Millainen harrastetila/oma autotalli teillä on?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kuulokeliitäntä, 16.8.2012.

 1. Kruiseri

  Kruiseri 3rd gear

  Pari tuntia sitten kekkasin että jos kellarista leikkaa betonileikkurilla pari 'väliseinää' pois ja päätyyn oven kohdalle isomman aukon niin sinnehän mahtuu auto ja jää jopa tilaa ruuvata! Nyt pitää vielä hommata joku asiantuntija tsekkaamaan että voiko ne seinät varmasti poistaa :D
   
 2. Onko kellään kokemusta tälläisestä harrastetilasta? Näitä näyttäis olevan rakenteilla suomeen sinne sun tänne... Vois olla hyvä ratkaisu harrastetilaksi jos ei ole omaa tallia tai tiä kimppatallia...

  http://talliosake.com/
   
 3. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Pari vuotta ja olis kotimainen huutokaupan metsästäjät ohjelma eetterissä :)
   
 4. jupu74e21

  jupu74e21 1st gear

  Tilaa on riittävästi. Varsinainen talli on 12x7 metriä eristetty, 2.&3. halli yhdessä tai erikseen, isoilla väliovilla on 16x7 tai 32x7 metriä yhdistettynä ja vielä kylmähalli hiekkapuhallukseen 18x7 metriä. Korkeus kaikilla reilu 5 metriä. Löytyy isot ruuvikompurat toinen ottoteholtaan 7kw ja toinen 45kw. Tuotto riittävä. Pukuhuone, suihku, keittiö ja 3 eri varastoa tavaroille. Korkeapaine maalausruiskuja ja kannuruiskuja yms. Työkaluja joka lähtöön. Onnistuu vaikka kuorma-autojen maalaukset.
   
 5. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Alotin normaali okt-alueella sijaitsevan talon tallissa eli perus 20 neliöinen,tonttiakaan ei ollu kun 1000 joten alko olla neljän auton kanssa aika ahdasta. 7 vuotta siinäkin kuiteskin ryömittiin,nyt on muutaman vuoden ollu vähän isommalla läänillä 80 neliön 4 metriä korkea,varustettu 2-pilarilla,painelinjoilla jne. Tavallaan neljän auton talli mutta käytännössä jää hyvin väljää kahdella autolla,mönkijä/puutarhatraktoritilalla ja punttisalivehkeillä. Eli perus miehen olohuone.
   
 6. NUS-50

  NUS-50 2nd gear

  Omakotitalon päädyssä n.30m2 talli. Ovet mahtuu just kiinni ja jää sentti tai kaks tilaa auton puskuriin. Mitään auton hinkkaamista suurempaa ei juurikaan tallissa voi tehdä, jos haluaa toiselle puolelle autoa niin pariovet pitää avata tai kulkea auton läpi...:rotfl:
  Mutta onpahan sentään talli ja lämmin, jotain roinaa mahtuu vähän siellä pitämään.
   
 7. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Toisaalta niin se pitää alussa ollakkin,oppii näppäryyttä kun ryömii normitunkin kanssa kone ja lootahommia.. :D Auto työnnettävä aina alta ulos,ja kun ovet joutuu olla sen aikaa auki niin pistää vauhtia tekemiseen.. :D No,perseestähän se oli. Mutta ennemmin pikkutallikin kun kimppapaikka. Tässä nykyisessä on 2000-rakennetusta ammattikorjaamosta kyse,josta on sittemmin eläköidytty.
   
 8. juhapih

  juhapih Gearhead

  Lämmintä hieman alle 100 neliöö ja katoksia 2:lle käyttiksille ja 7:lle harrasteautolle. Varastotilaa osille 66+20 neliöö tallin vintillä. Toisessa paikassa on 20 auton kylmät varastotilat... kolme on ulkoruokinnassa...
   
 9. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Mulla vanha navetta noin 300 neliöä.

  Josta noin 45 neliö tila missä nosturi hitsit pari isoa pöytää työ kalyt seinillä.

  Sit noin 80 neliötä missä puu lattia.

  Noin 60 neliötä varasto tilaa. ( välillä autojakin varastossa)

  Erillinen kompura huone,

  Baariakin olen rakentamassa talliin. WC löytyy kans tallista.

  Sit noin 20 neliön talli vielä erillään.
   
 10. Mulla on vuokratalli, pienhalli 90m2. Kuiva jä +17 lämmin, n. 4m korkea tila. Varsin kohtuulliset käyttökustannukset eli perse kestää pitää sitä.

  Tuohon topicin aloittajan kysymykseen kerrostalotallista sanoisin, että
  unohda koko ajatus. Kerrostalojen tallit on yleensä tarkkaan säännelty siitä,mitä siellä saa tehdä. Yleensä ei mitään. Ja sitten on kaikki kerrostalokyttääjät siihen päälle, jotka laittavat sun piikkiin kaikki rasaukset ja hajut ko. taloyhtiössä. Eli ei välttämättä mikään kivä paikka touhuta. Mulla on itsellä 25m2 autotalliosake, ja auton säilytykseen se on kyllä aivan huippupaikka. Koneellinen ilmanvaihto ja tasalämpö.
   
 11. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Tähän väliin vois tietysti kysyä myös että miten pystyy hoitamaan kallista harrastusta jos "status" ei sitä salli? Siis jos asutaan vuokralla eli ei olla pystytty ns.kiintopistettä hankkimaan niin kannattaako siihen soppaan harrastetta hankkia...Mun mielestä resurssit ensin,edes jonkinlaiset. Niinkun aiemminkin on puhuttu niin jenkkiharrastus vaatii suht tanakan "taustan",jo siinäkin mielessä että nehän ei pärjää yksin vaan liikkuu laumoissa eli ainakin talvipeli pitää olla erikseen,mieluiten pysyvä jne,jne,jne.. Ei ole tarkotus lannistaa kenenkään aloitusta mutta kyllähän kunnon harrastaminen on aika vitun vaativaa,kaikin tavoin. Ja kun siinä pitäs vielä olla molempien mukana jotta se sujuu sillai...itsestään,miten sen nyt sanois..
   
 12. Herje

  Herje Gearhead

  54 neliötä 6mx9m?.
  Kylmä. Vähän liian pimeä ,eikä ole voimavirtaa. Ja käynti sisään tuolta pitkältä sivulta.
  Mitähän on tallin rakentaja ajatellu kun ei ole villoja seinissä mutta ovi on kaukosäätöinen :rotfl:
  Jospa tuon ens kesänä sais muutettua lämpimäks ja sisäänkäynnin eri kohtaan :odroll:

  Kyllä tuo entisen kimppatallin voittaa.
  Se oli vanha telakka joka kylmä, pimeä, ja vesi tuli vaan katon läpi :lol:
   
 13. Ville.

  Ville. 2nd gear

  Harrastaa voi myös pienemmällä budjetilla ja vähemmän kiivaalla tahdilla. Talviautoja/käyttiksiä saa muutamalla satasella ja harrastepirssi voi sitten olla seisonnassa. Taloja missä on autotalli saa myös vuokrattua, ja välillä löytyy autotalleja vuokralle aivan kohtuu hintaan.
   
 14. Aako

  Aako 1st gear

  Miten helevatassa tuo vuokralla asuminen vaikuttaa harrastuksen resursseihin?? Ihmiset voivat asua vuokralla monestakin syystä! Jotku ei edes halua omistusasuntoa ja se ei ole välttämättä pinkan koosta kiinni! Vuokra-asuminen ei yksinkertaisesti kerro ihmisen elämästä yhtään mitään, eikä ole yhtään omistusasumista halveksuttavampaa, tai köyhempää! Monesti jättää niitä resursseja juurikin harrastukseen, kun jää se talon ylläpitoon kuluva ajanhukka (ja rahan ) Pois! Pakko sanoa, että on aika kummallinen ajatusmaailma joillakin...
   
 15. jenkula

  jenkula Gearhead

  Oma talli 50neliötä omalla tontilla, mutta asutaan vuokralla eri paikassa työn takia. Vuokralla asuminen ehdottomasti järkevintä tällä hetkellä.Näin halvalla ja hyvällä sijainnilla jatketaan ainakin seuraavat 5vuotta.
   
 16. Karck

  Karck 2nd gear

  Faijan talonpihalla, sorapohja. Pitäs Tampereelta keksii joku tallipaikka, mutta niinkun aikasemmin todettiin ei oikeen perse kestä Tampereen hintoja.
   
 17. Mikko1939

  Mikko1939 1st gear

  Kimppa talli 5 ukkoa 490neliöö. Työkalut ja vehkeet ihan hyviä ku porukas ostaa, nosturi ja tietysti oma baari
   
 18. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Justiinsa muutama vuosi sitten muutettiin vuokralta omaan taloon ja asumiskulut tippui semmoset 200€/kk kun kaikki lasketaan mukaan. Tilaa on enemmän ja saa pitää niin monta autoa kun pihaan sopii sekä puuhata oman mielen mukaan. Aikaa kyllä kuluu vähän enemmän lumitöihin ja ruohonleikkuuseen kuin rivarissa muttei kuitenkaan älyttömästi.
   
 19. VilleTre

  VilleTre 2nd gear

  Omassa omakotitalossa asuminen on mukavaa. Ja asumiskulut ei ole juuri kalliimmat kuin omassa kerrostalokämpässä.Tietty pientä rahastoa kannattaa kerätä mutta ei se nyt ketään kaada. Jos siis tulee yllättäviä menoja. Tietty ostaessa omaa kannattaa tarkkaan harkita mitä ostaa ja pystyykö lainan kanssa elämään. Nykyään taitaa kuitenkin olla niin että normaaliduunari ei mitään saa oikeen säästöön kuin sen oman asunnon minkä on saanut vaivoin maksettua. Siksi miksi maksaa toisen kämppää?Mitä nopeammin itseasiassa alkaa maksaan niin sitä nopeammin omaa jotain omaisuutta. Itsellä kyllä liian pieni talli ,mutta onneksi isällä on isompi missä tuo oma projekti majailee.90-luvun taloissa on yleensä aikas pienet autotallit. Mitään kiinnostusta ei ole vielä ainakaan ole ollut muuttaa metsään mihin saisi ison tallin ja tunnin kulkemiset duuniin.Kulkeminen autolla kun ei tule koskaan halpenemaan.
   
 20. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Itse olen muuttanut omakotitaloon rivarista muutama vuosi sitten ja silloin ajatuksena oli, että harrastusten maailma aukee, kun talli on vieressä ja pääsee koska hyvänsä harrastamaan. Totuus on kuitenkin ollut hiukan toisenlainen. Rahaa menee asumiseen enemmän, kuin pienessä rivarikämpässä, joten olen päätynyt tekemään lisätöitä viikonloppuisin, lisäksi talvella lumityöt, kesällä ruohonleikkuut ym. pihatyöt ja sitten pitäisi rakentaa varastoa, tehdä nurmikkoa, ostaa soraa ym. Lopputulos on se, että aikaa ja rahaa harrastamiseen on entistä vähemmän. Monella vuokralla asuvalla asiat varmaan ovat paljon paremmin, eikä mielestäni asumismuodolla ole mitään tekemistä harrastuksen edellytyksien kanssa, pääasia. Pääasia, että asuu jossain ja on katto pään päällä, ilman sitä autoharrastuksenkin edellytykset voivat olla melko heikot :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!