Missä mannerheimin Mersu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Lutra, 18.6.2004.

 1. Lutra

  Lutra 1st gear

  Tuli lähetettyä kirje. Tuli kutsukin. Harmi vaan että samalla viikolla kun vastaus tuli niin oli jo tullut tilattua Floridan liput, Finskin aleliput mitä ei voi palauttaa x 4kpl. Toisekseen vaari ei ollut poikanen, 85V kun reissuun lähdettiin. Floridasta olisi pitänyt lentää toiselle rannikolle, pikkuveljen ja vaarin kanssa päädyttiin ratkaisuun ettei oteta enempää lentoja vaan nautitaan maalis-huhtikuisesta ilmastosta Floridan rannoilla ja autoretkillä.

  Auto jäi näkemättä, enkä ole pitänyt yhteyttä sen enempää omistajaan. Vaarilla oli jonkin verran juttua autosta ja Marskista. Oli ajanut sitä sodanaikana mutta lähinnä siirtoajoa.

  Vastaanotto olis ollu varmasti mieleenpainuva, omistaja ei todellakaan ole mikään tyhjätasku ja yksityinen autokokoelma on laadukas jopa jenkkilän mittakaavan mukaan....
   
 2. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  seinälläni on kuva jossa Mannerheim ja Ryti tai jompikumpi on astumassa autoon jonka rekisterinumero on SA-1.
  Auto on kuitenkin -39 Chrysler!
  Luulen että se on Rytin auto ja kuva on otettu Mikkelissä.
   
 3. Lepakko

  Lepakko Gearhead

  Onkos tämä nyt sitten se -42 tai -43 MB 320 Pullmann Limousine (?), josta oli juuri juttua MObilistissa tiedolla, että pian kuuluu perästä? Se, joka uutena tuli sota-aikiana puolustusministeri, kenraali Rudolf Walldenille? Oli muuten Pöpilistissä väärä käännös jutun kohdalla, General der Infanterie kun on jalkaväenkenraali, ei "maavoimien kenraali".
   
 4. Lutra

  Lutra 1st gear

 5. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  27.12 tv1 tulleessa hitler dokumentissa näky vilaukselta nämä mannerheimi lahajotuksena saamat autot,tai ainaki osa.
  kahtoko kukaa?
   
 6. Karva

  Karva Gearhead

  Jep, niin allekirjailleella ei vieläkään ole tietoa jotta onko ko, E.Rahkosen mersu mannerheimin, oma, tai entinen, ostettu vai lahjoitus auto, niin se juttu kuitenkin män jotta siinä on SA-1 kilpi vielä kiinni, mannerheim, ryti jne, ovat kuulemma takapenkkiä kuluttaneet, ilmeisesti ainain jossain vaiheessa on ollut mannerheimin käytössä, kävin siinä tai sen paikalla itsekkin sisätiloja vilasemassa, ihan vaan sattumalta oikeaan aikaan paikalla, joten siellä on ollut nyt muitakin kuuluisuuksia, verrattuna valtionjohto tason limoon tai mihinkä tahansa tilat oli yllättävän pienet.

  Auto on ilmeisesti ollut koko ajan lähinnä säilössä, sen enstisöinri oli vasta kuitenkin alkamassa, hieno peli silti, jossain päin pohojanmaata oli koko ajan ollut jemmassa, ja kuulemma useamman vuoden kaupanteon tuloksena päätynyt vihdoin ammattitaitoisiin käsiin, siitä tulee joka tapauksessa loistava pala autoilun historiaa koivun ja tähden alle.

  Merkistä sen verran notta mersu seisoo keskellä jäähdytintä, mallista ei ole harmainta aavistusta, mutta seuraavan linkin auto näyttää kovasti saman moiselta ...

  http://www.autogallery.org.ru/pmb.htm

  http://www.autogallery.org.ru/k/m/mbo2423.jpg
   
 7. Lutra

  Lutra 1st gear

  Mikä mersu?
  http://www.mannerheim.fi/13_erity/s_auto.htm

  'Mercedes Benz 770 F-Cabriolet sekä V12 Packard. Muista autoista mainittakoon mm. avonainen neliovinen Mercedes Benz 320 ja 1939 Chrysler Imperial.'

  MB 770 F-Cabriolet on uinut ameriikkaan. Onko auto jota kuvailet tuo MB 320??
   
 8. Karva

  Karva Gearhead

  No kyllä se siltä 320 vaikuuttaas, mutta kun oli katto päällä, venäläinen autogallery linkin 370 muistuttaa ainakin allekirjailleen mielestä, mutta voiskos olla niin notta oli armeija-kunnan auto tai heidän käytössä, eikös ne tunkennu noita muitakin lahjoituksena, vaikka ei suoraan marskille niin armeijan ylimmälle johdolle, on siinä marski ja ryti saattanna istukkella, ja hyvin todennäköistä onkin, noita kirjoja on vähän joka lähtöön ja mikään muu ei valehtele niin paljoa kuin kymmenen eri lähde teosta, jos on muuta kysykää auton omistajalta ...

  toisten autojen historian selvittely yleisellä nettipalstalla on vähän niin ja näin, joka tapauksessa semmonen on siellä, ja entisöidään .... moro :eek:
   
 9. Hd-hippi

  Hd-hippi Gearhead

  Asiasta mitään tiedä, mutta kun on tuota sotilashenkilöstöä puoli sukua suunnilleen, niin voisin kuvitella että esim.sota-arkistosta voisi aiheesta löytyä enemmänkin.

  Lähinnä sen takia että armeijassa kaikki laitteisto on yleensä erittäin tarkkaan kirjattu sarjanumeroita myöten ja myös niiden käyttäjät / käyttötarkoitus yms yms...
   
 10. pee5

  pee5 3rd gear

  Sanottiin, että sai lahjaksi 3 maastoautoa, kuvissa taisi näkyä pari Steyeriä. Pääsi melkein vilahtamaan ohi, saiko kukaan nauhalle?
   
 11. camino72

  camino72 3rd gear

 12. electra1

  electra1 Gearhead

 13. Rytsola

  Rytsola 2nd gear

  Suomen valtio osti mersun Marskille. Aatulta marski sai ne maastoajoneuvot. Mersua aatu ei koskaan marskille lahjoittanut. SA-1 kilvet oli "jäädytetty" Marskin autoihin, eikä puolustusvoimilla ole nytkää nuilla kilvillä yhtään autoa. Aatun autona tuota mersua taannoin jenkeissä myytiin ja oli elokuvissakin. Marski vei vastavierailulla aatulle suomikonepistoolin.
   
 14. M

  M Gearhead

  Nyt kyllä Rytsola taitaa puhua puppua. Kyllähän Marski sen Mersun Aatulta sai. Se on totta, ettei saanut sitä 75-vuotislahjaksi, mutta kuitenkin. Vai onko tarkempaa faktaa esittää? Justhan tästä Mersusta on ollut juttua lehdissä vaikka kuinka. Kumanto teki siitä pienoismallin Marski-museoon jne.
   
 15. karra

  karra Double Gearhead

 16. d-lowrider

  d-lowrider Gearhead

 17. karra

  karra Double Gearhead

  Mielenkiintoinen filminpätkä: http://areena.yle.fi/1-930196

  Tuossa näkyi muitakin autoja kun mersuja, esim bemari ja oliko ne jenkkivehkeitten näköiset autot sitten Euroopassa (Saksassa) 30-luvulla tehtyjä "USA-foordeja" ?
   
 18. karra

  karra Double Gearhead

  Käyttäjän "eilhik" avatar kiinnosti sen verran että löysin kuvan Googlen kuvahaulla:

  [​IMG]
   
 19. TimoN

  TimoN 3rd gear

  Hienoja kuvia tälläkin kertaa, mutta taisivat lipsahtaa väärään topicciin?
   
 20. vellu61

  vellu61 Double Gearhead

  juuri näin , sorry , poistettu
   

Kerro tästä muillekin!