ministeri: "muskeliveneilijöille" ajokortti pakoll

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja KiRu, 28.3.2012.

 1. KiRu

  KiRu Gearhead

  http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/oi ... le/572294/

  no tää on kyllä tätä taas.. mitä seuraavaks? "muskeliautoilijoille" erityisvaarallisen laitteen kuljettajan tutkinto pakolliseks?

  Vai kiellettäisiinkö vaan suoraan kaikki tuollaiset laitteet sekä vesillä että maissa, eiks se oo suomessa se "yleisesti hyväksytty tapa"

  noh, todennäköisesti tuollaista aivopierua hellivät ihmiset eivät ole edes selvillä muskelivene-termistä, se vaan tuntuu pelottavalta.. niinkuin tietty muskeliautokin..
   
 2. Weijari

  Weijari 3rd gear

  Joka kesä olen vesillä ja olen vakaasti sitä meiltä, että vesilläkään ammattiliikenne ja alkoholi ei sovi yhteen. Kaveriporukassa jos otetaan kuppia sinne promilleen ja vaikka ylikin, niin kaikki tietää mitä ollaan tkemässä. Ammattikyytiin kun astuu, niin ei välttämättä edes näe koko kuljettajaa.

  Samoin 10m vene, joka kulkee sen 50+, on aika vaarallinen ohjus kokemattomissa käsissä.

  Suuritehoisten isojen veneiden ajokorttia puollustaisi sekin, että mitään muutakaan moottoriajoneuvoa, jolla liikutaan muun liikenteen seassa potentiaalisesti vahinkoa aikaansaavilla nopeuksilla ei saa ajaa ilman jonkinlaista sertifikaattia. Lisäksi Vene taitaa olla niistä ainoa, jossa ei ole jarruja, välinettä, joka löytyy fillaristakin.

  Hölmöähän tässä on se, että jos joku läpyskä vaaditaan, niin siitä osataan kyllä sitten pyytää rahat pois ja laittaa vielä vero päälle.
   
 3. impala67

  impala67 Gearhead

  Samaa mieltä, välilon käynyt mielessä että kyllä ison ja nopean veneen ohjaimiin olis hyvä olla jotain kokemusta... muutakin kuin että on rahaa ostaa semmonen. En ainakaan itse kovin äkkiä uskaltaisi lähteä moisella testailemaan saaristoon. tommonen on jo laiva ja kokemattomissa käsissä vaarallinenkin ohjus.
  vaarana että kukkahattu-ministerit hoitaa tämänkin yliampuvalla holhouksella ja kielloilla eikä kellään ole sitten enää mukavaa.
   
 4. Putte

  Putte 1st gear

  Re: ministeri: "muskeliveneilijöille" ajokortti pa

  Ihme kyllä, tässä maassa ei vielä ole aikaisemmin vaadittu tota ajokorttia veneille. :rotfl:

  Eikös noille muskeliveneitä ole kaikki muut kuin soutu- tai purjeveneet. :poff: :poff: :poff: :poff: :poff: :poff:
   
 5. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Re: ministeri: "muskeliveneilijöille" ajokortti pa


  Harvoin ne ketkä näitä rajoituksia/kieltoja asettaa,meidän tavallisten ihmisten elämää vaikeuttamaan...Niin harvoin ovat edes perillä asiasta....mutta Suomihan on kieltojen/rajoitusten/sääntöjen luvattu maa...Olen Kirun kanssa samaa mieltä :-?
   
 6. Putte

  Putte 1st gear

  Mä en ymmärrä miksi vesillä pitää ammattilaise ja amatöörit erottaan. Mun mielestä sama promilleraja niin maa- kuin vesiliikenteeseenkin ja se on 0,5 on varsin sopiva lukema rajaksi.
   
 7. PikkuPaja

  PikkuPaja 3rd gear

  Mä en tiedä muita "muskeli"veneitä kun soutuveneen...meilläpäin ne on toiminu moottor(e)illa :poff: :wc: :wc: :wc: ...(oli pakko )...
   
 8. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Re: ministeri: "muskeliveneilijöille" ajokortti pa

  Kaikki yli 20 heppaset? Ei välttämättä huono idea. Tuota ollaan jo vuosia pohdittu koska tollaista tulee. JJJärvilehdolla olisi varmaan ollut taitoa tuohon vaadittavaan korttiin.
   
 9. Weijari

  Weijari 3rd gear

  Erotellaanhan ne tieliikenteessäkin. "Amatööreiltä" edellytetään jopa ihan oman väylän, eli kevyen liikenteen väylän käyttöä. Ko. väylällä taas saa käyttää tiettyjä liikkumavälineitä, esim. rullaluistimia, ilman promillerajaa.
   
 10. rzt

  rzt 1st gear

  mie tiiän.eteen taakse ja sivuille punainen möllinkilpi(pimeään aikaan valaistu).20 solmun maksiminopeus ja joku kuristin ettei pääse nopiampaa. :rotfl:
   
 11. Simo

  Simo 1st gear

  "muskelivene" mielletään yleisesti "jenkkiveneeksi" tai päinvastoin. Usassa muskeliveneen määritys on , että veneestä löytyy kaksi ISOlohko veekasia, eli yleisimmin 454 (7.4 l) koneita.

  Tältä pohjalta ei Suomesta kovin montaa muskelivenettä löydy.
   
 12. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Naurettavaa, mutta ei yllättävää..

  nimimerkillä polkupyöräajokorttia odotellessa
   
 13. harri60

  harri60 Gearhead

  Nythän on kaikki 20+hp. olevat veneet jo rekisterissä.

  Seuraavaksi niille määrätään ajokortti, sitten vuotuinen käyttövero, jota voidaan muutaman vuoden päästä painottaa päästöjen mukaan. 500hp. vene maksaa sitten vesille laskettaessa minimin 2000e. / kausi ajaa tai ei.

  Näin se vaan tulee menemään :mad:
  Äänestäkää vaan seuraavissa vaaleissa vihreitä, kommareita ja muita poliitikkoja, jotka eivät ole nauttineet tavallisen duunarin töistä. Puolueeseen pääsee, jos osaa puhua paljon paskaa ja mielistellä muita tovereita.

  Toivottavasti olen väärässä :eek: :mad:

  Nyt taitaa lääkkeet jo tehota :D :D
   
 14. SamiL

  SamiL Gearhead

  Sehän jo nähtiin viime vaalien jälkeen, että näiden muodostama hallitus tuli, vaikka ne vaaleissa ääniä hävisivätkin :mad:
  Ja kyllähän tuollaisella ajokorttivaatimuksella saataisiin pää avatuksi kaikenlaisia myöhempiä maksullisia lisävaatimuksia varten :mad:
  Minulla on veneessä 36 hp perämoottori. Onkohan se nyt sitten muskelivene? Huippunopeuttakin on n. 28 km tunnissa. :odroll:
   
 15. Holley

  Holley Gearhead

  No ihan oikeasti jos ajatte vaikka sillä 150-heppaisella kipolla johonkin kanavaaan, tai venesatamaan siinä promillen kännissä, kun pari promillea humalaisempi kaveri (se veneen omistaja) sanoo, että kokeiles tätä paattia, niin eikö se ole hitusen vaarallista?
  Tällainen venekortti luultavasti on joku kirjallinen tutkinto vailla mitään käytännön testejä. Ei sillä siis isoa merkitystä tule olemaan.
  Eihän jossain sivuaallokossa laituriin ajaminenkaan ihan simppeliä ole.

  En olisi uskonut kirjoittavani juuri mistään turvallisuutta (teoriassakaan) parantavasta ideasta myönteisesti.

  Jos valtio ottaa maksuja kuitenkin pohjattoman terveydenhuollon, virkailijoiden palkkaamiseen, ottakoon sen puolestani lisämäärinä ihan vapaasti muiltakin kuin autoilijoilta; moottoripyörät, -kelkat ja -veneet samaan kasaan vain.

  Kukaan ei vaan voi aloittaa keskustelua (ei tässä OD:llä kiitos, vaan julkisuudessa) siitä, mihin ne valtion rahat oikeasti menee.
   
 16. Alabama Chrome

  Alabama Chrome 1st gear

  No tämähän oli ihan ok ehdotus.
   
 17. ido59

  ido59 Gearhead

  Taitaa vaan olla niin, että Suomessa on niin valtavan suuri ja perinteikäs virkamieskunta, että kansanedustajat ja ministerit ovat vain kumileimasimia virkamiesten esityksille.

  Tai jotain todella merkityksellistä pitäisi vaaleissa tapahtua, muutakin kuin Guzenina, Alatalo, Hyssälä, Kyllönen kaltaisia. Mutta se lienee turha toivo. Pelkään, että peli on menetetty ja mitään liberaalia, kansalaisen omaan elämään ja vastuuseen kannustavaa on turha odottaa. Kieltoja, määräyksiä, valvontaa, veroja ja tulonsiirtoja sitäkin enemmän.


  :wc:
   
 18. pile

  pile Gearhead

  mulla ei nyt ihan muskelivenettä oo mutta tuollainen 50 hv löytyy ja noista jarruista sen verran että olen aina ihaillut kuinka nopeasti vene tosiaankin pysähtyy vaikka niin sanottuja "jarruja"ei olekkaan.mielestäni pärjää noin ja nää veneet jotka on vesiturpiinilla on sitte asia erikseen kyllä pirättää.
   
 19. MadMike

  MadMike Gearhead

  Yleisimmin löytyy kyllä Yksi isolohko... sitten tulee kaksi ja harvinaisimpa on kaksi pikkulohkoa ,,, mutta suomessakin on ollut pareilla pikkulohkolla staggeredina kisapaatti joka nyt takas jenkeissä....

  Oli 1990 kääntymässä täällä ja rähisi kivasti.. youutuubistakin löytyy

  Puollan jotain korttia muskeliveneille ja olkoot vaikak 500hv se ksuiraja mikä pitää 16 kesäisen laillisestipoissa moisen puikoista kun saa se 16v sen Katinkin laillisesti allensa jossa 200hv ja liikkuu 85+ solmua...eli noin 160km/h...

  Itsellä laput 500brt ja 1000hv jonka jälkeen vaaditaan konemestari mukaan....
   
 20. ludwigvon

  ludwigvon 1st gear

  Ei sinänsä huono idea, mutta toteutus on kyllä sitten hiukan hankalampi homma. Vai onko suurimmissa satamissa Trafin pamppu ajattamassa inssikokeita... Toki tuolla vesillä liikkuu myös sellaista porukkaa, joka ei sinne välttämättä kippari nimikkeellä sovi, veneen käsittely aivan hukassa, merimerkeistä ei tietoakaan, onhan meillä plotteri. Vaan miten sitten kun siitä 3000e garminista paukahtaa vaikka näyttö.. keskellä väylää ollaan eikä välttämättä tiedetä edes minne ollaan menossa... Näitäkin on ikävä kyllä nähty...
   

Kerro tästä muillekin!