Millainen harrastetila/oma autotalli teillä on?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kuulokeliitäntä, 16.8.2012.

  1. kotr

    kotr 3rd gear

    Kahdeksan hengen porukka vanhassa leipomossa. Utelijaisuuttani kyselen mitä etelä suomesa maksaa autopaikka? meillä on kuukausivuokra 120e. siitä öljy,sähkö,vesi. on hitsuu mahdollisuus,hiekkapuhallus ym. vartioitu ja lämmin rakennustila ympäri vuoden.
     
  2. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Siis 8 auton talli 120 e/kk? Ihan passeli. Minkä verran neliöitä? Täällä etelässä (JKL korkeudella) viimeksi kun vuokratallissa olin, niin taisi olla jotain luokkaa 3,5 e/m², joka oli jo silloinkin edullinen. Sisälsi kaiken + paineilman ja heittopaikan.

    Nyt on tuo jo aiemmin ketjussa mainittu n.40 m² yhden auton talli talon alakerrassa ja taitaa jäädä tekemättä erillinen talli ellei äkkirikastuminen koidu kohtaloksi (pikkuhiljaa rikastuessa kulutus sopeutuu tilanteeseen niin ei jää tallirahoja - tosin eihän se silloin edes mitään rikastumista ole). Niinpä olenkin miettinyt vakavasti talon autokoatoksen muuttamista kylmäksi talliksi ja/tai tallin ostamista tai vuokraamista jos kalusto uhkaa jäädä taivasalle. Niistä kun pääsee eroon toisin kuin pihassa nököttävästä tallista jos joskus ei enää tarvikaan (hehheh). Maksaahan ne kyllä rahaa ja usein on vielä ihan kunnon vastike maksettavana, esim: http://www.etuovi.com/kohde/1145486?sc=M38735335&pos=2
     
  3. f34

    f34 Double Gearhead

    Onko 120e/nokka vai 120e/koko tila?
     
  4. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Autotalli 3.5x8m, siihen yhteydessä paja 6x4m (lämpimiä siis). Lisäksi autokatos, pieni kylmä talli ja erilaisia varastokatoksia. Tontilla tilaa "riittävästi".

    Tallissa en ole lopulta paljoa viihtynyt ellei ole pakko, ulkona mukavampi tehdä kunhan keli on kohtuullinen.

    Omakotitalo sinänsä on riesa verrattuna vuokraamiseen. Jotain kun on rikki, niinkun aina jotain on, eipä voikaan vaan soittaa huoltofirmaan tms ja mennä hinkkaamaan autoja. Pitää ottaa vasara tai lapio ja alkaa hommiin.

    Lisäksi päälle polttopuut, lumihommat, perhe, täyspäiväduuni...harrastus tuppaa jäämään od:n selaamiseen puolikuolleena sohvalla maaten.

    Olen pyrkinyt integroimaan jenkit elämään siten että niitä ei tarvitsekaan erikseen "harrastaa", vaan ne on käytössä juurikin lumen aurauksessa, puiden ajossa, työmatkoilla jne. Harrastus on sitten huoltoa ja korjauksia.
     
  5. Herje

    Herje Double Gearhead

    Rölliluolassa oli 90e/kk + sähkö ja vesi.
    Vitun nihilisti vuokraisäntä yritti maksattaa jäätyneet ja räjähtäneet vesimittarit meillä.
    Oli niin nuuka että ei raaskinu ostaa riittävän pitkää sulanapitokaapelia niin meni 3 vesimittaria paskaks. :odroll:
    Aika pelottavan näkönen on sähkökaappi kun sen päällä on semmonen 30 cm jääkerros :lol:
     
  6. kotr

    kotr 3rd gear

    leipomon kuukausivuokra mikä maksetaan isännelle on 600e. tuosta jokaisen "jäsenen" maksamasta 120e/kuukausivuokrasta jää tilille sitte muihin juokseviin kuluihin rahaa. Hallisa on ollu parhaimmillaan 11-12 autoa talven aikana.

    hallisa ei saa hitsata mutta erillinen tulityöpaikka on mutta sinne ei valitettavasti autoa mahu.Sitte erillinen "moottorihuone" missä rassataan pelkästään koneita ym. yks erillinen huone missä on maalailtu ym.

    keittiö/vessat/kodinhoitohuoneet löytyy :D

    pihalla on erillinen peltihalli(kylmä,eristämätön) mihin mahtus 3 autoa.

    siksi kyselin hintoja nuin niinku ympäri suomea,koska muutamat nihilistit/kitupiikit on pitäny tuota meidän tilaa kalliina.
     
  7. NUS-50

    NUS-50 3rd gear

    Mitä mä nyt yhtään käsitän, niin onhan toi perhana soikoon puoli ilmainen.
     
  8. kotr

    kotr 3rd gear

    No niin no sitähä meki!! ja jos tuo 120e tuntuu suolaselta,niin taitaa olla ihan väärä kaveri porukkaan.
     
  9. NUS-50

    NUS-50 3rd gear

    No on kaveri aika pihalla. Esimerkkinä yks 55m2 lämmin halli uusi kiinteistö ja pesuvalmius, jota joskus katsoin ennen oman talon ostamista tais olla 500 vai 550e vuokra... Ja mitään pihatilaa ei ollut :odroll:
     
  10. kotr

    kotr 3rd gear

    No näinpä! Tuosa on piha aluetta,josa nytki makaa yks auto krillisä,on hiekkapuhallettu ja ennenkaikkea rillattu :D

    halli on vielä semmosella teollisuusalueella,että metelöiminen onnistuu millon vaan ja kyllä siinä usiammat renkaat on tuhottu savuna ilmaan kartanolla.
     
  11. pulttirengas

    pulttirengas 3rd gear

    Löytyy lämmin autotalli kerrostalon kellarikerroksessa joka on aika ahdas joten siellä vain säilytetään autoa (ja romua), omakotitalon pihalla pressuteltta jossa on luonnollisesti turhaa romua ja pieni peltitalli johon ei mahdu mitään ja se on niinkuin kuuluukin täynnä romua ja hiirenpaskaa. :poff:
    Käyttis ruostuu/linttautuu ulkona vesisateessa ja pari muuta harrasteautoa tuttujen luona kylmäsäilytyksessä ladossa. Korjailen koti pihalla, koulussa ja isin työpaikalla. Saa nähdä millon loppuu tämäkin huvi.
     
  12. No H2O

    No H2O Gearhead

    Hm... 36 neliöinen omakotitalon pihassa oleva pikkutallihan sitä... Maalla on sitten vanha navetta jossa noita "valmiita" autoja säilytellään.

    Sen verran tästäkin että aika vähissä olisi viime vuosina mulla ollut harrastamiset jos jossain kerrostalokämpässä asustaisin, eikä olisi omaa tallia.

    Tällä hetkellä muksut 6&9v tulevat jo sen verran toimeen keskenään että voi toviksi jättää ne leikkimään pihalle, tai touhuamaan jotain muuta että saa välillä itsekin edistettyä hiukan projekteja.

    Taloa toki pitää huoltaa samaan tyyliin mitä noita harrasteita & käyttiksiä mutta nykyään se nuo kummatkin menevät aika pienellä pakertamisella...

    Loppujen lopuksi harrastaminen ei omalla kohdallani olisi tällä tasolla ollenkaan jos ei tuota omassa pihassa olevaa tallia olisi, vaikka se pieni onkin se on mulle juuri sopiva. 8)
     
  13. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

    Kansakoulun vanhaan liikuntasaliin tehty halli. Tulevaisuudessa vielä laittaa paineilma linjasto, lisätä pistorasioita, puhkaista toinen oviaukko ja tohon reunaan nosturi. Koko noin 7x10m ja sivussa vielä 4x4m "toimisto" eli kaljanjuonti tila :D

    Parit laadukkaat kuvat:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  14. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kyllähän ne samat huoltofirmat hoitaa omistuasuntojakin, joku ne vuokrakämpätkin omistaa. Eikä se vuokraisäntäkään hyvää hyvyyttään maksaa omasta pussista huoltofirman palveluja vaan siirtää ne lyhentämättömänä (ehkä jopa hiukan pidennettynä) vuokraan.

    Niin ja voihan okt:kin vuokrata
     
  15. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Heh, taidat pitää keltanokkana...noh, mistäs voisit tietääkään. Näin vuokraisännän näkokulmasta olisi tosiaan kiva laittaa kaikki kulut vuokralaisen piikkiin, muttei tosiaan onnistu. Pyrin tietenkin sisällyttämään ne vuokraan että sais revittyä edes jonkinlaisen tuoton, mutta kun yleinen vuokrataso on mitä on, niin usein jää verovähennykset ainoaksi lohduksi. Osakkeen omistanen ja sen vuokraaminen jollekin on osoittautunut melko kivuttomaksi. Kunhan maksan vastikkeen niin loput melkeen hoituu välittäjä-vuokralainen-isännoitsijä-huoltofirma akselilla. OKT:n omistaminen ja jollekin vuokraaminen (niitäkin on yksi)onkin paljon riskialttiimpaa. Ei vaadi kummosta vahinkoa tai vaan jotain vanhuuttaan hajoaa, niin palaa heti monen vuoden vuokratulot. Veroihin nekin saa persnettona ilmoitettua, mutta ei sillä voitolle koskaan pääse. Hyvän huoltofirman palkkaaminen olis ihan harkinnan arvoinen juttu tässä tilanteessa, saattais tulla säästoä (=voittoa) pidemmän päälle verrattuna siihen että yrittää itse pysyä leikissä mukana. Toki hyvä välittäjä voi toimia ikäänkuin huoltokoordinaattorina.

    Mitä tulee omassa OKT:ssa asumiseen, niin voinhan mä joo palkata jonkun firman tekeen pihatyot, mutta kynnys sellaiseen on suuri. Joskus on joutunut tilaamaan kaivuria tai jonkun ajamaan lumet, mutta siinäkin palaa tosi nopeesti monen kuukauden lyhennykset.

    Että silleen, meinasit opettaa faijaas nussimaan :rotfl:

    Olen tosiaan nähnyt tän homman jokaiselta mahdolliselta kantilta kolmessa eri maassa, niin vuokralaisena kuin vuokraisäntänäkin. Toki uuttakin oppii koko ajan, emmä sitä sano.
     
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    En tainnut olettaa mitään, en edes katsonut kenelle vastasin (tai vaikka olisinkin katsonut en olisi olettanut). Ja "faijakin" on kuollut.

    Mutta jos tuon kirjoituksesi ymmärsin oikein, paras asumismuoto voisi sinulle ollakin vuokrattu OKT? Jää riskit, remontit yms. omistajalle ja sinulle aikaa harrastaa.
     
  17. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Mikä vittu siinä on ettei kukaan enää tajua milloin kyseessä on SANONTA, eikä henkilöön kohdistuva kommentti.

    En mene itse mielelläni enää vuokralle ainaisen häätöriskin ja syynäämisen takia, eli kuinka pitkä se nurmikko saa olla ennenkuin tulee noottia, puhumattakaan romujen säilytyksestä.

    Myös kiinteistön arvon mahdollinen nouse menee muiden taskuun.

    Edit. Muuten kyllä, vaikka niin että omistais erikseen sit hallin/tallin jossain lähistöllä.

    Edit edit, ja vuokrais siitä vielä tilaa joillekin rakkareille omien kulujen kattamiseksi! hmm hmm. noh, OT.
     
  18. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Ihan asiallinen kysymys. Ei liene väliä asumismuodosta vaan kyse enempi siitä onko elämäntilanne sopiva. Harrastus vie rahaa mitä pitä tienata ja pitää olla aikaa ja pitää opetella tarvittavia taitoja ja sitä autoa on jossain pyöriteltävä yli puoli vuotta vuodessa. Sitten jos tulee yt-lappu kouraan, tyttöystävän eturessu alkaa kasvamaan, muutto yms. niin elämäntilanne voi muuttua aika nopeasti.
    Jos joku sanoo, että kuka tahansa voi koska tahansa alkaa harrastamaan niin on väärässä. Olen nähnyt lukuisia surullisia tapauksia jossa sitten on kaikki asiat mättäneet, auto päätynyt lopulta purettuna kuusen alle ja varaosiksi ja katkerat muistot jollekkin.
    Enempi taas olen nähnyt niitä, että että vaatimattomasti jalat massa on aloitettu ja vuosien ja vuosikymmenien aikana on kaikki kehittynyt, taidot, autojen taso ja määrä yms.
     
  19. Meca

    Meca 3rd gear

    100m2 lämmin halli, josta 10m2 erillistä konttoritilaa. Lämmitän 80kw polttoöljylämmittimellä aina kun on tarvis. Lattialämmitysputketkin on, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä kattilahuonetta.
    Autoa tuonne ei vaan koskaan mahdu, kun on aina jotain ihan muuta rojektia tiellä.
     
  20. rb

    rb Double Gearhead

    8) 8) 8)

    Joskus sitä miettii että kuinka helvetin iso talli olisi pitänyt rakentaa, että siellä oikeesti mahtuisi jotain tekemäänkin.
     

Kerro tästä muillekin!