Missä autoissa on ollut piparkakkuvanteita?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja nuc-64, 1.5.2018.

 1. nuc-64

  nuc-64 3rd gear

  Tänään hain tielanan rakentamista varten vanhan heinäkärryn raadon. Kärryssä oli vanha rumpujarrullinen etuakseli. Akseli on kooltaan henkilöautoon sopiva ja siinä on rumpujarrut. Renkaissa on merkintä 7.50-16 ja ne ovat samanlaisilla vanteilla, kuin oli kuplassa, eli keskiö ei ole pyöreä, vaan piparkakun mallinen ja pultit ovat pitkällä ulkokehällä. Muistelivat akselin olevan vanhasta Buickista, mutta epäilen asiaa, ei ole vastaavaa tullut ikinä vastaan o_O Akseli on sen verran hitsailtu, että museointiin siitä ei enää ole edes hyvällä tahdolla, mutta kiinnostaisi tietää mistä se on. Renkaan sisäkyljestä sisäkylkeen oli noin 125 cm ja navan päällä oli ulkoneva keskiökuppi, jonka päässä oli neliön mallinen kanta avausta varten. Kuvia en tähän hätään vielä saa.
   
 2. Kalu

  Kalu Double Gearhead

  Lototaan ennen kuvia, että '36-'39 Ford.
   
 3. f34

  f34 Double Gearhead

  Ei taida tuon ikäisissä fordeissa olla neliömutterilla keskiökuppia?
   
 4. isoatlas

  isoatlas Gearhead

  -40 ja -50 lukujen monissa euroautoissakin on saman tyyppiset vanteet kuin vanhassa kuplassa.
   
 5. passerby

  passerby 3rd gear

  Mulle tuli mieleen joku Renault?
   
 6. dr.drunkenstain

  dr.drunkenstain 1st gear

  Pobeda Ois myös ulkoiset Tuntomerkit täyttävä?
   
 7. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Transitissa on kanssa ollu piparkakkukeskiötä, mut se on helppo varmistaa, kun mittaa uuden 5 pulttisen transuttimen pulttijaon, se on sama uusissa etuvedoissa ja ensimmäisissä pyöree lamppusissa

  Mut onko ford;ia ollu 16" vanteella
   
 8. Fordin 2N ja 9N traktroreiisa on myös ollut tuon tyyppisiä vanteita:

  [​IMG]
   
 9. isoatlas

  isoatlas Gearhead

  Vauxhall Velox / Wyvern -48/-49:ssä on ainakin 16" piparit. [​IMG]
  [​IMG]
   
  passerby tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!