ministeri: "muskeliveneilijöille" ajokortti pakoll

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja KiRu, 28.3.2012.

  1. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Re: ministeri: "muskeliveneilijöille" ajokortti pa

    Kiitos hyvistä kommenteista!

    Mutta ei kannattaisi tällaisessa holhousyhteiskunnan verkossa kirjoitella aiheesta, koska joku saattaa saada hekumakiksit ja alkaa ihan oikeasti ajamaan kieltoja/rajoituksia/jotakin lisäajotutkintoasiaa. :wink:
     
  2. MadMike

    MadMike Gearhead

    Niin ja gps EI ole mikään navigointiväline vaan apuväline edelleen...

    Tutka on mutta sanon että 99.9% veneilijöistä ei tiedä hölkäsen pöläystä miten tutkalla jotain turvallisesti kipparoidaan... Ammatikkipparitkin on vähän niin ja näin.
     
  3. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Naulan kantaan! :D
     
  4. ludwigvon

    ludwigvon 1st gear

     
  5. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Muistelen, että taannoin jossakin ajankohtaisohjelmassa olisi mainittu, että kaikista niistä maksuista ja veroista, jotka otetaan liikenteeltä palaa vain 1/8 tiestön/vast. ylläpitoon. Että näin! :mad:
     
  6. MadMike

    MadMike Gearhead


    Siinä rikotaan jo merilakia ihan asenteellisestikkin....
     
  7. MadMike

    MadMike Gearhead

    No perkele heitit kyllä idean mitä mulle on ehdotettu ennenkin... Mitäs puoluetta suosittelisit.. äänestin Kikeä viimeksi koska tää meidän arpajärjestelmä mäelle suosii tällaista menettelyä.. olisin kyllä muutenkin äänestänyt
    Mutta että riittää että osaa puhua paskaa.. toi mielistely se on tapauskohtaista ollut. Yleensä isossa kännissä jonkun dooriksen kimpussa... :rotfl:

    Vapise Hakkarainen ja Ike....Halla-ahosta puhumattakaan ..sen kommarin mä torppaan heti. :rotfl:
     
  8. Weijari

    Weijari Gearhead

    Pärjää, tottakai pärjää. Onhan meressä ns lääniä. 50-heppasen kun lätkäset jonkun vanhan Argon sukkapuikon perään, niin vauhtia on se 50+ solmua. Tosin noi kaukalot on sen verran vaiketa ajaa kovaa, että yleensä se osaaminenkin jo löytyy jos joku kovaa päästelee. Saman 50+ solmua kun päästelet 40-jalkasella "amerikan raudalla " alkaakin jo pysähtymisen kanssa olemaan vähän toista. Tietty tarvittavat tehotkin on vähän toista, muutama 100.

    Tohon 50+ vauhtiin kun pannaan plotterista virta pois ja Jullille kartta käteen ja promille pari päälle, niin ainekset on valmiit, vaikka olis eri jätkä puikoissa. Selvinkin päin täysin tyhjällä saaristoväylällä keppejä tulee vastaan kuin pujottelussa.
     
  9. JKF

    JKF Gearhead

    Käppyrä aiheesta. Ei kyllä oikein hyvältä näytä.
    [​IMG]
     
  10. MadMike

    MadMike Gearhead

    '

    Ei kyllä mene mikään yksirunkoinen Argo eikä muukaan 50llä 50tä solmua....
     
  11. MadMike

    MadMike Gearhead

    Noh 50 solmua ja se on kutakuinkin vasta hyvässä plaanissa siitä kun se tippuu niin kyllä se stoppa nopsastikni.. en tiedä paljonk sulla moisista vehkeistä on kokemusta mutta väitän että itsellä on hiukan...
     
  12. MOtorPARts

    MOtorPARts 1st gear

    tänä päivänä on kyllä kaikki mahdollista, eikä siihen edes tarvita argoa.

    eri asia sitten paljonko tehoa 50 kopan sisältä löytyy, no ei niissä veekaseissakaan ole ihan tehtaan ilmoittamia tehoja
     
  13. Batman

    Batman Gearhead

    Hienosti valittu kuva tossa artikkelissa. 115hv muskeli flipperi..

    Onko kukaan törmänny minkäänlaisiin tilastoihin paljonko onnettomuuksia oikeesti nopeille veneille tapahtuu esim. vuodessa? Siis semmosia mihin ajokortti tai parin keppanan vähennys vois vaikuttaa, johonkinhan ministerin ehdotus varmaan perustuu.
    Itte en muista lukeneeni pariin vuoteen yhtään juttua missä näin olis ollu, Jyrkinkään ongelma ei ollu 1,0 tai 0,5 promilleraja..
     
  14. Weijari

    Weijari Gearhead

    Ehkä meni vähän nopeudet suhteessa tehoihin yläkanttiin, mutta pointti olikin muualla. On noita kaukaloita huviveneilyn merkeissä puikattu, sellaistakin joka ei tankit täynnä nouse liukuun muutoin kuin kikkailemalla. Joskus on joku oikeasti ajanutkin ollut neuvomassa sekä ison liidätystä että Sipoon corollalla poijunkiertoa. Pääasiassa liikun vesillä kuitenkin kankaan voimalla.

    Varmaan ollaan samaa mieltä siitä, että ison veneen ajaminen turvallisesti vaatii taitoa, siis muutakin kuin sen että osaa kääntää virta-avaimesta.

    :cry: tää on just tätä. Toisaalta noilla ne onnettomuudetkin sattuu, kun ovat ns. yleisintä tyyppiä. Suomessa on vallalla mielikuviin perustuva diskriminointi. Ihan sama mikä se laki on, jos A) sitä ei kyetä valvomaan B) ihmiset tekevät tyhmyyksiä. Laki / kielto kun ei paranna ihmisten älykkyyttä.
     
  15. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Muskeliveneet on niin harvinaisia ettei edes artikkelin kuvaan oltu sellaista löydetty. Kunnon paskaa taas, ämmä ei edes harrasta veneilyä.

    http://www.anna-maja.fi/suomiversio/suomi4a.html

    Vaadin politikoille perus logiikkatestiä ennen virkaan astumista! Jonkinlaista politiikan ajokorttia ennenkuin pääsevät tuhoamaan yhteiskuntaa.
     
  16. harri60

    harri60 Gearhead

    Eiköhän lähdetä molemmat seuraaviin vaaleihin mukaan :D :D
     
  17. impala67

    impala67 Double Gearhead

    se että veneen KULJETTAMISEEN tarvittaisiin joku kokemus, olisi mielestäni hyvä ja perusteltua.

    mielestäni tässä keskustelussa on typerää että autoharrastajat alkavat kateellisina perustelemaan maksuja muiden ajoneuvojen harrastajille. eihän siitä ole kyse.

    onneksi veneily on vielä kohtuu vapaata.
    tuloja se valtio aina lisää haluaa. aivan kuten autoilijoiltakin kautta aikojen, kuten tuo mainio aiemmin esitetty taulukko todisteli. kohtuullisuus katosi 90-luvun puolivälin jälkeen... eli pelkäänpä että venerekisteri on pelkkää alkusoittoa tuleville maksuille. valtiohan paskat välittää määritelmien oikeellisuudesta, ne keksivät vain jonkun luvun jonka yli on kyseessä vuosimaksua edellyttävä laite.

    luulisi että veneilijöiden etuja varmaan puolustaa ensimmäisenä RKP, jossa joka toisella lienee jonkinlainen paatti ja omat saaret...
     
  18. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Vene vaan ei ole niin helppo verotettava kuin auto koska muutamaa ammattikalastajaa ja saaristossa asuvaa lukuunottamatta se ei ole välttämätön kulkuneuvo juuri kenellekkään.

    Jos veneilyä aletaan liikaa verottamaan niin äkkiä käy niin että vene myynti ja veneily lakkaa -> seuraus on että verotulot laskee, venevalmistajat joutuvat ongelmiin ja sitäkautta työpaikkoja häviää. Kukaan ei hyödy paitsi ehkä ne muutamat rikkaat muskeliveneilijät kun ei tarvi väistellä köyhiä huviveneilijöitä tuolla väylillä :poff:
     
  19. SamiL

    SamiL Gearhead

    Koskas se nyt valtiovaltaa on kiinnostanut, mitä kaikkia lieveilmiöitä ja vaikeuksia kansalaisille semmoiset lisäkustannuspäätökset ovat aiheuttaneet? Paitsi silloin, kun tuontiautojen veroa piti alentaa. Silloin nousi päättäjillä kauhea huoli autokaupan työllisyydestä :x
     
  20. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Joo. Just näin. On kummallinen juttu, että autokaupan menestymisestä tehdään aina megaluokan uutiset, vaikka kansantaloutemme kokonaisuuden kannalta voi vaan kysyä, että ovatko nuo megaluokan uutiset kuitenkaan aiheellisia.
     

Kerro tästä muillekin!