Milloin tästä tuli näin vaikeaa..Akun vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 19.1.2020.

Tags:
  1. f34

    f34 Double Gearhead

    Totta kai akustoja on vaihdettu korjaamoilla, mutta tarkoitin, että ei ole vielä tullut itselleni tilannetta, että olisi tarvinnut vaihtaa akustoa hybridiin kotitallissa tee se itse menetelmin.
     
  2. Turnn

    Turnn Gearhead

    -13 Skodaan laitoin vetokoukun+sähköt ,niin ei tykänny huonoo vaikka akunkenkä oli irti - Toki "kaikki" mittariston valot paloi kun käynnisti,mutta sammuivat muutaman kymmenen metrin ajon jälkeen.
     
  3. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Citikkaan vaihdoin polttimon ja otin akun pois tieltä niin eiköhän se saatana hukannut radion. Näytössä rammarin kohdalla harmaata ja mikään ei auttanut.
    Sen verran halpa rysä ettei kiinnostanut viedä merkkiliikkeen testeriin.
    Kollegan piinattu rellu tyhjensi akkunsa ja latauksen jälkeen ajoneston sai pois merkkiliike hinausreissun jälkeen
    Audit, meset, bemmit yleensä vaatii että niille kerrotaan akun vaihdosta.
    Kaikenlaista perseilyä yksinkertaisen jutun kanssa.
    Tuo oma museoc4avo hukkasi ainoastaan tripin ja keskikulutuksen kun sovittelin sinne keltakantisen optiman.
     
  4. Bukero

    Bukero Gearhead

    just tätä meinasin tuolla ed.sivun viestissä.
     
  5. karhu01

    karhu01 2nd gear

    Volvo v ja s sarjaa on ollu sellaistakin et obd pistokkeelta kun lykkää virtaa niin on polttanu obd jatkuva virran sulakkeen. Niissä en suosittele tätä tyyliä
    Sit on muina miehinä vaihtanu akun ja kaikki onki nollilla ja sit joskus kun kattoo vikakoodia nii ei tuukkaan mitää ku sulake onkin rikki.
     
  6. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Aika monta vuotta autosähköjen parissa työskennelly eikä ole vielä tullu normaali autoissa vastaan semmoista mihin tarvitsisi sähköä syöttää akun vaihdon aikana.
    Poikkeuksena jotkin missä radiossa varkauden esto koodi ja muutamia rahankuljetus autoja joiden hälytysjärjestelmä aiheuttaa ongelmia. Joihinkin mersuihin olisi hyvä testerillä kertoa että akku on vaihdettu, niin oppivat nopeampaa uuden akun arvoille osa kalibdoi akkuhallinan automaattisesti nimen omaan sähköjen oltua poikki eli jos ei sähköt vaihdon aikana katkea niin sitten akkuhallinta voi seota. bemareissa ei taida olla kalibdointia kuin jos vaihtaa erikokoisen akun.

    Tärkeintä on että kun uuden akun kytkee niin pistää sen kengän kerrasta paikalleen eikä räpsyttele napaa vasten.
     
    Bukero tykkää tästä.
  7. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Joo,ei lähdetä täälläkään liian uusilla kökkyröillä ajelemaan.
     
  8. 0rs0n

    0rs0n Gearhead


    Sitä en tiiä mitä tapahtunut. Mutta tiedän 3 tapausta asiakas vaihtanu akun. Sen perään ajo esto päällä. Viallisena. Pösöjä.

    Itse vaihdoin startin solenoidin. Ni akun kengän irroitin Lada 110 meni sekasin koko auto. Eikä kuntoon saanu.

    meillä töissä on OBD pistokkeeseen liitettävä ”akku”. Akun vaihdon tarkoitukseen. Nimen omaan ration S.lasien ynnä muiden muistin varalle. Ettei tartte kaikkea opettaa uusiks
     
  9. f34

    f34 Double Gearhead

    Tuolla aikaisemmin jo kerrottu mistä ongelmat johtuvat.
    Bemarissa voi saman kokoisen akun vaihtaa ilman koodausta, mutta on parempi sekin kertoa, niin IBS on heti kartalla. Jos kapasiteetti tai akkutyyppi muuttuu esim agm:stä tavalliseksi, niin pitää koodata.
     
  10. 0rs0n

    0rs0n Gearhead


    Muistaakseni pitäis aina koodata ku akku vaihdetaan. Siis niihin missä on mahdollisuus. Mut en oo nyt iha varma oliko näin :confused:
     
  11. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Tosta IBS:stä tuli mieleen kysäistä että onko kentältä tullut kuultua että onko paljonkin parantanut BMW-kuskien elämää?
     
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Jos akkukapasiteetti ja tyyppi pysyy samana ei tartte koodata, vain inpalla tai istalla kerrotaan akun vaihdosta autolle.
     
  13. 0rs0n

    0rs0n Gearhead


    Ok muistelin vaa sit omiani
     
  14. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Kiitoksia vain, taas sai motivaatiota pitää muutaman tonnin käyttistä kunnossa vaikka perushuoltoon ja kulunkiosien vaihtoon menee varmaan tänä vuonna ainakin tonni. Aina välillä tulee mieleen että pienellä lisäpanostuksella voisi vaihtaa uudempaan, mutta tunne menee ohi kun tällaisia lueskelee...
     
    Gary Grand ja esmi tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!