyllä.
     
  12. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Halli:110m2 lämpöeristettyä korkeutta n.5m, 280m2 kylmää säilytystilaa, 100m2 lämmintä säilytystilaa korkeus 3m, (sauna, PH, saunakamari, verstashuone ja oleskelutila (baari)) n. 60m2. Kotona autotalli n. 40m2. Luulin aikoinaan, kun ostan isommat tilat tilaa on rittävästi = luulo ei ole tiedon väärti.
     
  13. tammercity

    tammercity Gearhead

    Kerrostalon alakerrassa jonkinlainen talli vuokralla.

    Ponu mahtuu sisään just ja just, mutta olssia on ihan turha edes sovitella.. pituutta siis noin aika tarkkaan 5 x 3 metriä joten mitään koneen nostoja ei tartte edes suunnitella.

    Olssin kanssa lähinnä kesät parkkiksella ja talvisin yrittää jonkun talvisäilön muualta bongata.

    Oma talli kyllä olis suunnitelmissa vähintään 3 autolle, mutta ei Tampereen hintatasolla perse kestä mitään ostaa.. joutuu melkein lähteen naapurikuntiin metsästään tallia/hallia/latoo ja mahdollisesti sitä sitten samalla kämpänkin sieltä katsoo, missä iso piha ja saa mesota munasillaan pihalla keskiyöllä niin paljon kuin haluaa.
     
  14. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mulla sopii kaikki 10 autoo talliin ja vielä jää montulle tilaa.
     
  15. jan13

    jan13 2nd gear

    Sinällään hyvät tilat itsellä että löytyy käytettävää tilaa yhteensä noin 400 neliötä. Talvella koko halli lämmin n.+15astetta. Löytyy laaja valikoima työkaluja, tehokas paineilma, peltityöstökoneita, nosturi sekä todella järeä hallin pituussuunnassa liikkuva kattonostin, sähkötrukki, n.40neliön maalauskoppi, pihatilaa myös reilusti (suljettu iso asvalttipiha). Ja mikä parasta asun itse samassa rakennuksessa :D
     
  16. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Varsinaista laajempaa lämmintä harrastetilaa ei ole, joten autoa ropaan lapsuudenkodissani kylmässä vanhassa viljankuivaamossa
    [​IMG]
    ...jonka ohessa olevaan käytöstä poistettuun vanhaan ~10-12m2 pannuhuoneeseen olen nikkaroinut pienen pajan, jonka saa onneksi myös lämpimäksi talvella
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Vaatimatontahan tuo, mutta onpahan katto pään päällä eikä tarvitse soralla maata.
     
  17. SauliK

    SauliK Gearhead

    remppatilaa on reilusti pihalla kesäisin, saa valita pohjaksi nurmikon johon katoavat ihan kaikki mitä sattuu kynsistä lipeämään taikka sora/hiekkapohja joka ei oikeen hyvä sekään..

    löytyy sitten pari pienempää murske pohjaista auton mentävää kylmää tallia ulkorakennuksesta, hyvä pieneen remppaan ja säilytykseen mutta mitään tekniikanvaihtoja turha haaveilla sisätiloissa

    naapurin ukolla on isossa peltihallissa autotalli betonilattialla ja rasvamontulla jossa olen saanut tarvittaessa aina vierailla
     
  18. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    60m2 vuonna 2000 rakennettu at,
    Hyvin mahtuu 2 isoa säilytykseen, mutta kun toista pitäisi rakentaa, ahdasta on !
    ilp :llä pysyy talvisin +12 asteisena,
    kuivaa kesät talvet, en raaski autoilla edes ajaa kostealla ettei vaan ruostu autot :O)
     
  19. madsin

    madsin 3rd gear

    100m2 kahteen osaan jaettuna, 90-luvulla toiminu tossa autopeltikorjaamo/maalaamo. Toinen puolisko tehty siis pelkästään maalaushommia varten.
    Vielä kun sais aikaseks vaihtaa öljypolttimen toimivaan niin ois lämmin paikka kans.
     
  20. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Ihan on tommonen luonnontalli jossa katto ei tule heti vastaan. Lämpötila seuraa hyvinkin tarkasti ulkoilmaa. Alustana hiekka/nurmi/savi yhdistelmä.

    Ja kevytrakenteinen AT joka romuvarastona, ovet sen verta kapeat ettei Auto mahdu sisään.

    Saunan yhteydessä sitten hyvin varustettu harrastetila nestemäisiin harrasteisiin.
     

Kerro tästä muillekin!