Millin reiän paikkaus??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja tammercity, 1.5.2006.

  1. tammercity

    tammercity Gearhead

    Aamulla piti lähteä vappu cruisinkiin mutta parkkiksella odotti sitten tämmönen näky.
    [​IMG]

    Näytti oldsi vuotavan jostakin jäähdytysnesteet pihalle ja aikani etsiessäni huomasin että tuossa tulpan vieressä näytti olevan pienehkö reikä/murtuma.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Mitenköhän tuon nyt sitten saisi parhaiten korjattua että pysyy nesteet sisällä ??
    Hitsaamallako tai jotakin paikka massaa?
    Eipä se näyttänyt olevan kuin millin reikä mutta mukavasti se näyttäis nesteet sieltä pihalle räkivän.
     
  2. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    joskus juhannuksena tehtiin samanlaiseen reikään pikakorjaus..plastic paddingia pohjalle,sopiva kolikko perään ja plastic paddingiä päälle..autolla ajettiin ainakin 4 vuotta eikä tietääkseni ruvennu vuotamaan..
     
  3. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Ja uudet pakkasproput vauhtiputkasta.
     
  4. MJF

    MJF Double Gearhead

    Eikös tuohon olis helpoin ratkaisu lyödä uusi proppu paikalleen. Menee vain hermot kaikkien kittiviritysten kanssa. Yksittäisiä roppuja saa ainakin täällä päin varaosaliikkeistäkin.
     
  5. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kiersin Fairlanen pakkasproppuun ruostuneeseen reikään väliaikaiskorjaukseksi peltiruuvin. Ajelin sillä monta kuukautta ennenkuin vaihdoin uudet pakkastulpat.
     
  6. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Jos tuo tosiaan pakkasproppu on miltä näyttääkin niin eikun uutta vaan tilalle, ei maksa paljoa. Toimiipa takuuvarmasti, ei tarvi sitten muita keinoja viritellä ja varsinkin niitä kirota jos pettää jossain metsätaipaleella pahaan aikaan.
     
  7. PauliP

    PauliP 1st gear

    Jos kyseinen ilmiö on vastassa Wappuaamuna, niin kai tuo Plastic Badding (huoltikselta) tai vastaava liimamössö kolikkoineen on ainoa mahdollinen korjaus (ellei ole uutta pakkasproppua varastossa)

    Uusi peliin sitten arkena ettei ole sama ilmiö vastassa Juhannus-aattona kun liikeet on kiinni.

    Hauska oli Wappucruising ainakin Jyväskylässä, ja proput kesti :lol:
     
  8. Qjet

    Qjet 1st gear

    Suomalais-ugrilainen pikakorjaus tavalla ja/tai toisella päästää pälkähästä ja tuo SamiL:n kertoma toimii monesti pitkäänkin, jos proppu on syöpynyt vain yhdestä kohtaa. Kuitenkin : Jos yksikin proppu on tuossa kunnossa, niin oletusarvo loppujenkin kuntoluokasta on sama, eli osta koko sarja... varuilta. Hyvä tuuri tällä kertaa sinänsä, yleensä se joka vuotaa, on siellä moottorin takapäässä.
     
  9. MJF

    MJF Double Gearhead

    Niinkuin mulla kävi pari vuotta sitten. Toisen kannen takapään roppu rupesi ruutaamaan läpi. Ja toinen oli lohkon alaosassa pakosarjan alla, oli vaan vesitilat niin täynnä paskaa ettei vuotanut vaikka oli selvä reikä :odroll: Ei siinä auttanut kun nostaa moottori pois ropun vaihtoon.
     
  10. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mulla oli kerran keissinä kanssa toi. Yhen etummaisen sain vaihdettua, niin taaempi alko vuotaa. Toisella kerralla sentään tajusin vaihtaa koko setin. :)

    Siihen aikaan vaan se harrasteauto, käyttöauto ja vaimon auto oli sama chevelle, aina ei voi odottaa että vauhtiputka saa jotain hyllyynsä.
     
  11. tammercity

    tammercity Gearhead

    Juu kiitokset avusta poijjaat.
    Kävin Soinilta tilaileen osat ja torstaiks toivon mukaan ollaan taas liikenteessä.
    Oppi taas paljon uutta ja tajuaa sitten ensi kerrallakin mitä tapahtuu kun tapahtuu :) 8)
     
  12. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ja kun niitä irrottaa, niin taltalla (tai ruuvarilla jota voi lyödä vasaralla) piikataan yksi reuna sisään niin että proppu kallistuu poikettain toinen reuna ulospäin. Kiinni kunnon pihdeillä ja kiskaisu ulos.
     
  13. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Sopivan kokoisen lenkkiavaimen avopäällä lähtee näppärästi, mutta tässä tapauksessa ei ole tilaa avaimelle.
     
  14. Qjet

    Qjet 1st gear

    Varovasti sen propun poiston kanssa. Pari sivusta seurattua esimerkkiä,siis varoittavaa: . Mm. "pikku" reikä sylinterin seinämässä: poraamalla propun ja samalla vauhdilla sylinterin läpi,mäntään jne... Sitten vähän "isompi" reikä : lyömällä proppu sisään ja himppasen pienemmällä vauhdilla melkein sylinterin seinämästä läpi. Mäntä puolittain esteenä ; ei ollut syntynyt, kuin puolikkaan propun kokoinen vekki...
    Molemmissa tapauksissa haluttiin säästää lohkolämmittimen ammattimaisesta asennuksesta syntyviä kustannuksia...
     
  15. pontiac gp

    pontiac gp 1st gear

    samantyppinen vika mutta reikä oli 1,5 "

    la iltana otettiin pari suttailu kuvaa niin lensi koko blommi vek..
    mistähän moinen vois johtua..ite epäilin että joko väärin pantu paikoilleen
    tai sit joskus talvella meinannu jäätyä..
    eniten vitutti se,että sunnuntaina ku sain varaosa liikkeen pitäjän kiinni niin
    se sanoi että kyseisen kokoinen tulppalokero on tyhjä... :mad:
    nyt on tulppa laitettu ja ihan hyvin on pelannu,mutta vappu ajelut meni vituks...
     
  16. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    se on on yllättävän tehokasta mäskiä se se plastik pattinki.

    Pysy varmasti silläkin, kunhan puhdistaa sen röörön ensin.
     
  17. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Olen kanssa kuullut vastaavanlaisen jutun..
    Eli asiakas osti uuden auton, ja samalla lohkolämppärin, joka piti asentaa autoon samanpäivän aamuna, jolloin auton luovutus oli. Asentaja-harjoittelija yritti irroittaa pakkasproppua poraamalla siihen ensin pienen reijän, ja senjälkeen piti laittaa siihen joku ulosvetäjä, millä saisi propun pois. Mutta eipä asentaja huomannutkaan, että poranterä meni jo propusta läpi, ja porasi samalla lohkon kylkeen reijän. Oli siinä uuden auton hakija ihmeissään, kun sai kuulla, että uusi moottori on jo tilattu..
     
  18. TS

    TS 1st gear

    Sillä kemiallisella metallilla vois kokeilla, se "pötkö" on aika pätevä aine.Lämpöäkin ne kestää n.120 ast. ja niitä löytyy ainakin teräs,alumiini ja kupari... itse korjaillut myös pakoputken pikku reikiä ja saumoja. :-?
     
  19. janzamar

    janzamar 1st gear

    Kemiallisella metallilla korjattiin täälläpäin 350 Chevy-lohko..
    oli mennyt halki,rälläkällä isompi reikä ja täyteen tuota roinaa,kai se kesti ihan hyvin ajella.Ei ainakaan mitenkään heti antautunut..
    olikohan sen rek.no nfx-37,silverado-steppari.En oo ihan varma tuosta rekkarista..ja siitä on jo varmaan kymmenkunta vuotta.
     
  20. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Itte sain ainakin pakkasropun dartin koneesta ihan helpolla irti. Naputtelin vaan talttapää mekelillä ja vasaralla varovasti proppuun isomman reiän, sit otin lattialla lepäilevästä lohkosta tukevan otteen, törkkäsin sorkkaraudan rööristä sisään ja just ku meinasin ryhtyä rempomaan ni huomasin että proppu on irti. Oli liian helppoo ni tekemisen ilo lopahti siihen. :D
     

Kerro tästä muillekin!