Missä kaikki jenkkifarmarit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ripe, 11.10.2009.

  1. Ruumis

    Ruumis 3rd gear

    Tänä aamulla sai kauan aikaa sahata käyntiin.. ilmeisesti tulvi kaasari/tulpat kastu, kun ei edes luvannut.. Varotoimenpiteenä otin nyt ryypyn pois käytöstä. Tps anturin tulpan sain porattua ja peltiruuvilla pois. Säätötyökalu tulee m5 pultista jonka päässä 3,5 mm reikä.. Luulisi toimivan?
     
  2. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

  3. hamppi

    hamppi 2nd gear

    Onko mitään vinkkejä/neuvoja lasinpyyhkijöiden automatiikan ohittamiseen?
    Itse en ole juurikaan tollasten kanssa pelannut..
     
  4. raggar

    raggar 3rd gear

  5. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Mistähän löytys uusi tuulilasi Electraan?? Jarruputkien koot oisko kenellä tiedossa, näyttäs toinen linja olevan kaposempaa putkea, en oo vielä kerenny enempää mittailemaan. Keskeltä autoa näyttää vuotavan linja..
     
  6. Ruumis

    Ruumis 3rd gear

    Uutta ongelmaa..
    Tänään kaasarin kasaamisen jälkeen, jonkun verran kesti starttailu mutta läks kuitenki käyntiin. Jonkun aikaa annoin pyöriä ja sammutin, ja uudellee kun yritti käynnistää, tuli vaan savua apparin puolelta, startti ei pyörinyt mutta naksuu, selvästi oikosulussa tai se pahin, eli kone leikannu kiinni...

    Eli mitä seuraavaksi, jostakin uudet piuhat startille asti?
     
  7. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Jarruputket näkkyy olevan 1/4 ja edessä 3/16, lasikin tais löytyä, kun sais vielä ehjänä perille..

    Nyt on vilkut kadonneet, napsahdus kuuluu vaan releestä, mutta muuta ei tapahdu, täytyy ihmetellä kun releen vaihtokaan ei auttanut asiaa..

    Josko sitä kesäkuussa pääsis leimalle.. :odroll:
     
  8. MustangGT

    MustangGT Gearhead

  9. Holley

    Holley Gearhead

    No ei se ole leikannut kiinni, siitä voi olla aika varma. Katsot akunkengät nyt uudelleen, putsaat ja jynssäät ja tarvittaessa vaihdat, niin kyllä se lähtee taas starttaamaan. On niin sata kertaa tapahtunut tuo, että ekaks starttaa, sitten alkaa pelkkä naksuminen ja hetken perästä sammuu sisävalot ja kaikki virrat. Akussa on virtaa, mutta kosketus on huono. Onko sulla muuten ollut sivunapa-akku ja onko akunkenkien jälkeen sellainen adapteriliitos välissä? Vika voi olla siinäkin.
     
  10. phaloon

    phaloon 1st gear

    ^... tai akku voi olla sökö. Itselle kävi kerran, ettei käynnistynyt edes apuvirralla (ja startista kuului nakutus). Akku prkl oli aivan oikosissa. Onneksi ei poksahtanut...
     
  11. Ruumis

    Ruumis 3rd gear


    Akku on uusi, joten en usko että siinä mitään vikaa olisi.

    Oma veikkaus olisi startille menevät piuhat, että olisi jollain tapaa oikosissa.

    Akunkenkiin en oikein jaksaisi uskoa että olisivat olleet huonosti(ja rupeasivat tollei oireilee).

    Mittaristojen merkkivalot himmenevät kyllä ihan tosissaan, kun koittaa startata.. Oireilee kuin tyhjällä akulla(mikä tässä tapauksessa ei ole todellakaan tyhjä)..

    Pitää katella vielä maadotuspisteet, että ei ole vahingossa tullut niihin millään nojailtua ja löysyytettyä.

    Startti pyöritti oikein hyvin ennen kuolemaansa...
     
  12. Ruumis

    Ruumis 3rd gear


    Startin solenoidi voi olla paskana myös.. Mistä saa uusia ja minkähintasia?
     
  13. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Vauhtikaupat myy, koko solenoidi muistaakseni n.25e ja korjaussarja n.10e(sis.uuden bakeliittisen päädyn nastoineen ja nippeleineen)
     
  14. Holley

    Holley Gearhead

    Vaihda vaikka startti, niin tein itsekin kerran räntäsateessa - turhaan. Tuleepahan uusittua. Samoin olen ostanut uuden akunkin joskus toiseen autoon - sekin turhaan. Mercuryyn ostin solenoidin, Fordeissa kun ne on näppärästi vaihdettaviakin. Jos suunnittelemasi toimet ei auta, mieti vielä kerran niitä akunkenkiä. Ne oireili ainakin kolmessa autoistani "just tollei" ja kaverini auton korjasin just niiden akunkenkien jälkeisestä kohdasta, eli starttijohto tuli semmoiseen erikoisenmalliseen pitkään akunkenkään. Johto oli suunniteltu sivunapa-akulle ja siinä oli tavallinen, ehjä akku. Kerro lopuksi kuitenkin, kuinka kävi.
     
  15. Ruumis

    Ruumis 3rd gear

    Pitää tarkistaa, startti pyöritti tosi hyvin ennen tuota totaalikuolemaa.
     
  16. Janne_P

    Janne_P 3rd gear

    Seuraavaksi n00bin esittämiä triviaalikysmyksiä

    -Mikä mahtaa olla Oldsin 307:n moottoriöljyn tilavuus ?
    -Mitä öljyä olis hyvä käyttää ? Olisko Teboilin Gold jees?
     
  17. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    ^ 5l kannu piisaa ja teboilin kurilla menty, talvella synteettistä goldia ja kesäisin sitä semisynteettistä silveriä. meillä on lähinnä sellasta lötköttely-ajoa mitä noilla farkuilla mennään niin tuskin sillä öölin merkillä niin väliä kunhan sitä on siellä koneessa. olen yleensä vaihtanu syksyllä kun ekat pakkaset tulee, tokan kerran keväällä ja kesän aikana kerran. paremmilla (kalliimmilla) ööleillä varmaan sais lötkötellä pitempään?
     
  18. Uudet täys ja semi- synteettiset öljyt on ainakin omalla kokemuksella huonompi ratkasu vanhoissa moottoreissa, riippuen tietty paljonko koneella on ajettu ja millä öljyilla sekä kuinka usein vaihdettu. Mutta itsellä 2 autoa tehny sen että synteettisiä öljyjä kun käyttänyt, niin senverran on puhdistavaa kykyä sillä öljyllä notta karstat ko lähti mäkeen niin kyllä muuten tuli sinistä savua sen jälkeen käyntiin laittaessa. :odroll: Venttiilivarren kumien luota tais öljy aina valahtaa palotilaan. :wc:
    Mutta tämä vain minun mielipide.
     
  19. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    mulla on teboililta ostettua jotai punasel etiketil olevaa moniaste öljyä ( maksaa vajaa 15e/ 4l) käy tekstin mukaa vanhempii bensamoottoreihin.
     
  20. KarvaTurpa

    KarvaTurpa 1st gear


    Kyllä käyp, khms khms khms, ja taas pääsi mainostaan teppanan öölejä :D Ja ne toimii oikeesti, ainakin itellä vanhemmissa kotteroissa.
     

Kerro tästä muillekin!